Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Glöggbollar och annat gott!

 
Gårdagskvällens skörd i köket: Filmjölksbröd smaksatt med nötter, apelsin och lakrits och med anledninga av detta inlägget glöggbollar med ädelost rullade i pepparkaka.
Är riktigt nöjd med tilltaget. 
 
Här kommer receptet på glöggbollar som jag blev sugen att prova efter att ha kikat in hos Louise´s spis, perfekt tilltugg till glöggen, gärna på en bit kavring eller kex.
 
 
Glöggbollar
ca 15 st

 

ca 150 g Grädd Ädelost

100 g philadelphiaost

1 msk glögg

(ev ½ msk konjak)

15 pepparkakor
 
Mosa ädelosten tillsammans med philadelphisaosten, glögg och ev konjak. (För vuxenbollar går det bra att använda vinglögg. Konjaken ger en extra stunds)
Krossa pepparkakorna till ett fint damm i en mortel. Trilla bollar av ostsmeten och rulla dem i pepparkakskrosset.
Ställ i kylen ett tag så de sätter sig och servera dem sedan till glögg.
 
 
 
I dag råder febril aktivitet på arbetsplatsen med förberedelser inför skolavslutningen i morgon.
Lussebullar ska bakas, knäck ska kokas, polkabräck ska fixas, bord ska dukas, sånger övas och viktiga möten avverkas.
Bland annat. Och så ska vi idka härlig kollegial samvaro runt dukat bord under kvällen på en av Lunds restauranger, vilket känns som en mysig avslutning på en lång arbetsdag! 
Så. Hoppas ni alla har en fin onsdag där ute vad ni än har för er.
 
Var rädda om varandra!
 
Kram Cecce
 
 
 
 
Kommentar postad
Allt ser gott ut!
Kommentar postad
nu måste jag ju äta nått :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben