Kladdkaka med körsbär och Nikon1 J1.

Det bästa med att ha sommar är att det ger utrymme för det där spontana! Som att få besök en eftermiddag av finaste Kerstin och kusinerna och få tillfälle att svänga i hop en kaka att bjuda på.
Jag bakade en vit chokladkladdkaka, då den endast kräver tjugo minuter i ugnen och alltid uppskattas av såväl stora som små. På toppen lade jag en blandning av vispgrädde och kesella för att få lite syrlighet till det söta. Marscapone hade nog varit att föredra, men man taver vad man haver vid spontanbakning. Det är det som är tjusningen.
Jordgubbar eller hallon smakar utmärkt därtill, men idag fick det bli körsbär.

Här är receptet:
Enkel vit chokladkladdkaka
Ingredienser
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 ½ dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl (90 gram) vetemjöl
Ingredienser
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 ½ dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl (90 gram) vetemjöl
(1 lime, skal och saft)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smör och hackad choklad. Rör ner socker och vaniljsocker. Tag av från värmen och tillsätt äggen, ett i taget. Riv limeskal och pressa ut saft och rör ner i smeten. Rör noggrannt men försiktigt. Vispa inte - då kommer det in luft i smeten. Rör ner mjölet och rör till en jämn smet. Vänd ner smeten i en rund form med avtagbar kant, cirka 16 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Tag ut den när du är nöjd med konsistensen - kakan ska helst vara lite lös.
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smör och hackad choklad. Rör ner socker och vaniljsocker. Tag av från värmen och tillsätt äggen, ett i taget. Riv limeskal och pressa ut saft och rör ner i smeten. Rör noggrannt men försiktigt. Vispa inte - då kommer det in luft i smeten. Rör ner mjölet och rör till en jämn smet. Vänd ner smeten i en rund form med avtagbar kant, cirka 16 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Tag ut den när du är nöjd med konsistensen - kakan ska helst vara lite lös.




Ni märker det kanske inte men bilderna är tagna med min nya kamera. En Nikon1 J1. Ett köp jag gjorde i Oskarshamn, då min Canonkamera börjat sjunga på sista refrängen. På slutet fick jag redigera bilderna kraftigt i datorn för att få upp skärpa och färg. Min nya Nikon känns sålunda som en dröm!
Och utan en bra kamera kan man inte vara vare sig bloggerska eller vara bröllopsfotograf i sommar.

Slutligen:
Av någon anledning kommer jag inte in på den mail som står angivet här på bloggen.
Om ni vill skriva till mig, gör det på följande mailadress: ceccesblogg@gmail.com
Önskar er en fin fortsättning på fredagen!
Kram Cecce
Åh vad smarrigt!!
y
Så söta flickor! Tårtan ser superb ut! Ses!
Vet inte vad som är bäst alla dina fantastiska bakverk eller alla dina underbara bilder. Ha en mysig helg vännen. Kramisar Tina
Mmmm, vill ha! Imorgon blir det Lund för att köra flyttlass för mellandottern som flyttar till Helsingborg. Tänk att vi aldrig kan ses:-)
Kram
Kram
Jag har gått upp fem kilo sedan jag börjat läsa din blogg ;)
Önskar dig en underbar helg!
Önskar dig en underbar helg!
Grattis till ditt nya inköp. Vit kladdis är suveränt gott. Mums! Kram Anette
Vit kladdkaka har jag aldrig provat faktiskt, det får väl bli av nån dag!
du skulle vara mé i Allas :)
/Kram Annmi med ett glas rött hihi