Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Allt var inte bättre förr.

 
Spatserade under eftermiddagssolen genom grannbyn Lomma under gårdagen. Jag hade lite hastigt bestämt möte med Elin på Lomma Kiroprakterklinik för planering av ett gemensamt projekt. Så istället för att åka direkt hem efter arbetsdagen tog jag vägen med buss 139 mot Lomma i stället. Och jag tänkte på hur livet ändrats de senaste åren. På hur barnen numera klarar sig själva och inte är beroende av hämtningar på skolor och fritids. På hur de obehindrat tar sig på egen hand mellan kompisar och träningar. Att de kan stilla den värsta hungern med förvärvade hemkunskaper. Nåja, den lilla kräver fortfarande sitt men även hon klarar en mammas små utsvävningar i tid och rum om det bara rör sig om en timme eller två så länge ett syskon finns i närheten.
 
Rörelsefriheten är förändrad och det är inte utan att det är skönt att kunna luta sig tillbaka en aning och blicka tillbaka på alla de där åren av springande hit och dit med ögon i nacken och bläckfiskarmar redo att fånga in små ungar på vift utanför trygghetszonen. Förtjusande små år men med en viss tacksamhet för över att landat med benen ner och med känslan av att ha gjort ett bra jobb. Det är nu jag skördar frukterna av åren som gått.
 
 
 
Hade tyvärr inte tiden att stanna till vid mitt favoritglasställe men lovade mig själv att ta med Lillan och grabbarna så fort det finns möjlighet. Kanske redan idag? Att njuta av en glass i solen med utsikt över hamn, båtar och en glittrande sjöbris är en av livets små smultronstunder.
 
 
 
Finns så mycket att se fram emot nu. Påsklov. En resa mot östkusten. Vänskapliga möten. Sommaraktiviteter.
Nya projekt som planeras för fullt och som jag berättar såsmåningom.
Allt det där övervinner den största vårtröttheten som härbärgerar i kroppen och knoppen och får mig att gå med långsamma steg där vid hamnkajen i eftermiddagssolen. Trött men förväntansfull.
 
Önskar er alla en fin onsdag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Ljuvligt vackert & härligt att ha så mycket att se fram emot/Kram fina du i goaste vårsolen!
Kommentar postad
Jag håller med. Småbarnsåren vill jag för allt i världen inte ha ogjorda men det är en frihetskänsla att kunna- och låta barnen klara sig själva en stund. Kram.
Kommentar postad
Du skriver så fint vännen! Önskar dig en härlig onsdag! KRAM
Anonym
Kommentar postad
:)
Kommentar postad
Vilka härliga vårbilder från Lomma :-)

Jag kan bara hålla med, det är ganska skönt när småbarnstiden är över :-)
Fast varje tid har sin tjusning :-)
Kram
Kommentar postad
Vilka härliga vårbilder från Lomma :-)

Jag kan bara hålla med, det är ganska skönt när småbarnstiden är över :-)
Fast varje tid har sin tjusning :-)
Kram
Kommentar postad
Jag tycker nog också att det är skönt att barnen blir större även om problemen också blir större än vad de var innan. Men jag ser fler fördelar. Ja ser fram emot att höra om din nya projekt. Kram anette
Kommentar postad
Jag kan sakna småbarnstiden ibland, men samtidigt har man mer tid för sig själv idag o göra allt det där man vill göra....Spännande med projekt, lite nyfiken blir jag allt. Kramisar Tina

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben