Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Chokladstinn, däst och nöjd!

 
Hemma igen efter några dagars påskfirande i föräldrahemmet med familj och syskon.
Det finns nog inget bättre ställe att fira påsk på! Fria vidder, grenverk utanför sovrumsfönstret, klar luft, mjuka sängar, tillåtande ytor och regelbundna måltider. Ni hör ju. Balsam för själen!
 
I sann skånsk anda har vi ätit massor med hemlagad mat, letat ägg, målat ägg, ätit ägg. Och så har vi gjort små utflykter till traktens små guldkorn: Saluhallen i Höganäs och Butiken i Magasin 36 och fyndat vackra sommarlinnen på Lager 157. 
 
Allt vackert samlat i min canonkamera, nerladdade i datorn och sedan poff!!! Försvann bara. Hela bildbiblioteket (över 10 000 bilder) i min kära Macbook raderat på mindre än en minut.
Ni får hålla till godo med snabba ögonblicksbilder från min iPhone medan jag försöker hämta mig från traumat och fundera ut hur jag ska komma tillrätta med problemet. Just nu...tja...känns det ganska trist. Morgondagen är iallafall räddad.
Bildjakt står på schemat.
 
 
Påsktårtan avnjöts på långfredagen, nypimpad med chokladkräm. Mums!
 
 
Viss intellektuell aktivitet förekom mellan tårta och äggmålning. Syster och dotter la pannan i djupa veck och tävlade i högskoleprovens underbara värld. Ni ser hur de tänker va? 
 
 
Kusiner som trivs i hop!
 
 
Påskaftonsstek!
 
 
Och äggmålning så klart!
 
 
Mera tårta! Denna påskafton pavlova med färska jordgubbar och lemoncurdgrädde. Den godaste tårta jag vet!
 
 
Hoppas på att kunna återkomma i veckan med mina bästa bilder från påskhelgen. Kan bara hoppas på att bildbiblioteket i datorn går att reparera. Håll tummarna är ni snälla!
 
Chokladstinn och däst ska jag avsluta denna händelserika påskhelg med att röja undan ett mycket stökigt kök. Syrran och jag avslutade vår samvaro med söndagsflanerande vid havet med barnen i följe, och en mysig middag därtill innan de begav sig norrut igen.
 
Kan inte annat än att vara nöjd.
 
Önskar er alla en skön fortsättning på påsken!
 
Kram Cecce
 
 
 

Glad Påsk!

 
Så blev den klar! Årets påsktårta 2013!
Fylld med hallon, choklad/nutellafrosting (som blev över från cupcakesbaket) och vanilkräm och täckt med marängsmörkräm smaksatt med hallon.
 
 
Ni som följt mig på instagram vet att jag haft lite svårt att bestämma mig angående chokladäggens varande eller inte (svåra val man ställs inför...haha), men barnens önskan om chokladägg vann till slut.
 
 
Idag åker jag och barnen till föräldrahemmet för att spendera påsken med mormor och morfar och systers familj från Göteborg. Det lär bli en hel del ägg, påskmust, skaldjurstårta, godis och besök i traktens sevärdheter (läs Saluhallen och Magasin 36) blandat med familjärt umgänge omgiven av lantluft och skånska vidder,
 
En härlig helg med andra ord!
 
 
Nu önskar jag er, alla fina läsare här:
En riktig GLAD PÅSK!
 
Njut av livets goda!
 
Kram Cecce