Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man provar floating.

 
Sovit länge än vanligt. Druckit kaffe i sängen. I tystnad från tvbrus och tonårsskrovliga röster. Höstlovet är välkommet. Även om jag faktiskt jobbar både måndag och tisdag och befinner mig på SET-mässa i Malmö har jag denna morgon unnat mig en timmes längre sovmorgon än andra arbetsdagar och det är välkommet. Skööönt! Min yngsta sover över hos en kompis och grabbarna i boet är redan i lovmood och sover långt över det som kan räknas till morgontid.
 
Så. Alltså kan jag breda ut mig i morgonmys och egentid och få undangjort lite nödvändigheter. Stanna upp en stund och få struktur i kropp och sinne. 
Numera är det sällan varande att den här slags egentid gör sig gällande och jag kan tycka den är högst njutbar.
 
 
 
Mer njutbart:
 
Igår efter mässa och föreläsningar var jag och Lisbeth på spa! Jisses vilket skönt place Sparadiset är. Som att komma in i en annan värld! Jag hade lyckan att få prova floating, en present jag fått av Lisbeth, och som föranledde en viss spänning och oro. Att bli instängd naken i en vit barbapappa-tup guppandes i saltvatten i hela fyrtiofem minuter kändes lite läskigt men visade sig vara hur avkopplande som helst. Wow! Jag förlorades i tid och rum och svävade in i tyngdlös dvala. Klart välgörande och jag kan definitivt tänka mig att göra om det.
Både Lisbeth, som fått pedikyr,  och jag spatserade ut i kylan och skymningsmörker och kände oss som nya människor...haha! 
 
Kan varmt rekommendera Sparadiset för er som vill skämma bort er lite extra och som gillar spa.
 
 
Och till sist:
 
Bilder från hösten som just nu är i högblom denna sida landet.
 
 
 
Hur vackert!
 
Kram Cecce

Fyra orsaker till vänskap.

 
Lugnet har lägrat sig och ordningen återställd. Jag befinner mig i ryggläge i nattbäddad säng och med tanken om en kort summering av de senaste två dagarna.
 
Jag och H begav oss under lördagens tidiga morgontimmar ut på de skånska farlederna, tog vägen om barndomshemmet för att lämna av Rebecca hos kusinerna och för vidare färd mot småland. Vackert höstlandskap i rostiga färger. Kaffetermos. Nybakade scones som färdkost och turkisk peppar i handskfacket. Breda asfaltsanläggningar som såsmåningom övergick i slingriga landsvägar alltmedan skogen tätnade och sjöarna glimmade. 
Vi anlände konstnärsparet vid lunchtid och bjöds på en fantastisk måltid i huset vid skogen. Här - hos kusinfamiljen hade vi gärna stannat en bra stund till, om inte målet för resan - en väntande fest i Oskarshamn varit lockande. Alltför kär för att missas. Ska visa er bilder från lunchen, kusinen och det mysiga växthuset senare.
 
Men först...några få tagna bilder från min vän Anitas födelsedagsfirande. För här hamnade vi framåt kvällen. Ombytta till festklädnad på hotellet med sjöfartskuliss, förväntansfulla men något omtumlade av dagens framfart.
God mat, gott folk, känt folk, okänt folk - höjda glas och sjungande umgänge.
En bra förutsättning för en härlig fest. Och det blev det.
 
 
Min present till födelsedagscelebranten och min bästa vän blev en fotobok - ihopnåpad under sena timmar med denna blogg som grund. Är vid dessa tillfällen extra glad för dokumentation och berättelser som spänner över tid man annars glömt.
 
Vad är en vänskap? Hur kan den förklaras?
Vad gäller denna kvinna - Anita - är anledningen fyra: Engagemang. Generositet. Omtanke. Lojalitet.
Fyra orsaker till vår vänskap i nu hela trettio år.
 
 
 
Åh, vi har haft så mycket roligt i hop!
Så mycket att det räcker till en hel bok.
 
 
 
En bild med dålig kvalitet. Men dock. Två slagna festprissar i soffan...haha!
 
Nåja. Det tar lite på krafterna att köra långt och tidigt efter en hårtarbetande arbetsvecka och vi lämnade festligheterna vid midnatt. Lite trötta men pösnöjda efter en härlig dag.
Tack Anita och Micke för att vi fick vara med!
 
 
Bästa Anita! 
 
Timmen är sen och vintertiden gör sig gällande. Hög tid att stänga ner den här datorn.
 
I morgon ska jag testa något nytt - floating! Man lär bli både avslappnad och tyngdlös.
Något för mig alltså.
 
Kram Cecce
 

När man laddar om!

 
Sista bilderna innan höstlovet, tagna under en utfärd idag.
Höstigt men förhållandevis varmt för årstiden.
 
 
 
 
Hur man angör en korv....haha! Bilden tagen av en av mina kollegor, Anders, som även är en hejare bakom kameran! Finns inget godare än en grillad korv med räkmajonnäs i naturen en oktoberfredag.
 
 
 
Vackert!
 
Så har det hunnit bli fredag (igen) och vi ligger utspridda i vardagsrummet. Var och en upptagan med sitt framför datorer och bakom mobilskärmar med Idolgänget på TV. Tryggt. Enkelt. Men nära. Fredagen känns i kroppen på alla sätt och vis. Pulled beef med ugnsbakade potatios och allehanda tillbehör har gjort sitt och tröttheten efter en diger arbetsvecka har satt sina spår på graden av aktivitetsnivå i familjelägret.
 
Och vi behöver vilan. I morgon laddar vi nämligen om och beger oss ganska tidigt iväg i lördagsmorgonen för att ta oss de dryga 30 milen till Oskarshamn där vi ska fira min finaste vän Anita som celebrerar och bjuder in till fest. Och däremellan ska vi hinna lämna Rebecca hos kusinerna på föräldragården och därefter ett besök i djupaste småland hos konstnärsparet, tillika min kusin, som lovat bjuda på lunch.  
Sen blir det party natten lång och hotellvistelse som följd.
Heja!
 
Men först lite fredagsvila. Packningsbestyr. En och annan glassportion.
 
Kram Cecce