Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Fullrullefredag.

 
Så skålar vi in fredagen med lite kaffe i en morgon kring nollstrecket. Fortfarande ingen snö här i söder.
Idag rusar dagen på med ett Malmöbesök med de bästa kollegorna och beundransvärda eleverna, en mysig fika med Eva och Anders under eftermiddagen innan jag far norrut för att gratulera min mor (GRATTIS!!)  som fyller år idag.
Saffranskakan jag bakade under gårdagskvällen får hänga med i alla sin ståtlighet och får ersätta den traditionella blomman. Full rulle denna fredag alltså! 
 
Önskar er alla en fin avslutning på veckan!
 
Kram Cecce

Allt efter klockan sjutton.

 
Det tenderar att bli sena kvällssittningar vid dator nowadays. Det blir så när man måste jaga nya löparskor till sonen, ombesörja kompislek, laga anständig middagsmat, hålla den bokade tvättiden och baka saffranskaka till morgondagens celebrant. Allt efter arbetstid klockan sjutton.
I skrivande stund har lugnet anlänt och saffransdoften sprider sig i ett kvällsbelyst kök. Nu är min tid.
 
 
Tid att varva ner och tid att skriva ner receptet på de dumlemuffins med pepparkakssmak jag bakade på jobb idag. Ett recept jag hittade i Pernilla Wahlgrens blogg. Hon använde däremot toblerone i sina muffins medan jag sniffade efter en mer julig smak och petade ner dumlekolor med pepparkakssmak.
Muffinsen blev goda även om dumlen tenderade att sjunka ner i kakans botten. För att undvika detta funderar jag på om man kan lägga ner dumlen senare under gräddningstiden? Någon som provat?
 
Här kommer i alla fall receptet:
 
150 g smör, rumsvarmt
1,5 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
dumle med pepparkakssmak 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker smidigt med en elvisp. Vispa ner ett ägg i taget.
Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver.
Fyll formarna med smeten.
Tryck ner en dumle i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 12-15 minuter.
Pudra ev lite florsocker på innan de serveras.
 
 
 Men nu vänner, nu blir det sängen den underbara! 
 
Lycka till med dumlemuffinsbaket!
 
Kram Cecce

Kommer ni ihåg?

 
Letade efter bilder i fotoarkivet och hittade den här. En avlägsen sommar.
Men då var då och nu är nu. Och sommaren kommer alltid tillbaka. Något att tänka på när vintern känns mörk, kall, naken och geggig. Förr eller senare vänder det och ljuset strilar in där mellan molnen.
 
Och nu kör vi lite torsdag och jag ska sitta i möte med diskussioner och beslut som förhoppningsvis gör lite skillnad för någon. Däremellan dricker jag kaffe och pratar strunt innan jag landar hemma med planen att köpa nya gympakskor på Team Sportias klubbkväll och ett litet kvällsbak tar vid. Och där någonstans när saffransdoften sprider sig in i varje vrå är det tid för sömn.
 
Torsdag var det ja.
 
Kram Cecce