Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man välkomnar våren!

 
Hej hej! Två glada vårfirare i grönskan som tagit paus i årets premiärtur på cykel. 
Bilderna är från i söndags då solen stod högt och till och med jeansjackan kändes varm. Till skillnad från idag. Startskottet på våren- valborgsmässoafton- blev en kylslagen historia i jämförelse. Men ändå.
Våren är onekligen här.
 
 
 
 
 
 
 
En klassisk vy från byn vid havet där jag bor - skånska pilar och en skitlång brygga.
 
 
 
 
...Mor, nu är våren kommen, mor!
Nu får vi gå utan strumpor och skor....
 
 
 
Där hav möter stad.
 
 
En svag doft av rök letar sig in genom ett uppgläntat fönster och blandar sig med avlägsna röster från valborgsmässofirande hemvändande folk. Själv sitter jag parkerad i soffan med datorn i knät och smulorna på fatet på bordet framför vittnar om en nyss uppäten banankaka med jordnötssmör. På tvapparaten rullar en film, mer som en slags sällskap i annars tomma vardagsrumsytor, än som underhållning. Det går ingen nöd på mig men lite märkligt ändå att befinna mig ensam en kväll som denna....haha! Ynglingarna i boet är på olika håll, vuxendottern på valborgsmässofirande i stadsparken och H firar med min moster och morbror i skärgårdshuset i Stockholm. Tänker att det är ganska skönt ibland att få hinna ikapp sitt själsliga jag och motar bort en och annan missunsam tanke om en sällskapligare omgivning. Just i kväll alltså. Annars har jag inga som helst problem med ensamheten. Det är oftast i den jag hämtar min energi. Så. Jag fortsätter dricka mitt te, njuter av mitt ensamfirande, är nöjd med det som är och höjer en skål för våren. För sköna maj. För livet! 
 
Välkommen, välkommen!
 
Kram Cecce

På tur i Helsingborg och annat helgtrevligt.

 
Åh, vilken helg det blev!
 
Vi har varit fullt upptagna med att vandra i solen på Helsingborgs gator och torg, med att bryggsegla och käka lunch med H:s bror och svägerska på deras nyss sjösatta segelbåt i Helsingborgs vackra hamn medan solen strök mellan master och sprittande segelfolk, hälsa på mina föräldrar i barndomshemmet, klappa fåren och äta sockerkaka, landa hemma igen och laga god mat, sova länge och baka scones, svettas loss i träningsrummet, ta cykeltur längs stranden, vila på en bänk längs vägen och blicka ut mot ett glittrande hav medan båtarna kryssade mellan Öresundsbro och horisont. 
Hela helgen har andats vår och naturen tagit ett skutt mot sommar.
 
Vi kunde inte utnyttjat tiden bättre. 
 
Här är lite fler bilder från lördagens tur till Helsingborg.
 
 
 
 
 
 
 
Underbara Helsingborg/Helsingör.
 
Det bästa är att helgen fortsätter in i måndag och tisdag i ledighet. Fri tid att utnyttja till vad man känner för.
H har dock lämnat för Stockholm under eftermiddagen och kvar är jag och tre ynglingar. I eftermiddags föll jag för tjatet om att måla om tolvåringens rum och vi anlade Rusta för att köpa färg. Målandet får dock vänta någon vecka då sådana saker kräver lite planering. Istället tänker jag ägna de följande dagarna åt lite annat trix och fix. Så skönt att kanske hinna i kapp med de där sakerna som man annars inte hinner med.
Som att rensa i skåpet med koppar, skålar och kakfat och att göra vårfint på balkongen. Sådana saker till exempel.
 
Lediga dagar alltså. De tackar jag för.
 
Kram Cecce
 
 
 

Vårljus.

 
 
När man kör längs med kusten en lördagskväll i slutet på april med någon man tycker om och vårkvällen passerar revy utanför bilfönstret.
 
Kram Cecce