Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bland bullfält och rapsfält!

 
Fler än jag som tycker det är svårt att sova när ljuset anfaller på morgonen? Trots försök till mörkläggning letar sig solstrålarna  in genom de nerdragna persiennerna och väcker mig vid sextiden. Och det gär väl egentligen inte så mycket, då det känns gansa poänglöst att sova bort fina sommardagar som dessa. 
Således sitter jag ensam i köket bland syrener och rester från gårdagens stoooora bullbak!
Jag tillbringade större delen av dagen i köket nämligen för att baka över hundra kanebullar, vilka några ska få följa med mig på söndag till Ekbacken för att säljas till bullsugna blomsterkunder hos Monica som driver plantskolan i Lomma. Ska bli både kul och spännande och har ni vägarna förbi så kika in!
 
Denna dag hade jag bästa hjälpen i köket dessutom! Stackarn.....fick hålla till godo med en glasflaska som kavel då jag glömt en av mina viktigaste redskap i kafeköket i Oskarshamn för två somrar sedan.
 
En liten filmsnutt:
 
 
Den eminente bagaren försvann sedan i väg för att köpa mig en riktig kavel som numera stoltserar på diskbänken. Tack!!
 
 
Receptet på godaste kanelbullarna hittar ni i detta inlägg.
 
Vi bakade bullarna mjölkfria dock, genom att använda havremjölk och mjölkfritt smör och bullarna blev lika goda.
 
Ett annat bulltips är att baka kanelbullarna i muffinsbakplåt i stället för på vanlig plåt. Då växer bullarna på höjden och blir saftigare då de hålls i hop bättre, tycker jag.
 
 
Idag då?
 
Jo. En spännande dag väntar då vi få Stockholmsbesök. H:s son med flickvän kommer på besök och vi ska visa rapsfälten och havet och stränderna och.....tja allt annats vackert som finns i Skåne, då de inte varit här förut. Sen väntar middag förhoppningsvis med mina ungdomar - i alla fall de som är hemma.
 
Den här lilla damen är nämligen hos mormor, morfar och kusinerna. Tvingade ut henne i rapsfältet...förbi alla nässlorna för att ta ett foto. Piiiinsamt enligt elvaåringen. Själv har jag inga problem att befinna mig i ett gult hav av raps!
 
 
 
 
Kram Cecce

När kroppen och själen får sitt!

 
Vi börjar här....med en instagrambild från igår, då jag återigen cyklade de 1,5 milen till jobb. En underbar dag att cykla på. Ljummen måttlig sommarvind då solen forfarande stod lågt för att sedan utvecklas till en riktigt varm och solig dag, då till och med jeansjackan kändes obehövlig.
Är glad för min nyfunna lust till att cykla. Motion både till och från arbetet med efterföljande kroppslig trötthet som även ger det där själsliga lugnet - efterrätten efter väl utfört arbete.
 
Även fötterna fick sitt då vi hade friluftsdag med eleverna och vi gick runt i skogen vid Torup och besökte Statarmuseet därtill. En härlig och aktiv dag på många sätt! 
 
 
 
 
 Vackra omgivningar kring Torup och Statrmuseet.
 
 
 
Här fick vi lära oss allt om hur statarna levde, arbetade  och hade det.
 
 
 
 
 
 
 
 
Äta bör man! Pastasallad, korvar och köttbullar slank ner utan besvär.
 
 
 
 
 Och rabarbermuffins med crumble förståss!
 
 
 
 
 
Så härligt grönt!!
 
Ja, ni förstår att det är en fröjd att få vistas utomhus! Sommaren känns påtagligt nära.
 
Eftermiddagen och kvällen spenderades i tvättstuga och på CenterSyd (läs: forsatt jakt på slajm-lim...suck) och jag landade i säng långt efter utsatt tid för vad som är nyttigt.
 
Nåja. Idag är sista arbetsdagen innan vi går på långhelg och jag ser i vanlig ordning fram emot dagarna som följer i ledighet tillsammans med familjen och med H som återigen sätter sig på tåget under dagen för att ta sig ner till skåne. Länge leve SJ...haha!
 
Kram Cecce

En av de vackraste platser jag vet.

 
Avslutar denna vackra måndag med att visa några ännu vackrare bilder från Höganäskusten där jag och H insöp våra barndomstrakter igår. Men åååhhh! Inte många ord behövs här.
 
 
Här skulle jag kunna sitta i timmar med blicken mot horisonten och känna livet i mig.
 
 
Ok....kan tänka mig vila blicken på denna siluett i förgrunden av horisonten as well...haha!
 
 
 
Sverige är fantastiskt. Det är ett som är säkert.
 
Och måndagen har förflutit i arbete och med att få mina ögonfransar fixade hos kollegan under kvällstimmarna. Viktiga saker alltså, var och en på sitt sätt. Mycket mer har inte hunnits med en måndag i mitten på maj, och vi längtar och hummar om sommarlov på kafferasterna mellan lektioner och möten. Inte långt kvar nu. Tur är det för det finns så mycket att göra, att uträtta att se fram emot.
 
Kram Cecce