Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man äter korv och mutar barn.

 
Vi börjar dra oss mot terminsslut vilket innebär utflykter.
Så idag har jag varit i skogen. Mycket luft. Mycket blåst. Mycket skratt. Mycket korv.
En kort men sanningsenlig summering av arbetsdagen. Friskt och härligt även om vädret kunde varit bättre.
Vid denna tiden av året har jag det bästa jobbet!
 
Sen då?
Mutat en elvaåring. Det får man väl? Eller? I alla fall om det är för en, enligt modern, behjärtansvärd sak och elvaåringen är oförhandlingsbar. Allt går att köpa för pengar....haha! Just nu mutar jag med lim och nya sommaroutfits... Helt plötsligt går obekväma möten och städning av hamsterbur såå mycket lättare. 
Smart tjej. 
 
Och jag har letat bilnyckel utan tillstymmelse till resultat. Bah! Åker på att köpa en ny om inte ett under sker.
Nåja. Finns värre saker.
 
Kram Cecce

Nästan som sommarstuga.

 
Åh! Började ladda upp i går kväll men plötsligt blev ögonlocken alldeles för tunga och datorn stängdes i hop strax efter klockan tjugotvå. Hur trevligt och avkopplande det än är med helg, så var jag rejält trött i går.
 
Ny dag och jag började tisdagen tidigt med att cykla till jobb. Tjoho! Det går lättare och lättare att ta sig de 1,6 milen på cyklel under morgontimmarna och det är en fantastisk skön känsla som håller i sig hela långa dagen när man börjar med fysisk aktivitet. Rekommenderas.
 
Något av de bästa med att hålla helg är frukosten. Ingen tid att passa. Bara långsamt varande i ledig kostym tillsammans med scones och kaffe. Love it.
 
I helgen fick jag god hjälp med att iordningställa balkongen efter vintern, då den mest används som förvaring av allehanda prylar. Men nu åkte gammalt bråte ut, växterna fick extra omsorg och tegelväggen tyg hela vägen upp i taket och frukosten kunde avnjutas i vad man skulle kunna låtsas vara vår sommarstuga....haha! Med god fantasi kommer man långt.
 
 
 
 
Denna lördag blev det glutenfria och mjölkfria scones med chiafrön som jag blev riktigt nöjd med. Det där med att baka glutenfritt kan vara lite knepigt ibland tycker jag och blir ofta en smulig historia. Använde inget recept utan tog lite vad jag hade hemma men ska försöka göra om dem vid tillfälle och skriva ner receptet till er. Använde lite rismjöl, majsmjöl, mandelmjöl, teffmjöl och fyllde upp med vanligt glutenfritt mjöl som jag blandade med mjölkfritt smör och soya-yoghurt.  Inte svårt alls och blir hur gott som helst att servera nybakade till kaffe eller te.
 
 
 
Mer att glädjas åt:
Har hittat mina förlorade arbetsnycklar som varit försvunna ett tag. Phu!! Det lönar sig att leta minsann.
 
Mindre glädjande:
Extranyckeln till bilen är också borta. Tvåtusen riksdaler för att tillverka en ny......! Semesterkassan är synnerligen hotad. 
 
Det här med nycklar alltså. Ett ständigt återkommande dilemma i min lilla värld.
 
Kram Cecce
 

Med tre sorters kakor och Medelhavskänsla.

 
Från rapsfält till blomfält!
 
Wow! Vilken helg. Vilken dag. Vilken Morsdag!
Jag får helt enkelt börja lite bakifrån med dagen som gått, även om det missats en del i helgrapporteringen här inne. En fantastisk helg inte bara vädermässigt, med sommarvärme, årets första dopp utan även Stockholmsbesök, baksessiorer, familjesammankomster och slutligen idag....fikaförsäljningEkbacken939 i Lomma hos Monika.
 
Här stod jag i solen och solade mig i glansen från alla vackra blommor och sjönsjungande musik och försäljning av fantastika kläder i indiskt bommulstyg. Festivaldagarna i grannbyn Lomma lockade många besökare till trädgårdsbutiken, mest för att köpa blomster men också för att njuta av allt det andra. Kanske hägrade glassen i värmen lite mer än kaffe och kakor, men vad gör det? Jag fick en fin dag med många fina samtal och umgänge kring fikabordet. Och H var där och hjälpte till så klart - servade med vatten, solkräm och solhatt och såg till att allt gick som det skulle.
 
En härlig dag helt enkelt.
 
 
 
Bullar...
 
 
...syltgrottor...
 
 
 
...och glutenfria, mjölkfria muffins!
 
 
 
 
Monika har många vackra blommor att vila ögonen på. Ville typ köpa allihop.
 
 
 
Gick åt en hel del vatten i värmen...
 
 
Två talanger från Musikhögskolan i Malmö underhöll oss med skön musik och sång.
 
 
 
Vackert bomullstyg från Indien!
 
 
 
Har ni vägarna förbi Lomma - kika gärna in till Monika och Ekbacken939!
 
Och så har jag blivit firad av mina underbara ungar med alltifrån röda rosor till handgjorda kort och fått njuta av glassfika tillsammans med hela gänget under eftermiddagen. Tack ska ni ha!
 
Det hade varit sååå enkelt att fortsätta just så. Just här. I sommar och sol och ledighet.
Men....inte riktigt än. Än är det tid för rutiner och arbete och måhända cykelturer genom snart överblommande rapsfält till jobb. Jag får helt enkelt hålla ut, även om lusten tryter så här i slutet på terminen då så mycket annat hägrar bortom kröken.
 
Hoppas just du haft en riktigt skön långhelg!
 
Kram Cecce