Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man firar med kräftor och en klunga barn.

 
I går gick dagen åt till att förbereda kvällens lilla kräftkalas.
Rebecca vek de finaste fjärilar av randiga servetter...
 
 
Hon är så pysslig, min yngsta.
 
 
 
Visst blev de fina?
 
 
 
Själv ägnade jag mig åt att göra ingefärsparfait med björnbärssås och göra grönsakspajer. En mjölkfri och en glutenfri med ost. Och så en massa tillbehör som ska till, när man käkar kräftor.
 
 
 
 
Det är inte så ofta jag lyckas samla alla mina ynglingar, men igår kväll rymdes alla fyra kring bordet i köket. Ingen är lyckligare än jag!
 
 
Han som snart är arton.
 
 
Och så de över tjugo. Syskonkärlek.
 
 
Jag paket...
 
 
 
...som innehöll favoritparfymen från Ralph Lauren!
 
 
Emma hade åkt till saluhallen i Malmö och köpt chokladpraliner från favoriten Choccolatte! Bästa pralinerna som finns! Tack!!
 
H kom hem från stranden med den största och vackraste buketten med strandblomster som stoltserar ute på balkongen. Har dock ingen bild på den men det kanske kan komma. Tack igen.
 
 
Ingefärsparfait med karamelliserade björnbär och basilika fick avsluta kvällen! På bilden - en mjölkfri variant, men gjorde även en "vanlig". Det går alldeles utmärkt att göra parfait på soyagrädde i stället för vanlig vispgrädde. Nästan lika gott.
 
En riktigt rolig, mysig och god kväll som fortsatte in i skymningsmörker och befriande åskregn!
Nästa vecka skiljs våra vägar åt för olika görande och semesteraktiviteter. Någon ska till Spanien. Några till Stockholm. Någon ska hålla ställningarna i arbete. Någon till sin pappa.
Klungan sprider ut sig. Vi med olika efternamn men ihoplimmade genom livets strapatser.
Barnen mår bra. Jag mår bra -en stolt moder på ena sidan köksbordet, bland kräftor och ingefärsparfait och en och annan brödsmula.
 
Hej söndag. Ännu en vacker dag väntar.
 
Kram Cecce
 

När man får en skymt av blodmånen.

Foto:H.S 
 
Och där var den. Månen. Blodmånen.
 
Så vacker och ståtlig, även om vi inte lyckades fånga hela månen. Det var många här i byn som var nere vid stranden för att vänta in månen och göra ett förösk att fånga den på bild. H och jag och Rebecca var dock fullt upptagna med att plocka björnbär i ett björnbärssnår vi hittat invid strandpromendaden och hade egentligen inga planer på månspaning. Inte förrän mörkret fallit och björnbären legat i glassförpackningen i kylen en bra stund, såg vi månen utanför köksfönstret - delvis skymd- men stor och mäktig och H fick tag i kameran och fångade fenomenet. 
 
 
 
Foto: Rebecca 
 
 
Med nyplockade björnbär...
 
Foto: Rebecca 
 
..och med en man i badrock! För här idkar vi både morgondopp och kvällsdopp.
 
I dag ska jag använda mina nyförvärvade björnbär till en dessert till kvällens middag. Ska nämligen fira sommaren och en kommande födelsedag tillsammans med H och mina fyra. Åh! Jag ser fram emot det. De finaste jag har samlade vid ett och samma bord med kräftor och räkor och björnbärsdessert där emellan.
En fin kväll en fin sommar.
 
Kram Cecce

Vem behöver Mallis?

 
Vi är kvar på västkusten.
 
Lite längre söderut, längs skånes västkust ligger denna lilla pärla.
Mölle!
Ett skånskt paradis - dit jag ofta återvänder. Under mina barn och ungdomsår var jag ofta här, då Mölle inte ligger så långt ifrån mitt barndomshem. Hur som helst var jag, H och Rebecca i Mölle i tisdags och badade tillsammans med Göteborssyster och syskonbarn. Man förundras över vattnets klarhet och den storslagna naturen. Lätt att tänka sig att man befinner sig någonstans i sydeuropa och just denna sommar känns det poänglöst att åka utomlands. Vi har ju allt vi behöver här hemma denna sommaren. 
 
 
 
Stranden består av runda stenar och kräver badskor, men går ändå fint att slå sig ner på, om det inte finns plats på klipphällarna runt omkring.
 
 
 
Lena, runda, varma stenar.
 
 
 
 
Finaste dotter!
 
 
Och en sollapande syster.
 
 
 
En skymt av Mölle hamn.
 
 
 
Stannade på hemvägen för att ta en bild av solen som gick ner över Landskrona.
Vackert.
 
I går var vi på en annan strand- i Lomma - hela gänget och njöt av salta vågor och kritvit sand. Det finns så många fina badstränder kring skånes kuster. 
 
 
 
Ligga vid stranden eller slänga sig i havet, det är ungefär vad vi orkar med dessa varma dagar då temperaturen håller sig en bit över trettio. Kvällarna bjuder inte på någon svalka och nätterna är mättade.
Vi flämtar efter skugga. Svalka. För tunga för att orka någon yvigare aktivitet.
Någon yppade vid kvällmaten att hon längtade efter vintern...haha! Dock utan någon större medhållaranda från resten av gänget.
 
 
Så.
Idag tar vi det lugnt. Sitter vid datorn. Kollar tv. Pratar om ett bad vid närmsta brygga. Kanske en tur till björnbärssnåren. 
Ungefär så. 
Vi får helt enkelt se vad solstinga kroppar orkar med.
 
Kram Cecce