Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har bilsorg.

 
Vi två i sommarkostym.
 
 
Tillbaks till brottsplatsen, dvs till platsen där min gamla trotjänare och sparbössa till bil bestämt sig för att stanna och inte vilja köra med. Men också till sjöhuset, svanarna och skärgården.
Sämre plats och utgångspunkt för bilförsäljning kan man ju ha...haha!
 
Helgen har gått i ett flygande fläng då vi hann andas lite skåneluft. Krama hemmavarande ungdomar. Grilla i familjär atmosfär med utikt över Helge å. Fina upplevelser som avslutades i går morse då färden gick tillbaka till Stockholm med stopp vid både Lursjön för en kopp kaffe hos Eric och Johanna som nyss köpt ny sommarstuga och i för middag på Slottspaviljongen i Mariefred med Peter och Mia. Korta sommarmöten på vägen man ack så upplyftande.
 
Nu då?
 
Idag är vi uppe tidigt. Författar bilannons på blocket. Dricker kaffe. Laddar lite. För nu ska det säljas gammal bil och köpas bättre begagnad.
I strålande sol och stekande sommarvärme.
Give me strength!
 
Kram Cecce
 
 

Och badkrukan badar.

 
Plötsligt händer det!
 
 
 Vackrare vy at vakna upp till får man leta efter!
 
 
 
Vyn inifrån sjöhuset. Här sitter vi och käkar frukost eller solar eller bara är.
 
 
 
Lycka är när morbror tar ut oss på en båttur i skärgården.
 
 
Sverige är fantasiskt.
 
 
Liksom mannen nedan...haha!
 
 
Och tro det eller ej! Nu är badtemperaturen lagom även för en badkruka! Heja!
Sååå skönt.
 
 
 
 
 
Båtlivet på vattnet. Det är avkopplande att bara sitta och titta på alla båtar av olika slag som färdas förbi.
 
 
 
 
Klockan närmar sig halv åtta på lördagsmorgonen och jag har tassat upp för att tvätta. Vi är hemma i skåne för en snabbvisit innan H och jag vänder tillbaka till skärgården och Stockholm.
Jag dricker kaffe mellan turerna till tvättstugan (man samlar mycket tvätt under en vecka), njuter ett fungerande wi-fi och känner doften av hemmets lugna, trygga vrå. 
Hemresan med hyrbilen gick bra under gårdagen. Det pratas mycket bilar, bilmärken och hästkrafter dessa dagar, då vi inom en vecka måste ha köpt oss en ny bil. För övrigt H.s och min första gemensamma större pryl. Det blidde inget hus. Det blidde en bil! Kanske inte just detta vi tänkt använda semestern till, men....så blir det ibland.
Min peugeot som jag färdats runt i sedan skilsmässan för åtta år sedan har sagt sitt och jag har lite bilsorg, om man nu kan ha det. 
 
Nåväl. Allting har sin tid.
Idag planerar H och jag för en färd skånes norra delar för att möta den delen av familjen som bor där. Ska bli trevligt att återse dem igen innan färden bär mot Stockholm i morgon. Mina fyra kära ungdomar ska hushålla och umgås på egen hand här hemma under helgen innan delar av skaran ska tillbringa nästa vecka hemma hos sin pappa.
 
So far, so good.
 
Kram Cecce
 

När man har kära återseenden.

 
Semesterlivet fortsätter i Stockholm i ett flygande fläng.
 
I tisdags hade vi en underbar dag med vännerna från förr. Vi träffades på Siggesta gård och spelade minigolf med rätt så hyfsad framgång om jag får säga det själv och fortsatte kvällen hemma hos Helena och Olle, som bjöd på fantastisk grillbuffe som avslutades med blåbärspaj och vaniljsås som jag knåpade i hop i Helenas kök i sällskap av vännerna. Vi som umgås så där otvunget och lättsamt som bara barndomsvänner kan göra. När kittet består av delad historia och upplevelser som lägger grunden för all framtida samvaro och som ingen annan förstår. En sammansvurenhet som bubblar i fnittret och skratten och i blickar av samförstånd.
En härlig kväll! Tack!
 
Och härligheten fortsatte under gårdagen då jag mötte en annan vän, mera nyfunnen, även om det nu är sisådär sju år sedan våra vägar korsades. Åh....Ann-Louise, fina vän! Alltid så mysigt att träffas! Denna gång tillsammans med våra män och resten av det ungdomliga semestersällskap jag har förmånen att ha med mig.
Lika otvungen middagstillställning på Thaiboat på söder i Stockholm, under solen med sommardrinkar i glasen, som väntat. Med Ann-Lousie känns allt som det ska. Har dessutom denna blogg och detta forum att tacka för vår vänskap. Vem kunde ana det när jag började skriva här för tio år sedan.
Vi ses snart igen! 
 
 
Skål!
 
 
Supergott på Thaiboat! Rekommenderas om ni har möjlighet.
 
 
Egen strand på båten! Inte illa.
 
 
PÅ ena sidan bordet....
 
 
 
...och på andra! Inte den bästa bildkvaliten men bilden fick hänga med ändå.
 
Så blev det torsdag, sägs det och vi planerar för hemfärd under morgondagen. Det blir ett kort helgstopp i skåne innan vi vänder tillbaks igen. Tyvärr har mitt elände till bil valt att gå sönder och vi har fått boka hyrbil för att ta oss hem. Nästa vecka kommer gå åt till att köpa ny bil. Inte precis vad jag längtar efter att ägna en semestervecka åt, men den historien tar vi en annan gång.
 
God morgon! Solen skiner och torsdag väntar.
Heja !
 
Kram Cecce