Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man firat en fin midsommar!

 
Vilken fin midsommar det blev!
Solen sken och värmen var slående - upp mot trettio grader, vilket får sägas inte är en vanlig midsommaraftontemperatur.
Vi åkte upp till mina föräldrar - mina barndomstrakter och firade en traditionsenlig midsommarafton tillsammans med två av mina systrar, svågrar och syskonbarn. Hur härligt som helst! Med mig hade jag en midsommartårta bestående av mandelbottnar, ringlad choklad, grädde och massor med jordgubbar!
 
 
Under eftermiddagen begav vi oss till Heljarödsgården med en picknickkorg och slog oss ner på gräsmattan för att njuta av glada midsommarfirande, dansa kring midsommarstången och lapa i oss en och annan glass.
 
 
 
Mellansonen med sin yngre kusin. Dansa? Näää...inte vi...haha!
 
Småsystrarna dock....var det full rulle i!
 
 
 
Glass i stora lass...
 
 
.....och kakor förstås!
 
 
Vi tog vägen mot stranden....
 
 
...innan vi åkte hem till moromor och morfar igen!
 
 
Midsommarbuffe!
 
 
 
Och sen! Vattenkrig!!
 
 
 
En fin midsommar alltså, om än blöt i vissa läger!
Kvällen ägnade vi åt kubbspel och åkte till slut hem i midsommarnatten. Mätta och midsommarnöjda och med planen att återvända till midsommardagen då andra festligheter väntade.
Men det får jag berätta om senare. Nu har det hunnit bli sommarmåndag och Lillan är på väg till en efterlängtad lägervistelse, mellansonen till Göteborg till kusinerna och jag och H ska ge oss i väg norrut om en liten stund.
Det finns så mycket kul att hitta på i sommaren och tiden vid datorn naggas i kanten. Precis så som det ska vara när man har sommarlov och oändligt med tid i ledighetskostym!
 
Hörs igen!
Kram Cecce
 

När man har den finaste midsommarstången!

 
Har ni sett? Den finaste lilla midsommarstång som H knåpade i hop under gårdagseftermiddagen medan jag bakade tårtbottnar. Tror aldrig jag haft någon bordsmidsommarstång förut men OM jag haft, är denna den i särklass finaste. Ganska fyndigt tycker jag. En liten murgröna, några blomsterpinnar, nyplockad strandråg, fingerfärdighet och lite fantasi är vad som krävdes för skapelsen.
 
 
 
Nedan: Bilder från i gårdagsmorse då vi käkade frukost nere vid bryggan. Man skulle kunna säga lugnet före stormen, då vi här i söder fick uppleva värsta åskovädret sent i gårkväll. Kanske inte helt oväntat ändå, då värmen var slående under dagen och inte en vindpust över horisonten.
Hur som helst en fantastisk stund att möta dagen vid vattnet med baugetter, kardemummakaka och jordgubbar tillsammans med någon man tycker om. Delad glädje...dubbel glädje.
 
 
 
 
Och nu sitter jag här. Ensam vid köksbordet och väntar på att mina scones i ugnen ska gräddas färdigt lagom till resten av familjen slår upp sina blå. Har lyckats boka tvättid (den enda som fanns) tidigt i morse och var av den anledningen uppe redan klockan sex. Sådant kräver scones!
 
Om en stund väntas full rulle i huset då det ska sviras om till midsommar. Färden går sedan norrut mot midsommarfirande med syskon och syskonbarn. Håller tummarna för vädret och att vi får en minnesvärd midsommar! Så. Dags att sätta sprätt på denna midsommarafton.
Önskar er alla en underbar helg och....
 
....en riktigt GLAD MIDSOMMAR!!
 
 

När man förbereder midsommar.

 
 
Bilderna har egentligen inte med dagens förehavanden att göra. Snarare tisdagen och onsdagens idogt fixande och fejande för att få till ett anständigt hem. Var också nere vid stranden och ängarna och plockade lite vilt växande blomster och satte på köksbordet och i vardagsrummet. Blev riktigt midsommarvackert tycker jag.
 
Nedan lite bilder från mitt kök som jag tog när jag ändå var i farten
 
 
 
 
 
 
 Och idag  har varit en helt fantastisk dag med strålande sol och härlig värme. H och jag inledde morgonen med att göra en picknickkorg och bege oss ner till en av bryggorna vid stranden för att äta frukost. En bra sak som jag hoppas kan utvecklas till en bra sommarvana. Vissa i sällskapet tog ett bad medan en annan badkruka satt på bryggan och hejade på.  Lite för kallt för min smak. Än.
Sedan har dagen rullat på med bak av tårtbottnar till morgondagens midsommartårta, bak av chokladcookies och brysselkex som ska ingå i fikakorgen under midsommarfirandet.
I morgon åker hela familjen norrut för att fira midsommar i mitt barndomshem med föräldrar och syskon. Blir en extra fin midsommar i år. Det vet jag med säkerhet.
 
Kram Cecce