Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har fettisdag! Semlor med saffran. Med choklad. Som kladdkaka eller muffins.

 
Hej alla semmelälskare!
 
Today is the day! I alla fall för alla er som älskar semlor!
Själv lär jag inte hinna baka några, då det är en sådan dag idag. Fulltecknad med aktiviteter i arbetstagarkostym såväl som i moderslandet. Nåväl...i dessa tider äter vi ju semlor lite hur som helst och jag, precis som många andra, har hunnit glufsa i oss en hel del semlor sedan länge. Finns säkert mycket att säga om traditionernas varande eller ickevarande, men avhåller mig från det och tänkte istället serva er med recept på semlor och modernare varianter av desamma. Ganska kul ändå med kreativa vägar i baktraditionen.
 
 
Recept på goda semlor hittar ni i detta inägg
Vid detta tillfälle fyllde jag mina semlor med chokladgrädde!
 
 
Varför inte en jumla? Att baka semlor med saffran är faktiskt ingen dum ide´.
 
 
 Om man inte orkar ställa till med bullbak är semmelkladdkaka en riktigt god tanke! Klicka på länken så kommer ni till receptet!
 
 
Varför inte prova en ny modern variant? - semmelwraps!
 
 
 Slutligen: Lättbakat och gott! Muffinssemlor!
 
Än är inte denna fettisdag slut och kanske ändå jag faller för tjatet om semla från semmelsugna barn och gör mig poppis på hemmplan. Det har ju hänt förr...haha!
Nå väl. Så här långt in i dagen får jag nöja mig med ägg, räkor och majonnäs. Inte helt fel det heller.
 
Kram!
Cecce

När man avslutar med kalas!

 
Ojojoj...vilket kalas det blev!
 
Efter en smärre shoppingrunda på Globens köpcentrum landade jag "hemma" med några plastpåsar från Ica, ett fång tulpaner och ett par svarta strumpuxor och kände mig nöjd med att inte ha svävat ut i habegär och modesfär Kunde alltså ganska smidigt sätta igång med baket inför lördagens kalas som slutade med en chokladtårta med kolafudgeglasyr och en citronkladdkaka med lakritskolasås och en laddning choklad/hallonbiskvier som jag med viss självbelåtenhet kunde uppvisa till H.s hemkomst från jobbet. Kvällen kunde i lugn och ro avslutas med räkor och vitt vin i tvsoffan iklädda myskostym och helgfeeling. 
 
I lördags fortsatte vi klasförberedelserna och konstaterade att vi jobbade riktigt bra ihop med sysslorna. Så mycket trevligare än det ensamarbete i köksregionen jag annars är van vid.  Bullarna blev...trots en gasugn med övervägande undervärme...riktigt bra! 
 
 
Och sen. När sista handen var lagd vid bål, fruktfat, godisskålar och kakfat kom fikagästerna och kalaset kunde börja.
Ett härligt gäng släkt - kusiner, kusinbarn, faster, son och flickvän förgyllde närvaron i varje uns ledig lägenhetsyta. Kakor, kaffekoppar och fat, ballonger, presenter, blommor och fikasuget folk i en salig blandning som fick malmöfestivalen att blekna...haha! Nåja....en alternativ sanning måhända med kalasstämningen var på topp. Utan tvekan praktfullt.
 
Eftersom uppkopplingen och SJ:s wifi inte är det snabbaste får jag visa mer bilder när jag kommit hem, men några har jag lyckats ladda upp.
 
 
Glutenfria hallongrottor som jag tagit med från Skåne.
 
 
Celebranten himself.
 
En lyckad tillställning som slutade först när mörkret belägrat sig kring Globen och tonerna från Mellon tystnat och H och jag kunde andas ut efter vår första gemensamma bjudning i H:s lägenhet.
Tack alla ni som kom!
 
Som sagt - nu sitter jag på tåget hem igen. Lekte med tanken att stanna i Stockholm och haka på ytterligare ett sportlov, men eftersom jag är en ansvarstagande kommunanställd lät jag det bero. För denna gången.
Nu är det nämligen dags att börja tänka på en ny arbetsvecka och möjligheterna framåt. För det är så jag väljer att se det, även om det är svårt att lämna något kärt.
 
Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg!
 
Kram Cecce 
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig: Trendspaning på Stockholmsmässan - Furniture Light & Fair.

 
En fredagshälsning från ett soligt Stockholm där jag landat behagligt i Globenlyan. Kroppen är avspänd. Tankarna - som har en tendens att fara hit och dit - är någorlunda samlade. Kaffekoppen är fylld. Datorn placerad i knät här i soffan för en stunds surfande och skrivande innan jag beger mig ut  i Globens shoppingcentra. Ungefär så.
 
Bilderna i dagens inlägg är ett tidigare påbörjat men inte slutfört inlägg från förra gången jag var här i huvudstaden och besökte Stockholmsmässan och Furniture Light & Fair. Befinner mig hopplöst efter i uppdateringarna och skäms lite över att jag inte refererat besöket tidigare -  i fas med tiden. Men bättre sent än aldrig och här är lite av skörden bilder som hamnade i blickfång och kamerafokus. 
 
 
 
En favorit: Klassiska String helt i vitt!
 
 
H iförd kamera på jakt efter tillgänglighet och funktion i inredning och design.
 
 
Smart och snygg spegel som kan sänkas och höjas fritt beroende på hur lång man är.
 
 
Lampor i knippen. Känns nytt och snyggt.
 
 
Tidstypiskt och genomgående för mässan: Kontraster! Kontraster som utvecklar sig till en lekfullhet i material och annorlunda kombinationer. Se till exempel inläggets översta bild där man blandat päls med stål i en och samma stol. Annorlunda men coolt.
 
 
 
Själv kollade jag mest på kök och smarta lösningar i köksinredning. Man måste ju ha det bekvämt när man ska baka goda kakor...haha! Bra verktyg, lösningar och kvalite´ underlättar alla kreativ verksamhet i köket.
 
 
Mycket folk.... 
 
 
...och här står jag och ger avtryck på klotterplanket.
 
 
Skönt att vila fötterna i presscentrum på mässans övre plan.  
 
Från mässa till denna fredags göromål. Börjar bli dags för mig att resa mig ur soffan och ta tag i sysslorna. Ska nämligen införskaffa lite bakattiraljer inför dagens något spännande kakbak. Inte minst på på grund av ett pyttelitet kök med en stor gasspis! Inte riktigt vad jag är van vid när det ska bakas kakor, men det ska gå det med. Och så jag får bakassistans av H som väntas hem i eftermiddag. Hands-up för det!
 
Kram Cecce