Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Prickkontroll och glassiga stunder.

 
Sommarens favoritsmak: Lakrits, så klart!
Här glass från vår lokala glassproducent - Lomma Glassfabrik!
 
 
 
I morse cyklade jag den välbekanta vägen till Lund. De en och en halv milen jag cyklat den senaste månaden till jobb. Denna gången var målet dock ett besök på hudkliniken för en "prickkoll", dvs kolla eventuella hudförändringar. Känns som en bra sak att göra nu när man vistas i solen så mycket. Besöket gick bra och jag hade inga hudförändringar eller leverfläckar att gå vidare med.
Skönt!
 
Skönt också att cykla på landsvägarna mellan byn vid havet där jag bor och in till Lund. En vacker väg som slutar och börjar vid kusten!
 
 
Annars ytterligare en skön semesterdag. Lite nyttogöra och några timmar på vår egen lilla strandremsa som vi hittat och fixat till - en bit från den allmänna badplatsen - med kaffe och en för dagen bakad rabarberkaka.
 
 
 
Blev kanske inte den bästa bilden men kakan blev god. Dessutom både gluten och mjölkfri.
 
En bra dag alltså, utan aj-i-hjärtat och med en tacksam förvissning om att det kommer fler. Sommardagar alltså.
 
Sommarhälsningar och kram
 
Cecce
 
 

Sommarplaner.

 
Bilder som fastnat i min mobil. En solig och varm dag. Vid stranden. Vid havet. På cykel. I sköna samtal om sådant som känns viktigt. Lite då och mycket nu.
Bilen har fått ett nytt sommardäck och planer för sommaren utkristaliserats. Vi tar det som det kommer och livet får utvisa. Så som en semester ska vara. Hur det än blir så blir det bra och förhoppningsvis till det bästa för alla som berörs. Barn ska ha det bra. Vuxna detsamma.  Skåne och Stockholm och lite annat däremellan. Vi pratade om det - förmånen att ha något att åka till.
 
 
 
 
I kväll styrde vindarna oss till Barsebäck och middagen intogs vid Hamnkrogen. Ceasarsallad och fish and chips intogs vid hamnen i solnedgången och allt var gott.
Och inget mer fanns att önska.
 
Kram Cecce

För att vi kan.

 
Det är onsdag och klockan är strax över åtta.
Vi är uppe tidigt trots semester och det känns bra att ta vara på sommarmorgonen. Morgnar och kvällar är den bästa tiden på sommardygnet tycker jag.
Anledningen till tidigt uppvaknande denna onsdagsmorgon är ett telefonmöte med bostadsrättsföreningen. Nåja, vissa antaganden måste göras trots semester. Är man bostadsrättsordförande så är man.
Alltså sitter H i möte och passar på att skriva några rader här.
 
Så äntligen anlände H under gårdagseftermiddagen till skåne och vi stack ner till hamnen i Lomma för att njuta av en glassLomma Glassfabrik. Åh, så härligt att bara sitta och blicka ut över båtarna och vattnen och slicka på en glass medan vi småpratade i kapp om det som hänt sedan sist.
 
Lite senare cyklade vi ner till stranden med en påse rökta räkor, bröd, ost, potatisssallad och en flaska champagne för att fira in semestern med en picknick med utsikt över Lommabukten. Champagne en tisdag. Bara för att vi kan! En flaska champagne - en present från min födelsedag förra sommaren som jag sparat till något speciellt tillfälle. Denna stund räknades definitivt till det.  
Han och jag och sommar och semester!
 
 
Efter picknick blev det kvällsdopp!
 
 
 
 
Med champagne och dopp i det blå är här med sommarlovet insparkat på riktigt.
Dagen i dag är fortfarande oskriven. Solen skiner redan från klarblå himmel och om jag inte tänker fel, tar vi vid där vi slutade och susar om en stund ner mot havet igen.
 
Jag ska suga musten ur denna sommar - det är ett som är säkert.
 
Kram Cecce