Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med en massa kärlek på toppen!

Mintchokladtårta med dekoration gjord av smält socker.
 
 
Årets sista dag och året 2012 lider mot sitt slut. Inte klokt. Tiden går så fort.
 
I dag förbereder vi oss. Plockar i ordning. Väljer kläder. Köper raketer. Pysslar med tårtdekorationen i socker som tycks bli lite hur som helst. Och så ser fram emot en trevlig kväll hos våra vänner i Helsingborg som vi för tionde året i rad firar årsslutet med!
Så spännande, every year!
 
 
Årets kaka, 2013 önskar jag kommer bestå av några deciliter träning, några deciliter god mat, en deciliter söta saker, en skopa frisk luft, några skvättar vin, många nypor skratt och allt blandas i en härlig röra strösslat med en massa kärlek på toppen.
 
2013 var det ja! Can´t wait!!
 
Ett riktigt gott slut och ett fantastiskt nytt 2013 önskar jag er alla!
Skål!!
 
Kram Cecce

Bra avslutning på ett bra år!

Köpte en liten nyårsros i dag för att göra lite fint inför det nya året! 
 
 
 
Hur har ni det de här sista dagarna på 2012?
 
Sedan julhelgen har jag och barnen spenderat dagarna med att göra mest ingenting. Sovit länge, passat systersonen, bakat pizza, kollat filmer huller om buller i soffan. Sådana saker.
Och. Vi njuter allihop.
I dag är Lillan med sin pappa och yngste sonen kurerar sig fortfarande från ett ihållande virus, äldsta dottern är på sekretariatsutbildning och äldste sonen på väg hem från Norden Cup i Göteborg. 
 
 
 
 
 
 
 
Själv har jag tagit mig iväg för att fynda på rean och inhandla lite saker inför morgondagen.
Hittade bland annat en top på MQ, med ett guldhjärta, som jag tror kan bli snygg under en kavaj eller kofta. Så träffade jag två bloggläsare och ägnade en bra stund i reavimlet åt trevligt prat och utbytande av ett och annat klädtips (tårttips också för den delen). Tack Susanne och Pernilla för det! 
 
 
 
I morgon åker vi, som brukligt är, till vänner i Helsingborg för att fira nyår.
Min planerade dessert blir en tårta till kaffet i stället då värdparet insisterar på att bjuda på alltihop.
Hittade denna mintchokladtårta hos Allt om mat och tänkte ägna kvällen åt att baka.
Tror den kan bli en bra avslutning på ett bra år.
 
Nu mina vänner ska jag ta mig i kragen för årets sista pass med crosstrainern.
Också ett bra avslut.
 
Kram Cecce

Nyårsdessert?

 
Så ligger jag här i soffan i lödagsförmiddagen och blickar ut genom fönstret. Kala trädstammar med vajande nakna trädkronor och en gråmulen himmel vittnar om det blåsregninga väder som avslutar december månad och året 2012. Lillans kreation i form av ett rött rådjur och en illgrön groda, fönsterfärgen i en av julklapparna, är en uppiggande färgklick i allt det gråmulna.
 
 
 
Själv stämmer jag väl in i bilden då jag efter en riktigt trevlig gårdagskväll med ett gäng glada vänner spatserade femhundra meter ut i vattnet på den långa bryggan till midnattsbaren.
Musik, dans, värmande hälsningar, skålande och en allmänt härlig stämning i fredagsnatten. Idag är jag således nöjd med att det är lördag utan en massa måsten på schemat. Nu tänker jag framåt på nyårsafton och vad som tänkas kan bli nyårets dessert, vilken jag ska bidraga med i den sedvanliga nyårsmenyn.
 
 
Funderar på vitchokladmousse med hallonspegel eller denna lakritsparfait med marsmallows och flarn. Fjolårets succe med ingefärsparfait och karamelliserade björnbär och basilika kanske tål att upprepas eller en festlig tårta.
 
 
Hm...tål att funderas på.
 
Nu ska jag gå och brygga mig en stor kopp kaffe, möjligen ta en promenad i regnet, kurera en sjukling och fortsätta min mjukinslagna väg i lördagen.
 
Kram Cecce