Kakor och Drömmar - may 2019

Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Cheesecakemuffins!

 
Så här på plats på tåget mot Stockholm får jag tid att lägga ut det utlovade receptet på cheesecakemuffins som jag bakade i helgen. I brist på jordgubbar fick det blev blåbär på toppen men om jag bakar dem till studenten (har inte bestämt mig än) får det bli jordgubbar.
 
Prova gärna baka. Lätta att göra och lätta att äta.
Lovar.
 
 
 
Cheesekakmuffins
 
Du behöver:
 
150 g digestive
60 g smält smör

Till fyllningen:

300 g färskost
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 msk limejuice
1 ½ msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
 

Till toppingen:

Bär, förslagsvis färska jordgubbar, hallon eller björnbär.

 

Gör så här:

Värm ugen till 160 grader

Krossa digestivekexen i en matberedare och häll över det smälta smöret. 
Lägg ut de smördränkta digestivekexen i 12 små muffinsformar och tryck till lite lätt.
Nu är det dags att börja göra fyllningen! Lägg ned färskosten i en skål och viska tills det blivit mjukt. Häll i sockret och vispa tills det blandats ihop.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa så att det blandas ihop. Häll i vaniljextrakten, limejuicen och vetemjölet och blanda ihop. Sist tillsätter du creme fraichen och vispa en sista gång. Vispa inte för hårt. Det ska bara blandas ihop.
Häll nu över fyllningen på digestivebottnarna och skaka plåten lite så att smeten jämnar ut sig.
Placera plåten i ugnen (160 grader) och tillaga i 15 minuter. När de är klara ska de fortfarade gå att skaka lite.
Låt plåten svalna och lägg sedan in i kylen över natten.
 
Nu kan du servera dem direkt eller lägga in dem i frysen tills du behöver dem. När du ska servera dem kan du garnera med färska bär!
 
 
 
Lycka till!
 
Önskar er alla en riktigt skön ledighet och Kristihimmelfärdslov.
Själv ska jag njuta av skärgårdslivet i tvåsamheten och förhoppningsvis få solen med mig på kuppen. Vi får väl se vad vädergudarna bestämmer sig för.
 
Kram 
 
Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben