Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man visar resultatet - Candybuffet!

 
 
Jag har så mycket för mig hela tiden och just nu känns det som om bloggandet får stå tillbaka en del. Det är mycket som ska hinnas med en liten onsdag. Storhandling, ärenden, dansträning, fotoredigering och matlagning har rymts in på några timmar efter arbetsdagens slut. En arbestdag som innefattade en god lunch i en soldränkt stad med mina fina kollegor. Ljuvligt!!
Som sagt. Bloggandet inskränker sig i kväll i en alldeles för sen kvällstimmer till några snabba bilder från dessertbordet på bröllopet i lördags.
I detta inläggeet berättar jag om när Erika, Johanna, Carina och jag samlades en kväll i förra veckan för att baka och förbereda lördagens godsaker. Och så här blev resultatet till slut!
 
 
 
 
 
Inte pjåkigt alls! Goda små munsbitar i pastelliga färger och ingen av gästerna klagade...ha ha. Nej, det blev tvårtom mycket uppskattat och jag tror att alla inblandade blev nöjda. Ett fantastiskt roligt bakuppdrag som jag gärna gör om när tillfälle ges!
 
I morgon ringer klockan vid ett tidigt klockan sex och det är dags för en ny spännande dag. Jag ska bland annat packa väskorna för att bege mig till Stockholm i helgen. Ska bli så skönt att luta sig tillbaka i tågsätet och bara åka med hela vägen till storstan, pulsen, butikerna, tunnelbanan, cafeerna och inte minst till fina Ann-Louise som väntar på restaurangen där vi bokat bord. Och så ska jag hälsa på hos moster och morbror och bo i strandhuset med hisnande vyer över skärgård och vattendrag, Något att se fram emot!!
 
Kram Cecce
 
 

När man har två klänningar och en tårta.

 
 
Idag damp klänningen ner som jag beställt till bröllopet. Två dagar försent. Nåja...det löste sig ialla fall och jag trivdes riktigt bra i denna blå klänning från Esprit som jag fick köpa i sista minuten. Behövde något bekvämt och lite diskret då jag skulle springa runt med min kamera en hel dag och klänningen höll måttet. Även för de mest akrobatiska fotoställningar i gröngräset. Hands-up för det! Idag provade jag således den egentliga och tilltänkta bröllopsklädnanden - en vinröd klänning med pärlbroderi i halsen. Superfin, så den bli svår att skicka tillbaka. Hm...kanske det blir fler bröllop framöver? Man vet ju aldrig...
 
Annars idag så har vi njutit av ett strålande höstväder, tagit en fika på stan med arbetskollegorna och sedemera firat en nybliven nittonåring i familjen med favorittårtan - prinsesstårta! Dock inte bakad av mig utan av ett av stadens konditori. Fick känna mif besegrad av tidsbristen och köpa en tårta. Går bra det med! Huvudsaken är att sonen blev nöjd.
 
I morgon har jag studiedag och ska tillbringa en del av dagen med förläsning på en av Lunds grundskolor. Ska bli trevligt med omväxling från de vanliga arbetsrutinerna och förhoppningsvis fylla på med bra fortbildningsideer och tankar! Men nu är det dags att slå i hop datorn och hoppa i säng. Tänker nämligen inte försova mig i morgon och inleda onsdagen med hjärtat i halsgropen, såsom denna dagen började. Ingen bra start på en födelsedagstisdag.
 
 Hoppas ni alla haft en fin dag!
 
Kram Cecce
 
 
 
 

När man firat dagarna två och förnuftet säger ett och känslan ett annat.

 
Ägnar varenda ledig stund idag åt att gå igenom bröllopsbilderna från i helgen, men gör en avstickare ner i söndagens födelsedagskalas. Helgen innebar många festligheter, och bland annat firades mina två söner och min systersons födelsedagar hemma hos min syster och svåger. Kakor, tårta, bullar dukades upp och blev till slut ett dessertbord, med inslag liknande lördagens bröllop!!
 
 
 
Lille A har hunnit bli hela sex år och fick blåsa ljusen på tiramisun. Världens godaste tiramisu för övrigt - den gör min syster!!
 
 
 
Det finns fler i familjen som gillar att fotografera. Här tiramisusyster Charlotta,  tillika värdinna för kalaset,  iklädd fotograferingsminen.
 
 
Fina syskonbarn och kusiner!
 
 
Passar på att visa bilder på mina tre äldsta då de sällan syns här inne på bild.
I som nyss fyllt femton...
 
 
E...som fyller nitton i morgon...
 
 
....och Emsen som passerat tjugoett!
Lika fina alla tre. Jag är en lyckligt lottad mamma.
 
 
Och så min fina mor som också bör få en egen plats i raden familjebilder! Ja, och så min italenske svåger förståss!
 
 
 
Men nu ligger festligheterna bakom för denna gången och ögonen går i kors här bakom datorskärmen. Ojoj...den stora tröttheten slog till fram mot eftermiddagen idag. Var trots det iväg med en av mina kollegor för att spana in ett nytt (läs begagnat) kameraobjektiv nere i stan efter jobb. Är så sugen på att köpa ett Nikon 18-200mm objektiv. Hm...vi får väl se vad plånboken säger. Har nyss lämnat in min bil för reparation så....objektiv eller körsäker bil? Förnuftet säger det senare. Lusten....den första.
 
Kram Cecce