Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tänker choklad...kola...och exotiska frukter.

 
Dricker ett glas vin och bläddrar i gamla receptmagasin efter ett lämpligt bakverk till nyårsfesten jag blivit ombedd att ta med mig i morgon. 
Jag och H ska fira in det nya året med vänner i Helsingborg. Samma vänner jag firat nyår tillsammans med de senaste femton åren. Samma vänner som är anledningen till att jag mötte H en sommardag 2013. Bra vänner alltså...haha! Nåväl. I år är det mitt uppdrag att baka nyårskakan och jag har ännu inte bestämt mig för vilken. Som den bakblogg detta forum utger sig att vara, borde jag vid det här laget kunna presentera er ett välgenomtänkt recept men så är alltså inte fallet i är. Det går utför med bagerskan tror jag bestämt.
Jag tänker i alla fall choklad, kanske kola....exotiska frukter som bryter av det söta. Så långt har jag kommit i planeringen trots allt, och vi får väl se vad det kan tänkas bli. Jag har kvällen på mig och jag lovar återkomma med resultatet i morgon. Årets sista dag! 
Har som vanligt inte avgett några nyårslöften, men har lovat min yngsta att vi ska gå fler promenader under 2017. En riktigt bra plan om ni frågar mig. För övrigt tänker jag att 2016 varit ett fantastiskt år i min livshistoria och att jag har mycket att vara tacksam över. Vad nåsta år för med sig återstår att se men jag är övertygad om att det finns mycket kvar att utforska, undersöka, uppleva och det är med god tillförsikt jag tar klivet in i det nya.
 
Men nu är det dags att ta ut potatis-och-laxgratängen ur ugnen och senare fortsätta kvällen med nyårsbak och förberedelse inför morgondagen. Vi hörs då!
 
Kram Cecce
 
 

Goda och sena vanor.

 
Det där med dygnsrytmen är väl ett kapitel i sig. Här har vi landat i något slags skönt häng vid frukostbordet vad som normalt sett kan ses som lunchtid och dagen avslutas sällan förrän en bra bit efter midnatt. Att ställa om till ett mer normalt tidsupplägg får ses som en senare fråga och just nu njuter vi av att bara ta dagen som den ter sig.
Frukostarna avnjutes med nybakade scones, massor med kaffe, äggröra och granola med yoghurt. En god vana mellan jul och nyår som jag inte tänker bryta förrän vardagen sätter in.
 
 
 
 
Dagen i övrigt har vi, dvs jag och H, Rebecca och Göteborgskusinen, min syster och två av kusinerna/syskonbarnen, spenderat på Emporia med ganska många andra shoppingsugna. Därefter begav vi oss hem för att slå oss ner till dukat bord hemma hos min syster och italienske svåger som hade besök av sina föräldrar nyss komna från Italien. Åh! Jag har en härligt stor italiensk-svensk familj! Vi blev bjudan på en fantastisk pastarätt som tog oss direkt till Medelhavet och solen och därefter en andra rätt som bestod av räkor och lax och sallad. Till detta mustigt italienskt vin och olivolja som avnjöts med ciabattabröd. 
I sommar vankas det förhoppningsvis en resa till Italien där det lär bli mer av varan god italiensk mat och annat trevligt. Ser fram emot det!
 
 
 
Hoppas ni alla har haft en fin torsdag!
 
Kram Cecce 

När man myser på.

 
Kanske är det dagarna  mellan jul och nyår som ändå är de bästa! Vi lever fortfarande kvar i något slags glöggfryntligt varande trots att det är vanlig onsdag och myser omkring i morgontofflor långt vid lunchtid. Samtidigt finns det mer trevligheter att se fram emot. Nyårsfirandet börjar närma sig och uppladdningen börjar ta vid. Underbara och sköna dagar så här långt. 
Idag har vi varit uppe i mitt föräldrarhem och umgåtts mer med familjen. Tre av mina systrar med familjer möttes vid mormor och morfars stora bord och fikade på min medhavda apelsin och granatäpplekaka och senare även ost och skinkpaj gjord på resterna av julskinkan som liksom aldrig vill ta slut. Kusinerna försvann upp på ovanvåningen och vuxenvärlden kunde florera fritt i samtalsämnena - alltifrån mera djuplodade teman till yviga semesterplaner kommande 2017. 
 
Om jag nu hoppar tillbaka lite i tiden så kommer här ett axplock av bilder som togs under julafton och juldagen som jag inte hunnit visa tidigare och som firades hemma hos våra resp familjehem. Som jag tidigare skrivit - en mjuk, skön och på flera sätt minnesvärd jul.
 
 
 
Julskinka....
 
 
....julkakor... 
 
 
...varvades med pussel...
 
 
 
....ännu mera godsaker...
 
 
..och julklappsspel så klart!
 
 
 
 
Mys!
 
I morgon sammantrålar delar av familjegänget återigen i ett mera komersiellt intresse då shopping på Emporia i Malmö hägrar. Mellandagsrean lockar i leden. Och så är vi bjudna på italiensk middag hemma hos syster och svåger som har fint besök från Italien. Idel festligheter alltså.
Ingen njuter mer än jag.
 
Kram Cecce