Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kontraster.

 
Igår. Strålande sol, båttur och ett varmt innerstadsstockholm.
 
Idag. Vaknar upp till storm. Nåja....ska inte ta i för mycket nu, men det blåser rejält och allt annat än inomhusaktiviteter känns icke-lockande.
 
 
Så här sitter jag och H och njuter av den svenska sommaren. Med ett böljande vatten och yvga trädkronor utanför stora fönster. Med var sin dator och radions P3 vars röst tävlar med pinande vindar utanför. Med en skål med nötter och med kaffe i blåvita muggar.
Mys. 
Blåsiga kylslagna sommardagar är också fina på något sätt.
 
Så med en viss saknad efter lämnad dotter, framförsikt över ett kommande bröllop och belåten efter fina dagar hos morbror och moster lämnar vi snart strandlyan för stan.
 
Kram Cecce

Delikata dagar med två aborrar, en båt och ett ostmakeri.

 
Det blev lite tomt när de åkte - min duktiga konstnärskusin från Småland med sin fina familj. Vi fick ett knappt, men synnerligt mysigt dygn tillsammans med en morgonprocedur som innebar upptagande av det fiskenät  som min morbror lagt ut kvällen innan och som bringade in en hel del fisk. Vad sägs om två stora aborrar om cirka ett halvt kilo vardera. Men åååhhh...kan ni tänka er vilken middag det blev senare på kvällen? Delikat. Helt utan E-nummer och tillsatser. Bara ren och skär aborre med knaperstekt bacon och en massa dill. Som sagt, delikat.
 
 
 
 
 
Mer båtturer blev det under eftermiddagen och såsmåningom, efter kusinfamiljens bortfällande tog Emma, H och jag oss en tur till sköna Vaxholm...
 
 
 
....för att strosa omkring bland pittoreska butiker och små gränder och käka glass, så klart. I Vaxholm finns världens godaste glass!
 
Dagsturen bar vidare med färja ut på Rindö. En färd värd sin lilla tur på grund av ett ostmakeri och kafe som bland annat tillverkar en ost med rålakrits. Ja, ni läste rätt. Ost och lakrits är en ekvation som också går ihop minsann och som senare avnjöts tillsammans med ett glas rosevin, norska knäckebröd, choklad från Malmö Chokladfabrik och ett gäng ekologiska vindruvor. 
 
Ostmakeriet på Rindö är värt ett besök om ni har vägarna förbi.
 
 
 
 
Och här: En bild på vår formidabla abborrerätt signerad Emma och H.
 
 
 
Vad mer finns att berätta?
 
Ja....vi fortsätter njuta av solen, som faktiskt visar sig här ute vid Stockholmskusten. Ren och skär njutning i form av morgonpromenader, bad från bryggan (gäller dock bara vissa), kaffepratstunder, goda midagar och annat trevligt. Nu kallar kapten morbror att båten väntar, så hej på ett tag!
 
Kram Cecce

När man inte har en helt rättvis uppdelning. En dag i storstan.

 
Så har vi landat i Stockholm! Jag, H och Emmma som följde med upp denna gång. Ja, egentligen kom vi fram redan under gårdagseftermiddagen och har hunnit med en hel del sedan dess.
Bland annat har jag och Emma gått längs Söders gator och torg och botaniserat runt i retrobutiker, provat secondhandkläder och fikat gott på Il Caffe´ medan H ägnade sig åt mera jobbrelaterade uppdrag.
Kanske inte en helt rättvis uppdelning men nödvändig. Så blir det ibland.
 
Jag och Emma hade hur som helst några trevliga timmar i storstaden.
 
 
 
Ett kärt återbesök på Älskade Traditioner, där vi denna gång mest gick in för att insupa den mysiga femtiotalsatmosfären.
 
 
Vi kikade även in här....på Daisy Dapper. Den butik där jag och Charlotte köpte en del av våra klänningar under kafetiden. Oj...så många fina klänningar och roliga saker!
 
 
 
Vi vilade benen och åt supergott fröknäckebröd med ost och kardemummabulle på Il cafe´. Ett retrofik jag gärna återvänder till!
 
 
 
 
Plus för gott kaffe!
 
I natt har vi sovit i lägenheten vid Globen och har under dagen tagit oss ut till morbror och moster i skärgården. Här kommer vi stanna ett tag. Det är ju så, att har man väl tagit sig hit ut i Roslagen med båtar och vatten och stillhet, vill man inte gärna ta sig här ifrån. Denna gången delar vi härligheten med min kusin och hennes familj, vilket gör det hela lite extra trevligt. Nu för tiden hinner vi inte ses så ofta, men har delat större delen av vår barndom och växt upp som systrar.  Och allt känns precis som vanligt.
 
Nu så här mellan fika och grillmat, då fisknäten är utlagda, jordgubbarna väntar att bli rensade, avsnitt av Greys Anathomy finns inom räckhåll och Emma och jag sitter på trädäcket med var sin dator, känns allt i sin ordning. Semesterkänslan börjar infinna sig. Just här. Just nu. Stråken av välbefinnande grenar ut sig i kropp och sinne. Som det ska va, förmodar jag.
 
Kram Cecce