Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Älskade traditioner på Söder.

 
  
 
 
 
Försöker landa i måndagen i efterdyningarna av en veckas ledighet. Med en lättare förkylning i kroppen går det sådär, även om det är roligt att återförenas med kollegor, elever och berättelser om upplevda skidresor och annat trevligt. Även jag har ju, som bekant, en hel del  i sportlovsbaget att plocka fram vid kafferasten och delge för lyssnande öron. Bland annat hade jag en fin förmiddag på egen hand på Söders gator och små torg i fredags förmiddag. Åh, jag älskar denna del av huvudstaden, dit min morbror och moster flyttade för något år sedan om som jag sedan dess haft nöjet att återvända till lite oftare. Det var också här jag, för snart 5 månader sedan, satt och svingade ett glas vitt och käkade lasagne på en italiensk resturang med honom som senare blev orsaken till mina allt tätare besök i huvudstaden. Ja...då förstår ni kanske att just denna del av staden har en speciell plats i hjärtat. 
 
Timmarna rann således lätt i väg mellan de gamla husen, anrika byggnaderna, mysiga små cafeer, vintage- och hippa modebutiker. Det är väl just blandningen mellan dåtid- och nutid, nytt och gammalt, vintage och trendigt som gör stadsdelen till vad den är.
Hamnade till slut på ett för mig nytt kafe´- Älskade Traditioner. Ett kafe att bli glad av helt enkelt där hela inredingen andades femtio och sextiotal. Kände mig genast som hemma när jag efter allt flanerande slog mig ner med kaffekopp och chokladbröd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter en stadig frukost hemma hos moster och morbror där jag bodde mellan torsdag och fredag innan jag sammanstrålade med H, fick det denna gång bli en liten chokladkaka. Sortimentet sträckte sig annnars från nybakade kanelbullar, över traditionella småkakor till pajer och lättare luncher. Får provsmaka mer ur sortimentet nästa gång - för fler besök lär det säkert bli.
 
Men nu vänner ska jag fortsätta in i måndagen. Kylsåpet lyser tomt och räkningar ska betalas. Är det måndag så är det.
 
Kram Cecce
 

Solig helg i Stockholm!

 
Sitter på intercitytaget hem från en, på många sätt, solig helg i Stockholm! Tyvärr är internetuppkopplingen dålig så inlägget här och nu får bli av det kortare slaget, trots att det finns så mycket att säga! Men jag har haft det bra. Såsom jag alltid har vid mina numera tätare besök i huvudstaden. Vi har firat födelsedag, gått på teater, träffat morbror och moster och njutit i solen på balkongen och i sköna promenader från Skanstull till Sergels torg. Vädret visade sig från sin bästa sida och tja....jag har helt enkelt inget att anmärka på. Ska berätta mera senare, men nu ska jag hem och krama barn. Det är alltid dubbelt det där...å ena sidan älskar jag mina fria stunder på egen hand, å andra sidan är det förenat med ett visst dåligt samvete, och saknad så klart.
Men ändå. Intalar mig att jag är värd det här. Och barnen har en glad mamma som är närvarande all annan tid. 
 
 
 
Bilden ovan är från Gamla stan där vi strosade runt i dag innan vi skildes åt för denna gång. 
 
Som sagt. Återkommer med mer ord och bild när nätverket funkar som det ska och jag landat hemma igen. 
Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg!
 
Kram Cecce

När man lyxar till det!

 
Hej på er!
Bloggar från mobilen på tåget mot Stockholm. Min dator har tydligen bestämt sig för att lägga av! Grrr....jag som nyss hade fixat den!! Nåja, vi får helt enkelt se vad som händer men jag är rädd att jag är besegrad av min gamla Mac Book som jag köpte för sex år sedan. En trogen tjänare minsann men som nu sett sina bästa dagar. Blir till att ta ett djupt tag i plånboken och köpa en ny, I'm afraid.
 
I alla fall inledde jag denna uppbrottsdag med att lyxa till det ordentligt. Jag, Lillan och tonårssonen begav oss till Lund för att unna oss en lyxfrukost på Grand Hotell. Jajamen. Är det sportlov så är det. Alla kompisar är ute på semesterresor och vi som aaaldrig reser någonstans (enligt vissa familjemedlemmar) tog alltså turen om Grand Hotell för att inmundiga en stadig frukost på vita linnedukar och bli servade av personal i svartvita kostymer.
Bättre än utlandssemester. Typ. Och är man ensamstående förälder är det inte så enkelt att hänga med i svängarna med utlandssemsestrar och annat hägrande. Jag tycker att vi har det bra ändå, men som barn uppväxande i ett närområde där folk åker utomlands så fort det erbjuds lov, kan jag förstå att det ibland kan kännas stressande att bli lämnad kvar. Inga kompisar att hänga med och inget kul att berätta efter lovet.
 
Frukost på Grand Hotell  - lite semseterfeeling i alla fall.
 
 
 
 
Behöver inte äta mer idag kan jag säga...haha!
Har så klart många fler och bättre bilder i min Nikon som är svåra att visa nu på grund av att min dator inte fungerar som den ska.
 
Nu ska jag fortsätta luta mig tillbaka i tågstolen och låta tankarna flyga iväg, såsom de kan göra mellan två orter med  några timmars avstånd. Ser fram emot ytterligare en helg med H, men även med min moster och morbror som jag träffar i kväll! En massa trevligheter alltså!
 
Önskar er alla en fin torsdag och kommande helg!
 
Kram Cecce