Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Passion för persikopaj!

 
Så var det äntligen eftermiddag och jag landar fredagstrött hemma vid köksbordet. Plåtterhögar av oöppnad post och annat pappersgöra vittnar om en veckans många in-och-utrusningar genom ytterdörren och jag suckar över den där känslan av att aldrig riktigt hinna med.
 
Men nu är det fredag. Mellansonen och jag dricker kaffe och äter varma bullar med onödigt mycket smör på. Och vi småpratar avmätt om den nya skolan, om lärarna och konstaterar att allt är bra innan han springer vidare till övernattningskompisen. Samma son som haft svårt att sova efter för många aj-i-hjärtat verkar nu glad och uppslupen. Jag tänker tacksamt att barn är så mycket nutid och den maktlöshet som runnit nedför ryggslutet i ett försök att lindra hans smärta mildras en aning. Det blir nog bra till slut. Hoppas på ärr som läker. Inte blöder igenom.
 
 
Vad mer då?
 
Dagens fredagskaka på jobb blev en persikopaj. Helt ljuvligt god!! Nu måste ni lova mig att baka. Receptet hittar ni här. Och när ni ändå kikar in kan ni passa på att gilla sidan. Då får ni de senaste uppdateringarna vad gäller recept och bakverk. Dessutom kan ni på ett enkelt sätt ställa frågor och kommunicera med mig och andra baksugna!
 
Nu ska jag försvinna in i fredagskvällen! Äta grillad hallomiost, ta på mig varma sockar, krypa upp i soffan, krama liten sjuåring! Trevlig kväll alla!
 
Kram C
 
 
 
 
 
                                              

Kjolfin!

 
Så var det sista dagen i augusti och jag rusar fredagslätt till jobbet. Idag ska jag gå på utredande möte, sitta framför datorn vid musikprogrammet Cubase och förhoppningsvis svänga i hop en fredagskaka till fikat. Eftersom jag slutar lite tidigare är planen att hinna med att botanisera i skohyllorna i jakt på något höstigare än sandaler. Ett par svarta stövletter till exempel då mina gamla är mer än uttjänta.
 
Måste visa er mitt senaste kjolfynd. Hittade denna kjol från Dondup på rean hos Tintinstyle. Har kostat hutlöst mycket pengar men nu var det rea och jag slog till. En kjol att känna sig lite fin i! Och så får ni se ett stycke ofärdigt kök. Hantverkar-Thomas har åkt på semester och tapetserar-Alex har mycket att göra.
Jaja. Nästa vecka bör det hela vara klart. Lovar visa då.
 


Nu kör vi fredag!
 
Kram C
 

Regnmysigt med Paolo Roberto.

 
Ett litet rött spöket Labanparaply och ett svart modell större, guppade ut i regn och åska i morse. Vi pratade blixtar och dunder och jag balanserade som den pedagogmamma jag är i förklaringar om åskans ofarlighet men också krävande av respekt. Nä. Åska är inte farligt. Kan faktiskt vara lite mysigt sådär i skyddet av paraply och vissheten att snart vara inomhus i slutdestinationen skola.
 
 
Regnet slutade såsmåningom och det blev en vacker dag. Jobb avlöstes av vardagssysslor och efter spagetti och köttfärssås sitter jag nu här. Vid köksbordet vid den vackra skålen från Gerbera fylld med sötdoftande persikor. Och bara för en liten stund sedan var jag försjunken i Paolo Robertos Stora Italienska Kokbok. Älskar läsa om mostrar, italienska livsöden varvat med pasta e fagioli, zuppa inglese och fragole al limone.
 
Suck...Italien! Känns så väldigt längesedan....
 Solbrännan har falnat men minnena är härligt levande och nu är det augustikväll i Sverige. En skön sådan! Och här ska fixas matsäck inför Lillans utflykt i morgon. Förkyld eller inte. En utflykt vill man inte missa!
 
Mot köttbullarna!
Och tvätten....alltid den där tvätten.
 
Kram C