Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man måste nypa sig i armen.

 
Det har hunnit bli onsdagsmorgon och jag sitter ensam i köket med en kopp kaffe och äter finncrisp med ost och hemkokt klarbärssylt. Klart njutbart då tystnaden från sovande barn ligger mjukt i rummen och kombinationen av just knaprig crisp, nötig ost och syrlig sylt har kommit bli denna sommars stående morgonmat. Gott i dubbel bemärkelse alltså.
 
Och så passar jag på att visa bilder från magiska sommarkvällar då vattnet är ljumt (nåja...kanske en överdrift, men nästan i alla fall), solens negång bildar fantastiska ljusspel på himlen och man liksom bara vill nypa sig i armen för att allt det vackra i natur och liv inte ska vara en dröm. Delad lycka. Sammansvurna upplevelser. Oändlig tacksamhet.
 
 
 
 
 
 Månsken över skärgårdsviken.
 
Nu väntar jag på att H återigen ska ansluta sig till oss övriga efter en arbetsdagar hos brodern i Broby. Idag ska vi tillsammans med mina yngre i barnaskaran, Isak och Rebecca, åka till min syster och svåger i Göteborg för att utforska väskusten och härja med kusinerna. Två stopp kommer att göras längs E:6-an. Ett för att leverera kakburkar med glutenfria syltgrottor och chokladcookies (klicka på länken så kommer ni till receptet) och en glutenfri rabarberkaka som jag bakade i värmen i går (phu....att baka under rötmånaden kan gå lite hur som helst). Ett annat stopp för att hälsa på min fd arbetskollega Yvonne och hennes make och familj i Skummeslöv för en efterlängtad stund med fika, bad och prat!
Det blir en kul och spännande dag.
Men först ska här packas! Känns som om jag gjort det förr denna sommar.....haha! Ett kärt besvär dock.
 
Må så gott i sommarvärmen!
 
Kram Cecce
 

Sommarkakor - gutenfria vinbärsgrottor och tillvänjning i tvåsamheten.

 
Det har hunnit bli förmiddag och min föresats att gå upp tidigt för att hinna med en del praktskt görande har naggats i kanten ganska rejält. Har kommit in i sommartiderna med långa sovmorgnar och sena kvällar vilket i sig är en trevlig vana. Å andra sidan gillar jag att utnyttja morgonens pigga timmar då dagen vaknar och allt är fridfullt. Jaja...den tiden kommer kanske tillbaka. Såsmåningom.
 
Visar bilder från ett tidigare kakbak av syltgrottor. H har nämligen gjort fantastisk god vinbärsgele och klarbärssylt som numera stoltserar i glasburkar i köket. En burk vinbärssylt har jag pimpat med lakrits vilket visade sig vara en god ide. Inte minst då det gäller syltgrottor. Mmm...så gott. Söt kaka, syrlig sylt med en touch av lakrits är inte alls dumt vill jag lova. Kakorna fick följa med oss upp till Stockholm och har avnjutits lite här och var i sommarsverige,
 
Idag ska jag baka fler, har jag tänkt. Fast denna gången glutenfria då kakorna ska levereras under morgondagen till norrländskt folk som ska besöka mina föräldrar i veckan. Jag har lovat att hjälpa min mor med baket och på den vägen är det. Idag blir det alltså en bakdag. Bland annat.
Har bakat glutenfria syltgottor tidigare och jag hoppas de blir lika goda som förra gången. Klicka på länken så kommer ni till receptet
 
 
 
 
H är i väg på uppdrag i norra skåne sedan i går så denna dag ska jag klara på egen hand, vilket inte lär vara några problem. Känns lite tomt dock då vi nu har hängt ihop utan avbrott i dryga tre veckor. Tänkt vad man vänjer sig snabbt i tvåsamheten. Ett kärt tillvänjande, men nu ska denna kvinna, mamma och bloggerska sätta i gång med tisdagen. Heja!
 
Hoppas ni njuter i sommaren alla ni som har tiden att kika in här.
Kram Cecce

När man vill återvända till Vik på Österlen och måste göra ett erkännande.

 
Hemma i skåne igen efter att ha kört ner under gårdagskvällen. Och det tog emot att lämna detta vackra ställe som min moster och morbror härbärgerar vid kanten mot vattnet och skärgården men tänker att vi snart ser svanparet simmandes under bryggan, de vackra blommorna längs huskroppen, hör svallvågona från förbipasserande båtar slå mot träbryggan och höra skratten från fiskmåsarna i skyn -alldeles snart igen.
 
Skåne har sin charm. Inte minst den lilla orten Vik strax utanför Simrishamn där vi slog oss ner för exakt en vecka sedan för att ha picknick på klipporna med gulväxande mossa. Ååhhh...jag blev förälskad inom loppet av en minut. Åsynen av en knivskarp horisont, ett böljande Stenshuvud och karg bergskant ner mot vattnet fick mig att hisna. Tror jag kunde ha suttit där i flera timmar om tiden räckt till. En fantastisk plats som jag också hoppas kunna återvända till snart. 
 
 
 
 
 
 
 
En del av bilderna kan jag inte ta åt mig äran för. Kamerorna vandrar mellan H och mig när vi är ute och det känns så bra att kunna dela samma intresse att fånga stunderna. Och jag kan lova att våra kameror är fulla av sommarvyer och minnen som jag ser fram emot att bläddra igenom i höst när mörkret faller.
 
Som sagt - till Vik på Österlen återvänder vi gärna igen. Om inte denna sommar så nästa och nästa.
 
Vi landade i Skåne ganska sent efter midnatt i går och dagen i dag har förflutit i en sommarskön pose i ett försök att  smälta intryck och att komma i fatt tvätthögar och annat praktiskt görande. Under eftermiddagen tog vi oss en tur till fina Barsebäckshamn för att bada, käka glass och njuta av utsikten - yngsta dottern Rebecca, jag och H. Denna sommar kommer jag att minnas som sommaren då jag började bada. Jajamen ....de senaste dagarna har jag badat i havet minst en gång om dagen, vilket får ses som en bedrift för en badkruka som jag. Men nu är vattentempraturen en bit över tjugo grader och jag måste erkänna: Det är skönt!
 
Kram Cecce