Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

God Jul!

 
På plats i  soffan hemma hos mormor och morfar! Min syster gjorde ett tappert försök att fånga oss alla på bild...haha! 
 
 
 
Och så fick vi en vit jul till sist! Tidigt i går morse, när jag körde min syster med familj till tåget för vidare färd till Italien, föll de första flingorna vit snö och vid hemkomsten en halvtimme senare var det helt vitt ute!
 
 
 
I går firade jag "lillejulafton" med mina fyra ungdomar hemma hos mormor och morfar och julfirandet inleddes med julbord, paket och sällskapsspel! 
 
 
Kvällen fortsatte hemma i soffan med julklappar och julgodis och julfilm på tv.
Trångt men mysigt, så som det blir när hela barnaskaran samlas hemma och bor under ett och samma tak. Så som det en gång började för åtta år sedan. 
Idag skiljs dock våra vägar för ett slag då vi firar julafton på lite olika håll och kanter. Själv berger jag mig norrut för att fira julafton med min H och familjen där. Ska också bli riktigt mysigt! 
 
Önskar er alla en riktigt God Jul!
Ta hand om varandra!
 
Kram Cecce
 
 
 

Julstök och julkola.

 
Exakt: Ingen riktig jul utan kola!
 
Den godaste kolan jag lagat gjorde jag för några år sedan och har sedan dess varit en julgodisfavorit. Lite knepigare att få till än den "vanliga" men värd besväret.
Receptet hittar ni i detta inlägg:
 
 
 
 
Än så långe har jag inte hunnit koka någon kola, men hoppas tiden infinner sig såsmåningom. Det har varit bråda dagar sedan i onsdags då jag skrev här inne senast. Jag har gjort min sista arbetsdag på Sjukhusskolan och summerar en fantastisk termin med mycket meningsfullt och nyskapande arbete där jag och Lisbeth gjort ett förändringsarbete som varit spännande att genomföra. 
 
Jag inledde julledigheten med afterwork med kollegorna, jullunch med Lisbeth och jag har blivit julfin med nya fransar och ansiktsbehandling. Igår gav jag mig ut i julhandeln bland tusentals andra köplystna folk och hamnade i köer både innanför och utanför kommersialismens högborgar. Phu!
Men nu är alla klappar införskaffade sånär som på en och annan julblomma eller likande som ska inhandlas idag.
En redan barrande gran (!) kläddes mellan julklappsinslagning och sista tvättiden innan julafton och nyinköpta hyacinter planterades och placerades och satte pricken över i, i ett hem redo för jul.
 
Sent i går kväll hämtade jag hem sonen som kommer hem från utbildningsorten för att fira jul och satt vid köksbordet långt in på småtimmarna och pratade ikapp och rådde om. Kanske var det först där och då som julen kröp in i boet med den där känslan av julefrid som jag längtat efter.
Härligt!!
 
Idag ska jag hämta hem ännu en unge, min äldsta dotter som tyvärr blivit sjuk, men som vi nog ska hinna kurera så långt det bara går. Ser fram emot att ha hela flocken hemma. För det är väl det julen egentligen handlar om: Att ta vara på tiden tillsammans - att släppa taget. Att släppa in. Att njuta av livets goda.
 
Nu ska jag ta tag i denna , dan, före dan före dan. Ska bara mysa in mig i lovstämningen en stund till. Tillåta mig att vara trött. En respit från bruset av förberedelser och görandet och landa i det ombonade sköna, innan dagen spricker ut även i kroppen. 
 
Kram Cecce

Längtan efter jul.

 
 
Bilder från helgen som gick i stockholm och skärgården. Och sommaren kändes lååångt borta.
 
Men det var vackert...
 
 
 
 
 
 
 
Sedan vi lämnade sjöhuset har snön fallit över större delen av vårt avlånga land, men här långt ner i söder är det fortfarnde plusgrader och snön lär dröja på sig. Nja...en vit jul lär det nog inte bli för vår del.
 
H kommer ner till skåne i veckan och ska fira jul och nyår här med mig. Ser fram emot julen massor och kanske mest av allt ledigheten och att alla mina fyra kommer vara samlade i boet. Det händer ju inte så ofta numera sedan Erik flyttade till Jönköping. Åh, det ska bli supermysigt att få leva tätt och nära under julhelgen!! 
 
Men vi är inte riktigt där ännu. Några arbetsdagar kvar och en hel del klappar att köpa, julgodis att baka och julförberedelser att göra. To more days to go! Förutom att avsluta med våra elever ska vi ha en after work i morgon för att avrunda en fantastisk hösttermin med kollegan och före detta kollegor. 
Kul ska det bli. 
 
Kram Cecce