Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Årets första.

 
Lillan tjatar om majbål och jag tänker förstrött att jag skulle vara nöjd med att fira våren i soffan med den rustika rabarberpaj jag just står och gör. Inte så lätt att vara barn till en trött och förkyld mamma, när våren spritter i benen och kompisar och bål och sång och korvgrillning väntar någon timme bort.
 
Valborgsmässofirande brukar vara en kall historia, men ute skiner solen, gräset är grönt och på vägen mellan hus och parkering hörde jag årets först humla.
Det lär nog bli majbål trots allt.
Och sen rabarberpaj.
 
Bäst att bli färdig med pajbakandet och middagsmaten så vi hinner fram innan eld blir till kol och skratt blir till gråt!
 
Trevlig valborg till er alla!
 
Kram Cecce

Hej Valborg!

 
En sen vår.
Blir påmind om den långa vinterns utbredning in i vårmånaderna när jag ser dessa bilder tagna från min balkong i fjol. Den 30 april och jag hade vårpimpat balkongen med pelargoner och bjöd syrran och min lille gudson på citronpaj med vispgrädde och solen badade in genom fönsterpartierna.
En sen vår - en efterlängtad vår.
 
Valborg idag och jag har fortfarande inte bestämt riktigt hur våren ska firas. Rabarberpaj hade varit det ultimata, men bristen på denna vårliga primör gör att det lutar åt något annat gott.
Och så är förkylning och hosta fortafarande ett faktum, men havet och elden och människorna lockar.
Vintern har rasat ut och våren ska firas in! Så är det bara!
 
Hej Valborg!
 
Kram Cecce