Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Helgplaner!

Om några timmar kommer min gäster. Och jag har bakat en chokladkaka med lakrits med kickkolasås bestrött med lakritsgodis. Alla vägar bär till lakrits. Typ.
Njuter av den där känslan av fredag och att ha en hel solig helg framför mig med fina vänner i mysigt kvinnligt varande som kommer sträcka sig ända till Danmark och Köpenhamn skulle jag tro!
Vi får helt enkelt se vart vägarna bär. Helt klart är att det kommer bli mycket mat och dryck och annat njutningsbart intagande i sinnesbanken.
Kan knappast bli bättre!!

Önskar er alla en härlig fredag och helg!
Nu ska jag bara vara här. Nu. I stunden.
Hörs sen!

Kram Cecce

 

Något att se fram emot!


 
Bresaola med ruccoa, permesan och citron!
 
 
Vilken fantastisk kväll.
Vindstilla. Fågelkvitter. Syrendoft och en sol som låter sina kvällsstrålar lägga sig som ett varmt ljusfilter mellan trädkronorna. Näst intill magiskt.
 
Här inne råder febril aktivitet däremot. Det slamras med slevar och surras från elvispen och burrar från glassmaskinen. Däremellan plockar jag pinaler och drar snabba tag med dammtrasan över ytorna och hoppas det håller. Imorgon kommer mina kära vänner från Oskarshamn på besök över helgen. Tjoho, vad trevligt. Kan kanppt bärga mig innan köket fylls med prat och skratt och svingande glas och mat och dryck inmundigas medan vi planerar lördagen äventyr. Något att se fram emot.
Men först ska lakritsglassen in i frysen, chokladkakan glaseras och  vikas. I nämnd ordning.
 
Hemgjord glass med lakritsrippel!
 
 
I morgon: Äntligen fredag!
 
Kram Cecce

Utflykter och utflykter och så lite utflykter.

 
 
Så är vi uppe tidigt denna torsdag och kollar igenom sonens packning för sista gången. Det är viktigt att vara förberedd då man ska på klassresa och tillbringa natten på en ö och ska ha med sig kläder efter konstens alla väder. Och så är kycklingspetten och potatissalladen och mackan klar. Matsäcken så klart! Denna viktiga! Det går åt mycket mat när man är nästan 13 och ska cykla en held dag på Ven
 
Det är mycket utflykter att förbereda nu. Utflykter med skolan, utflykter med jobb, utflykter med vänner!
Maj månad är proppad med trevligheter men det ställer också krav på den där logistiken och på att komma ihåg detaljerna.  Och sen kommer studenter och avslutningar och nationaldagar och avtackningar. Håll i hatten! 
Det är mycket nu banne mig!
 
 
Önskar er alla en solig torsdag!
 
Kram Cecce