Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en bra lov-tradition.

 
Vy över Malmö sett från stranden vid samhället där jag bor - en bild tagen i eftermiddags.
 
 
 
Någon timme tidigare stod jag just här, mitt i stan, på en bro över kanalen och hade nyss lämnat min kollega och vän Lisbeth efter en mysig fika på Espressohouse.
 
 
 
 
Jodå, vi tillhör den skara kollegor som kan tänka oss tillbringa tiden tillsammans även utanför arbetet. Eftersom vi har novemberlov tyckte vi det var ett utmärkt tillfälle att ses för lite personalvård, eller vänvård om man så vill och hade bokat tid på Gildakliniken mitt i stan för en timmes ansiktsbehandling. Oohh, såå skönt och välbehövligt.
 
 
Förra året på novemberlovet befann vi oss också i Malmö, på SPAradiset - då jag testade floating och guppade runt i en stor tub fylld med saltvatten. En annorlunda upplevelse om än välgörande.
 
En bra tradition och novembergöra alltså - att ta hand om sig själv lite extra i höstmörkret.
 
Vidare:
Lovet pågår således förfullt och jag har ägnar de första dagarna av ledighet åt att komma i fatt mig själv och görandet i hemmet. Det renoverade sovrummet har nu börjat få sin form och jag är rätt nöjd med min lovinsats så här långt. I morgon får jag besök av ett företag som ska lämna en offert på en ev renovering av ett av mina badrum och så har jag bokat in en tid hos min frisör. Inte en dag försent! Ser fram emot det, liksom i morgon kväll då jag ska hem till äldsta dottern Emma för att kolla så många avsnitt Greys Anathomy som vi bara orkar och förhoppningsvis bjuder hon på något ätbart dessförinnan. Greys Anathomy ser man bäst med mat i magen och glass inom räckhåll nämligen.
 
Novemberlov! Ett synnerligen bra påfund om ni frågar mig.
 
Kram Cecce

När man inleder novemberlovet i en nyans av rosa.

 
Med ett öga på tv4:as morgonsändning och ett öga på datorn i ett försök att summera helgen som gått, ligger jag kvar i sängen.
Trots måndag.
Och det är lov och det är ledighet och det är tid för återhämtning. Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte framkallade en känsla av ren och skär njutning.
 
På tal om skär...eller rosa, har jag och H ägnat lördag och söndag åt idogt arbete med att måla om ett av sovrummen i lägenheten där jag bor. Ett arbete som kunde gått något smidigare om inte undertecknad envisats med att välja färgen Romance ur Rustas färgsortiment. En färg som i butikens uppsatta färgvisningsvägg lutade åt mjuk sandton men i praktiken blev gris-skär!! Jag skulle lyssnat på H som tyckte vi skulle göra slut på den burken vit färg som stod redo att användas och som aldrig blir fel.
Suck....när jag i söndags vaknade upp efter första målningen Romance och stod i ett gris-skärt rum, var det bara att börja om. Vitt fick det bli.
 
 
 
Vet inte om det grisskära syns på bilden. Inget fel på rosa, men inte det jag tänkt för just detta sovrum/gästrum.
 
Medan H målat väggar och annan renoveringsgöra har jag målat lister och lagat en italensk bondsoppa med salsicca, grönkål, stora vita bönor och pecoriniost. En god och mustig soppa som serverades med italienskt bröd och olivolja. Höstig föda som gav energi för hela rummets färdigställande.
 
 
 
Och en middagsgäst med attityd på bordet...haha!
 
 
Således en aktiv helg som efterlämnat byggjobbarkänsla i kroppen. En ganska skön känsla över att ha uträttat något överhängande efterlängtat. Vi konstaterade det, under bilfärden mot Lunds centralsataion under gårdagskvällen, att det går så mycket lättare när man är två!
 
Idag ska jag försöka beta av den där listan av göromål som jag plitat ner med snabba pennrörelser på skrynklig bit papperslapp. Vi får se hur det utvecklas på den fronten. En trettonåring höjer i skrivande stund rösten över viss novemberlovsleda (redan?) och kräver en närvarande mamma (läs: följa med och s h o p p a).
Nåja, först kaffepåfyllning i favoritmuggen, så tar vi resten sen.
 
På återseende.
 
Kram Cecce

Halloweencupcakes och novemberlov!

 
Voila!
I dag har det idkats halloweenmuffinstillverkning på Sjukhusskolan. Chokladmuffins har pimpats med svart frosting och översållats med lakritssås, strössel, rötd kristyr och dödskallar. Ett synnerligen trevligt pyssel.
Gott inte minst!
 
 
 
Det har varit lite av en tradition att göra halloweencupcakes sista dagen innan novemberlovet på Sjukhusskolan.
Här är alster från 2013.
 
 
 
 
 
Ikväll  ligger jag här, framför tvapparaten, med datorn på magen och andas novemberlov 2018! Alltid lika välkommet och en lärares förmån. Det ska bli skönt att kunna ägna sig åt annat, att sova länge, hinna ikapp, göra ansiktsbehandling, åka till Stockholm....sådana saker.
Jag och H ska ägna helgen åt att måla om ett sovrum, med allt vad det för med sig. Så ikväll samlar vi kraft genom att inta ryggläge på mjuka dunbolster och förmana en tonåring som ska in till storstan och besöka festlig lokal. Jaja....mammahjärtat oroar sig alltid och oftast alldeles i onödan.
 
 
Är det någon som är sugen på att baka halloweencupcakes kommer receptet här:
Receptet är hämtat från Köket.se och går bra att baka glutenfria. I så fall byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl.
 
 
Chokladmuffins
 
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
 
Frosting:
 
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g färskost
svart pastafärg eller karamellfärg
 
Topping
 
hard topping saltlakritssås, t ex Ohoj
jordgubbsströssel
hallon- och lakritsskallar
 
Gör så här:
 
Muffins:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smöret och blanda i mjölken. Tillsätt mjölkblandningen i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ned mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen. Vänd runt till alla klumpar försvunnit.
Klicka ut smeten med hjälp av en sked i muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt om du har. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter, 180 grader. Låt svalna.
 
Frosting:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i färskosten. Färga med svart pastafärg eller karamellfärg (den senare blir mer grå än svart).
 
Topping:
Spritsa ut frostingen på helt avsvalnade muffins. Toppa med saltlakritssås, jordgubbsströssel och godis-döskallar.
 
 
Lycka till med baket
Kram Cecce