Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Underskattad verksamhet.

 
Så blev det torsdagskväll helt plötsligt och jag har landat i alldeles för stora plyschbrallor framför datorn i soffan. Efter elevarbete och personalkonferens kändes det som ett riktigt bra sätt att avsluta  arbetsdagen med en after work på en av stans pubar..
After work är för övrigt en underskattad verksamhet och borde idkas betydligt oftare om ni frågar mig. Avslappnat prat och bubblande skratt åt både det ena och det andra medans kroppen får sitt i god mat och dryck.  Finemang!
 
Nu ska här plockas ihop viktiga papper (som äntligen hittats) för en tur till revisorn i morgon och sen. Bara fredag. Helg. Kalas. Familj. Vänner.
 
Kram Cecce

Genialt?

 
Gårdagens instagrambild. Lite makaber sådär. Kollegan fick en idé om att skära den frusna Budapestrullen jag  bakade i vintras i bandsågen. Genialt? Blev de slimmaste skivor Budpest jag någonsin sett iallafall.
 
Idag: Storm och jag vill bara inte gå ut. Sjukdomskänsla i kroppen. Utvecklingssamtal med årskurs-sex-sonen. Personalkonferens med efterföljande ölfryntligt varande! Det sistnämnda sitter fint denna torsdag. Känns som jag skulle kunna sitta kvar där i värmen och gemenskapen och skratten och rusdrycker. Fram till rapsen börjat blomma och småfåglarna sjunga. Ungefär så.
 
Kram Cecce

Hallongrottor med rålakrits!

 
Tycker jag lyckats bra med att fånga onsdagens alla små minuter. Njutit av vårfeelingsväder, ett studiebesök på en institutuion i Malmö, skrattat åt kollegan som skar upp Budapestrullen i träslöjdssalens bandsåg och stolt fått bekräftat att jag gjorde rätt i att köpa Gortexstövlar till Lillan.
Idag är det de bästa och finaste stövlar hon har haft! (?)
 
I söndags bakade jag hallongrottor. En klassisk småkaka som jag piggade upp med lite rålakrits på toppen. Ack så gott!
För de som inte gillar lakrits går det givetsvis att utesluta, men jag tycker det är roligt att prova nya grepp på gamla recept och lakrits är en krydda som passar utmärkt i kakor och bakverk.
 
 
Jag använder detta recept då jag gör hallongrottor:
 
Recept för 25 st stora eller 50 st små:

1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Marsanpulver
250 gr smör i bitar
1 1/2 dl hallonsylt
lakritspulver/rålakrits
 


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg alla ingredienser utom hallonsylten oc knåda samman i en matberedare.
Rulla till en längd och dela i 25 eller 50 bitar. Forma till kulor och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning mitt i kakan och fyll med sylt.
Grädda de mindre formarna i ca 12 min och de större ca 18 minuter.
Strö ev över lite lakritspulver/ rålakrits då de kommer ut ur ugnen eller servera som de är.
 
 
Varsågod!
 
 
Nu ska jag slå mig ner och titta på Lillan och kompisens inövade teaterföreställning i ett mer eller mindre ommöblerat vardagsrum. Livgivande en liten onsdagskväll!
 
Kram Cecce