Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I kalas och röra.

 
Bilder från helgen då vi firade min systerdotter och syster som fyllt år. Även min far som fyllt 75 fick present och fick sin beskärda del av kakan, då vi inte var hemma då han fyllde år.
Min systerdotter Matilde hade bakat vegansk tårta, och min syster en frusen cheeseckake. Båda supergoda.
En trevlig söndag på alla sätt och vis alltså.
 
 
 
 
 
Och tiden rusar som vanligt iväg i arbete och bestyr. Mitt hem befinner sig i förskräcklig röra då den utflyttade sonens gamla rum, nu är färdigmålat och lillasyster gjort sig redo för att flytta in. Äntligen. Det har tjatats och längtats efter det stooora rummet. Allsköns prylar och pinaler (och det är många) börjar sakteliga få sin plats. 
 
Eller...tja...en hel del saker hamnar på andra platser i boet. Saker som helt plötsligt inte är gångbara i ett modernt tonårsrum, enligt dottern. Det ska helst inte innehålla några prylar alls,verkar det som!?
Således har jag nu pinaler i vardagsrum och hall som ska lämnas vidare, magasineras eller slängas. Gissa vems uppgift det kommer att bli...haha!
 
Nåväl. Skönt att vi kommit så hår långt. Att byta rum har sina fördelar, då det är ett bra tillfälle att röja.
 
Idag fortsätter röjningsarbetet när arbetsdagen på sjukhusskolan är slut och jag cyklat de en och en halv milen hem. Är sjukt stolt över att jag fortfarande håller i mina föresatser att cykla till arbetet. Vi får se hur länge vädret tillåter, men idag skiner solen och temperaturen närmar sig sommar. 
 
Fint som snus.
 
Kram Cecce

Kanelbullar och äpplen i annorlunda lördag.

 
Igår bakade ut de kanelbullar som eftermiddagen innan satts på kalljäsning i kylen på jobb. Således var det bara att skjutsa in dem i ugnen i går förmiddag. Bake-off-bullar är melodin när man vill ha nybakade bullar men inte hinner baka dem samma dag de ska ätas. Och när man vill fylla köket med doften av nybakat.
 
Dessutom understryker det höstkänslan som mer och mer börjar göra sig gällande. Äpplen och kanelbullar! Signum för hösten tycker jag.
 
 
Just nu översvämmas naturen av äpplen. Gröna, gula och röda. Så även mitt kök!
Någon i min närhet har en förkärlek till att samla äpplen så fort tillfälle ges...haha!
I går kväll ägnade H någon timme att skiva äpplen som lades i små fryspåsar in i frysen. Perfekt att ta fram när man vill göra äppelpaj, mos eller kaka i vinter.
 
Svenska närodlade äpplen är bäst och nyttigast!
 
 
Även änderna gillar äpplen. Utanför skärgårdshuset går några modiga änder upp på gräsmattan och käkar nedfallna äpplen
 
 
Från fredag och kanelbullar och skärgård och äpplen till detta:
 
 
Befinner mig i början av en lite annorlunda lördag.
Rebecca blev hämtad av fadersfamiljen under gårdagskvällen och H är nyss avlämnad vid Lunds centralstation för vidare färd mot Tyskland för utflyktande med sin bror och far.
Den som är insatt i familjesituationen räknar snabbt ut att det endast är jag och artonårssonen kvar på hemmaplan. Vilket i sin tur ger mig en massa utrymme att odla min egen lilla sfär en lördag som denna.
Åh....så härligt. Ovant med tanke på att helgerna oftast är befolkade med familj och åtaganden under skånehelgerna och nu ges jag alltså en lördag mer eller mindre på egen hand.
 
Jag börjar med att brygga nytt kaffe. Göra äggröra och slänga mig i sängen med datorn på magen. 
Resten får liksom ge sig. Planen är att måla färdigt rummet som en utflyttad son lämnat efter sig och som lillasyster suktat efter att få ta i besittning. Vita väggar har blvit grå, så när som en halv vägg och som nu ska målas klar. En tur till Lund för att köpa mer målarfärg lär det alltså bli, liksom en del annat fix och trix innan färden går till Helsingborg i kväll för att hämta hem min H.
 
Men först mer kaffe och vilsamt häng i obäddad säng. 
Duktighetssyndrom och stress göre sig icke besvär. 
 
Kram Cecce
 
 

När man inte kan sova.

 
Magiska morgonbilder tagna i lördags då jag vaknade tidigt och inte kunde somna om.
Blev helt tagen av skådespelet som utspelade sig över viken när jag barfota gick ut på trädäcket och mötte morgondimman över vattenytan. Hur vackert?
 
 
 
 
 
Stod en kvar en lång stund med kameran i handen och insöp tystnaden. Fukten. Värmen.
Tacksam över min oförmåga att sova, i alla fall just där och just då.
 
Och nu är jag tacksam över att det är fredag i morgon. Att H anlände extra tidigt under eftermiddagen och ska spendera helgen här i skåne. Över att jag har ett roligt och utvecklande arbete. Över kanelbullarna som står på jäsning i kylen och som ska avnjutas på jobb i morgon. Över en solig och rolig torsdag.
 
Över livet i största allmänhet.
 
Kram Cecce