Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mot 2015!

 Nyårstårta med champagnemousse och jordgubbar! 
 
 
Kära vänner!
 
Om några timmar lämnar vi året 2014! På tåget hem från småland funderade jag på året som gått. På fuldagar och findagar och allt däremellan. Finns så mycket att säga, men året 2014 kommer ändå vara året då jag tog steget mot drömmen om ett café och fick vara med om att starta C&C Trädgårdscafe´. Fantstiskt! Det är med stor ödmjukhet, tacksamhet men framför allt nyfikenhet jag kliver in i ett nytt 2015. Jag tänker inte avlägga några nyårslöften utan snarare nya målsättningar och förhoppningar. Inget är givet och inget är evigt på denna jord, men  med öppenhet och kärleksfullhet inför livets alla utmaningar och möjlgheter kommer man långt. Att ta vara på ögonblicken och alla njutbara stunder känns som något att fortsätta sträva efter.
 
 
 
Återsåg min älskade Rebecka idag vid lunchtid då jag landade på stationen i Åstorp. Hon har varit hos mormor och morfar och kusinerna medan jag jobbat på cafét. Här står hon med ett fång nyinköpta tulpaner som vi inhandlade under eftermiddagen i Höganäs, till kvällens värdpar dit vi nu ska åka för att skåla in det nya året med vännerna i Helsingborg!
Får berätta mera om de senaste dagarnas begivenheter senare för nu är det dags att ge sig iväg och anta år 2015!
 
Önskar er alla som kikar in här ett riktigt Gott Nytt År!!
 
Kram Cecce
 
 
 

En vinterdag i värmen från ett café!

 
Klockan är 06.30. Hela världen sover men två bagare är redo för en dag på cafeet. Och det snöar! Ja, se det snöar!
 
Jag känner den första snön mot kinderna denna vintern. 
 
 
En bit upp för backen, från lilla huset där jag bor under vistelsen här i Oskarshamn, ligger sötaste cafeet och sprider värme från fönstret. Där inne Charlotte redan är igång med bullbaket. Lycka!
 
 
 
Sen har det varit full rulle hela dagen. Gäster har kommit och gott. Trängsel. Våta trägolv. Kaffekoppsklirr. Mjukt sorl. Bullrande skratt. Sprakande kamin. Kryddiga dofter. Söta smaker. Allt är precis som det ska. När klockan slagit sexton sätter sig Charlotte och jag och dricker kaffe och äter rester av smörgås, fetaoströra och saffranscheesecake, nöjda men trötta över en väl uträttad lördag.
 
 
 
I telefonen plingar det till med bilder från systern i skåne som tagit Lillan och kusinerna till skridskobanan i barndomsbyn. Och jag vet en liten tjej som är lycklig i detta nu och det känns gott att även barnen har det bra i frånfället av en kringresande bakande mamma. Guld värt! Tack!
 
 
Ikväll väntar god middag hemma hos finaste Anita med familj. Jo, jag blir bortskämd minsann. Ska bli skönt att få vila ben och huvud en liten stund innan en ny härlig dag i gula huset tar vid igen. Söndagar brukar vara lugna cafedagar, men man kan aldrig riktigt veta. Bröd är bakat, liksom cakepops och choklad/lakritstårta och vi är så förberedda som det bara går för fikasuget folk. Har ni vägarna förbi, kom in och hälsa på!
 
Kram Cecce
 

När man firat jul, passerar Gnosjö och har ett väntande café.

 
Bilder från julen 2014!
 
Blickar tillbaka, så här från SJ-tågets vagn 6, på en mysig, varm och svulstig julhelg - först i föräldrahemmet sedemera i Göteborg där vi firat julafton och juldag hos syster och svågers familj. Och ingenting har fattats oss. Mat i mängder, julklappar, julklappasspel promenader, pepparkaksbak, och lågmält prat har varvats med familjärt umgänge kring stora köksbordet. Kunde omöjligt haft det bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbart är kort och idag vid lunchtid lämnade jag familjen för att ta mig med tåg till Oskarshamn för att hålla mellandagsöppet i cafeet. Mer av det goda väntar alltså och jag ser framemot att komma tillbaks i cafevärmen, vännerna och tidiga morgnar bland degbunkar och kaffekokare. Även im det kräver en hel del organisatoriska kullerbyttor och hjälpande händer från familjen är det mödan värt att få ägna sig åt min passion: Att skapa goda stunder, möten, njutning för alla sinnen, en stunds avkoppling i en annars hektisk värld.
 
Landskapet sveper förbi utanför tågfönstret. Kala men rimfrostiga träd varvas med granar och insjöar och jag tänker att naturen är vacker hela vägen. Från kust, till kust. Från väst till öst. Vintern verkar äntligen ha slagit rot och minusgraderna känns i kroppen. Men hjärtat är varmt och ingenting är självklart. Tacksamheten över en julhelg, en familj, ett café är omättlig.
 
Nu ska här vilas i tågstolen. Några timmars vila och tågdunk- det gör susen!
 
God fortättning till er alla!
Kram Cecce