Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bagarmorgon!!

 
 
Varje morgon börjar cafefolket vid sisådär sex och trettio. I alla fall denna Kristihimmelfärdshelg och troligen även i sommar. Då sätter vi degar och dricker kaffe! Hur trevligt som helst. En del bröd/bulldegar  kvällen innan som får jäsa över natten i förråd eller kylskåp. På så vis vinner vi tid på morgonen och kan börja utbakningen direkt.
 
Sen fyller Charlotte bullar med supergod laxröra och gör smörgåsar med parmaskinka och mozarella, samt några med ost och skinka. I sommar planerar jag även att göra glutenfritt bröd men har inte riktigt hunnit med det i helgen. Däremot kan man om man vill få glutenfria fröknäckebröd. De enklaste och nyttisgaste knäckebröden som finns!
 
 
 
Blev barnsligt förtjust över dessa nattjästa surdegsbullar med perfekt hålighet. Luftiga och lite sega på samma gång! Precis som surdegsbullar ska va!
 
 
Och så bakar Charlotte sockerbullar och jag kanelbullar. Sida vid sida i olika köksmaskiner och tävlar om vilken deg som jäser bäst. Vissa (nämner inga namn här) lägger till och med ut sin svulstiga deg på facebook för gillamarkeringar. Hm...fusk tycker jag.
 
 
Goda blir de i alla fall!
 
 
Om man vill kan man köpa med sig fröknäckebröd hem. Finns i olika varianter, bland annat med lakritskrydda! Supersmarrigt!
 
Så. Nu ska jag bege mig iväg i tidig lördagsmorgon till köket och Charlotte och se vad vi kan åstadkomma idag. Tror faktiskt jag ska börja med att baka maränger, eftersom vi har en hel del äggvita i kylen. Kom gärna in idag, ni som har möjlighet och smaka!
 
Kram Cecce

Välkomna till C&C Trädgårdscafe!

 
God kväll i stugorna!
 
Ytterligare en fin dag på cafeet! Tack alla ni som kommit! Vädret har inte varit det bästa, med små regndroppar envist hängande i luften som sedan bestämde sig för att slå ner mot parasoller och blommiga dukar. Nåväl. Det finns plats inomhus så att det räcker även för regniga dagar. Tyvärr ser väderläget detsamma ut i morgon och tält kommer sättas upp i trädgården vid behov!
 
Tänkte jag skulle ge er en liten rundtur i C&C:s trädgårdscafé för er som inte haft  möjlighet att komma på besök ännu.
 
 
 
 
Välkomna in!!
 
 
Klockan elva varje dag (under juli månad utom måndagar) öppnar cafeet. Här är Allis som hjälpt oss i helgen, och slår upp portarna och sätter dörrarna på plats.
 
 
 
 
Inne i cafeet möts ni av bland annat Charlotte, vars hus och trädgård vi nyttjar som cafe!
 
 
 
 
Här är en bild som jag lånat av Bengt Ahlsen på oss båda. C&C redo att servera er kakor och smörgåsar!
 
 
 
 
I dag bjöds det bland annat på nybakade bullar....
 
 
 
....och citronkladdkaka med lakritskolasås!
 
 
 
Om vädret tillåter kan man sitta ute i trädgården....
 
 
 
 
 
...eller inomhus i något av caférummen!
 
 
Här serverar Anita och Allis kaffe! Utan dessa kvinnor hade vi inte klarat oss i helgen! Många besökare (ca 300) har genomströmmat cafeet de senaste två dagarna. Det kräver sin personal!
 
 
 
Lite kuriosa!
 
 
Här sitter vi och tar igen oss efter en dag som börjar vid sex på morgonen med bak och förberedelser och slutar fråmåt sju på eftermiddagen/kvällen med efterarbete och ännu mera bakning. Vilket härligt liv!!
 
Hoppas ni har möjlighet att komma och besöka oss!
 
Nu ska jag avsluta denna fredag med att ta en promenad i kvällen längs hamn och Gotlandsfärja med Anita (som jag också bor hos denna helg). Trots regn är kvällen ljum och ljus! Det gäller att ta vara på stunderna i försommarkvällen!
 
Hoppas ni alla haft en fin dag! Hörs i morgon igen. Tänkte visa er lite av de bakverk vi serverar på cafeet. 
 
Kram Cecce
 
 
 
 
 
 
 

Caféöppning!

 
 
Har varit en fantastisk dag! Allt har gått fint, med många besökare och trevliga möten. Tack alla ni som kom!
Firade med champagne som vi fått av en av cafégästerna på soldäcket efter stängningsdags! Skål för gott samarbete. För solen och kakorna och alla som hjälpt till under dagen! Tack snälla!
Kvällen har ägnats åt grillning och umgänge med vänner! Och nu är jag tröttare är tröttast!
 
Visar mer bilder så fort jag får möjlighet. Finns under helgen på instagram (cecceb heter jag där)!
 
Hörs snart igen!
 
Kram Cecce