Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Årsslut.

 
 
Hej vänner!
 
Det råder febril aktivitet i köket denna sista dag på året och hur gärna jag än vill skriva och uppdatera de senaste dagarna här inne - hinner jag inte.
Majonnäs ska göras, liksom mjölkfri glass och en hel del annat görande kvarstår inför kvällens festligheter.
Jag kommer fira nyår med vännerna från Helsingborg - såsom jag gjort de senaste femton åren. En bra tradition och framför allt väldigt roligt. God mat och dryck, mycket sång och musik, bullriga skratt och en hel del tokerier brukar vara stående ingredienser.
 
 
 
PÅ bilderna ser ni en del av det vi pysslade med i går kväll. Ernst kan packa i hop och Icas maränger kan slänga sig i väggen...haha! Typ så. Fint blev det i alla fall.
 
 
Söta små kardemummamaränger som ska vara en del i kvällens nyårsdessert. Ni ska få se helheten sedan.
Men nu måste jag fortsätta förberedelserna. En bra bit kvar innan vi kan skåla in det nya året och hänge oss till festligheterna. Sätt i gång!
 
Skål till er alla och en önskan om ett riktigt Gott Nytt År!
 
Kram Cecce 

Nyårsmeny - tips och funderingar.

 
 
 
Oxfile med charlottenlök, champinjoner och persilja serverade med rödvinssås och klyftpotatis.
 
 
Chokladterrine med blåbärsglass och lakritssticks
 
Min nyårsmeny 2013!
I fjol arbetade jag på cafeét fram till nyårsafton och hade förmånen att få landa hemma hos mina goda vänner i Helsingborg lagom till nyårskvällen och blev bjuden på middag. I år är det min tur att bjuda samma vänner på nyårssupe´och funderar på vad jag ska hitta på att bjuda på denna sista dag under 2015.
Det finns ju så mycket gott! Är det någon som vill prova mina tips på förrätt och efterrätt är det bara att klicka på länken under bilden så kommer ni till receptet.
 
I dag ska jag köra mellansonen och hans kusin till Helsingborg där de ska tillbringa dagarna fram till nyår, då de ska fira nyår på läger. Och så har jag lovat Lillan och kusinen en tur till shoppingcentret Center Syd där bland annat ett Monopolspel ska inhandlas och en leksak till vår lilla hamster. Enligt barnen har hon tråkigt i sin lilla bur och behöver stimulans. Inte vet jag, men väljer att lyssnar på hamsterfantasterna.
 
Om en liten stund får jag också besök av en vän som ska stanna här under några dagar. Ska bli hur trevligt som helst. Promenader. Monopolspel. Umgänge. God mat Och en massa prat väntar. Skulle tro det blir en hel del planerande inför nyårsfesten på torsdag också! Ska försöka kika in här under dagarna som kommer, i annat fall önskar jag er riktigt fina dagar framöver. 
 
Kram Cecce

När man tar sig ut på is och i galopp och landar lyckligt hemma.

 
Igår tog vi oss ut ur allt det julmysiga och sillpösiga för att inviga Lillans nya skridskor som hon fått i julklapp! Det blev några första stapplande steg på isen men sen kom de i gång!
 
 
Efter ishallen begav vi oss ut i skogen och ridstallet där min syster och systerdotter skulle ha ridlektion! Spännande att få se och uppleva deras intresse på nära håll! Och inte minst härligt att komma ut i naturen efter all julmat och svulstiga turer kring gotteborden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Min fina syster med "sin" häst.
 
 
 
Tycker det är ganska modigt att våga sig upp på hästryggen i full galopp. Inget för mig men imponerande för de som klarar.
 
I förmiddags lämnade jag, mellansonen och Lillan det stora huset för att ta oss ner till skåne igen. Vaknade till snö, vilket i sig är trevligt men mindre kul att köra bil i. Tackade gud för mina nya vinterdäck och körde de tjugofem milen söderut utan problem. Med i bilen fanns också två av kusinerna som ska tillbringa nyår med oss. Mysigt att få fortsätta varandet med kusingemenskap! Fullt hus här alltså - med fyra ynglingar i boet.
 
Har börjat fundera så smått på nyårsmenyn och surfat runt på nätet efter en lämplig dessert. Någon som har ett bra förslag? I så fall får ni gärna tipsa! Just nu lutar det åt något glassigt. Dels för att det är gott och går hem hos de flesta, men även för att det är enkelt. Enkelt och gott - är alltid ett vinnande koncept!
Mer om nyårsmenyn lite senare för nu ska här bäddas extra sängar till våra gäster innan timmen har blivit alltför sen.
 
Må så gott!
Kram Cecce