Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Viktigt på riktigt. Gott Nytt År!

 
Så var den här - årets sista dag. Bakom mig ligger ett 2017 som jag summerar med tacksamhet. Allt annat skulle kännas poänglöst. Även om jag försöker fokusera på framtiden känns årsslutet tveklöst som ett bra tillfälle att göra bokslut. Ge mig själv tid för eftertanke i någon slags summering av året som passerat. Det har varit många härliga minnen. Hav och skärgård. Familjeband som kittats samman. Vänskapsband som knutits hårdare. Festligheter och celebrationer inte minst! Det finns mycket att blicka tillbaka på som jag får återkomma till i senare inlägg.
Men just i dag vill jag blicka framåt. Med spänning och förväntan över ett 2018 som förhoppningsvis kan utveckla det som påbörjats under 2017. Även om jag är nöjd, nöjer jag mig inte. Jag vill fortsätta slipa kanterna, förbättra och utveckla. Ledordet för mig under 2018 kommer vara - fokus. Fokus på det som är viktigt på riktigt. Less is more! I en spretig värld känns det angelägnare än någonsin. 
 
Så mina vänner!
Ett riktigt gott nytt år önskar jag er. 
Med önskan om hälsa, välgång och kärlek.
 
Väl mött 2018!
 
Kram Cecce

Dagarna emellan!

 
Promenadbilder från byn där jag bor. Ganska vackert även vintertid och utan frost och snö om jag får tycka till i min något partiska syn. I alla fall har vi ägnat oss åt en och annan promenad ner mot havet och med över bron och Turning Torso de senaste dagarna. Och det kan ju behövas en och annan fysisk aktivitet efter all julmat och julgotter vi stoppat i oss under juldagarna.
Sköna mjuka dagar med våra familjer har förlöpt sedan julafton uppblandat med mera ytliga aktiviteter som en runda på mellandagsrean i går, övningskörning med sonen och ett besök på ishallen idag.
 
 
 
Kan gott tänka mig att stanna kvar här. Tassa omkring i julen inbäddad i risgröt, halvätna chokladkartonger och soffhäng framför Sällskapsresan. Nåja...tjatet från sjätteklassaren om en ny Iphone 7 kunde jag klarat mig utan, men för övrigt njuter vi alla, var och en på sitt lilla vis av ledighet och umgänge.
 
 
 
 
På tal om umgänge...haha! Här är ett sätt.
Dagens ungdom alltså!
 
 
Här är möjligen ett bättre umgängesalternativ! Bilder tagna från dagens aktivitet på isbanan i Lund!
 
 
 
H visade sig vara riktigt bra på det här med skridskoåkning. Tyvärr är mitt krånglande knä inte i skick för några piruetter på isbanan (kan ju alltid skylla på det). Min roll blev att bistå med varm choklad och kanelbullar. Inte mindre betydellsefullt!
 
Och nu sitter jag här igen. För tredje kvällen i rad - framför tv:n och Golfaren och tycker tillvaron är ganska ok. För att inte säga magnifik. 
 
God fortsättning till er!
 
Kram! Cecce

Julafton 2017

 
Julkram!
 
 
Jo då! Det blev en fin julafton även detta år. Lite annorlunda med tanke på att vi firade hemma hos syster och svåger i Malmö för första gången men det kan vi absolut göra fler gånger. En både mysig och livad afton med god mat, tomte och julklappspel. Det sistnämda en tradition i familjen som vi alla ser fram emot.
 
Bilder från kvällen kommer här:
 
 
Julmat från Linas matkasse med traditionella och mera otraditionella rätter tillagat av min syster! Kan varmt rekommendera Linas julmatkasse för övrigt.
 
 
Julbocken på plats.
 
 
Jag tillsammans med min gudson A och dotter Rebecka i bakgrunden.
 
 
 
Bästa skånska tomten kom på besök!
 
 
Tror minsann att lilla E varit snällast i år. Åtminstone om man ser till antalet paket!
 
 
För oss andra blev det julklappspel!
 
 
Min fina Rebecka!
 
 
Denna lilla dam alltså!
 
 
 
Ingen jul utan mandelmusslor!
 
 
Mor, syster och jag.
 
 
Och italenska svågern med min äldsta son.
 
 
Hahaha.....man ska INTE ändra på reglerna på julafton när det gäller julklappsspel...fick jag erfara. Har lovat mina söner att aldrig göra om det tilltaget. Av minerna kring bordet är jag benägen att hålla med. Men jag kan lova att det var en livad och glädjefull tillställning även om det inte syns på fotot!
 
Juldagen spenderar jag i föräldrahemmet där detta inlägg får sitt utformande. Julaftonsgänget har samlats hos mormor och morfar för mer sällskapspel, mat och allmänt julhäng.
 
Kram Cecce