Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Gott Nytt Bakår!

 
Sång: Rebecca och Natalie
Piano: Cecce
 
 
 
Roade mig med att försöka sätta ihop en bildkavalkad över bakverken som producerats härinne under 2013!
Oj, efter fem minuters uppradande av kakor och tårtor och kafferepsdukningar insåg jag att det inte fanns en chans att någon orkade sitta och titta igenom hela bildspelet och fick korta ner det till dryga minuten.
Helt klart är att jag bakat en otrolig mängd kakor under årets som gått. Hm...hälsomässigt kanske ingen bra sak, men för öga och gom en sinnesupplevelse minsann.
 
Och det är just däri min passion sitter. Att skapa upplevelse för alla sinnen. Att njuta av smak, doft, och känna välbefinnandet som sprider sig i kroppen när vi tar oss tiden att förse oss av livets goda.
Det är hälsa för mig.
 
Idag, årets sista, är jag laddad för nyårsfest med vänner. Chokladen är tempererad, cheesecaken med lax och räkor dekorerad och oxfilen ligger redo. 
Nu lämnar vi snart det gamla och går in i det nya!
Nya utmaningar, prövningar, livsresor och bakupplevelser väntar!
Det skålar vi för!
 
Ett riktig Gott Nytt År till er alla!
 
Kram Cecce
 

När man sätter sprätt på en måndag.

 
Dagen så här långt:
 
Lullar runt i morgontofflor och stickad kofta och försöker ta sats inför dagens göromål som till största delen kommer bestå av nyårsförberedelser. Det börjar dra i hop sig inför årets sista dag. Mat ska handlas, en cheesecake med lax och räkor ska förberedas, liksom rödvinssås och lakritsstänger. Däremellan ska barn hämtas  och lämnas från övernattningar, ett bankärende ska fixas och dottern ska övningsköra.
 
Jag kliar mig i morgonkalufsen och suckar för mig själv. Det kommer bli en sådan dag.
Fullrulledag.
 
 
 
Och så fick jag fantisera ihop en laktosfri frukost då Lillans kompis inte tål mjölk och undertecknad inte hade mycket mjölkfritt i skafferiet att tillgå. Räddad av Oatly blev det till slut amerikanska plättar på havregrädde.
Riktigt goda om jag får säga det själv.
Och flickorna åt och sprang in på rummet för att fortsätta obekymrad lek.
Mätta, nöjda, fria!
Åh, ibland önskar jag att jag var barn igen. Bara för en dag...eller två!
 
Nu sätter vi sprätt på denna måndag.
 
Ha det gott!
 
Kram Cecce

Blåbärsglass och annat jullovsgöra.

 
Ojoj...det har inte blivit mycket tid över framför datorn denna dag. Det är kompisar och övernattningar och matlagning och handling och tvättstuga och lite kaffe däremellan. Alla barnen är hemma och det är full rulle på jullovsaktiviteterna. Så som det ska vara. Och jag håller mig på benen bland viljor och gester!
 
Har i alla fall fått färdiggjort min blåbärsglass som är en del av nyårsdesserten. Len, krämig och synnerligen välsmakande! Chokladterrinen är också klar och lakritsstänger ska fixas under morgondagen liksom räktårta och oxifle´och rödvinssås. Jag gillar mat som kan förberedas så man kan ägna sig åt annat på själva festdagen!
Morgondagens aktiviteter i köket är således spikade.
 
 
 
Nu väntar kusmite och några avsnitt av Grey´s Anathomy innan sängar ska bäddas åt övernattande småflickor!
 
Kram Cecce