Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När det snart är dags!

 
Ett kilo rålakritspulver! En härlig syn. Idag öppnade jag upp burken för att baka vår omtyckta chokladkladdkaka med lakrits och lakritskolafudge. Luktade ljuvligt vill jag meddela. Vi räknar med att göra av med omkring tre kilo denna månad då det går åt en hel del lakrits i detta kök. Både i bröd, bakverk och lakritsgrädde.
 
Det har varit en intensiv dag, då vi försökt hinna med alla förberedelser inför öppningsdagen i morgon. Vi har tagot emot vår första varuleverans, haft besök av hälsovårdsmyndigheten (gick bra) och jag har installerat mig i nya bakköket. Uj uj...vad jag sprungit än hit, än dit för att hitta rätt bland redskap, ugnar, skåp och lådor. Favoriten är den supersnabba diskmaskinen som underlättar och besparar en massa tid. Har även tillgång till två ugnar. Hands up för det!
 
Vi har således bakat och städat cafeet och haft ett fasligt sjå med en stigande förväntning inför den kommande sommarmånaden.
 
 
Här står Charlotte och visar Klara hur man gör smörgåstårta - den godaste i stan. (Lovar)!
 
 
 
 
En väntande trädgård i väntan på att fyllas med gäster!

Välkomna hit! Vi har öppet mellan 10-17 varje dag utom söndagar då vi vilar oss.
Hoppas vi ses!
 
 
Kram Cecce

När man känner sig välkommen och redo att sätta igång.

 
De sista milen var lite sega, så denna skylt var välkommen! Tack, tack! Härligt att vara här igen!
 
 
Mötte upp Charlotte på Konditori Nilsson för att käka lunch och för lite planering av de kommande dagarna. Mycket ska hinnas med innan öppningsdags på onsdag.
 
 
Voila! "Mitt" nya kök där jag ska hålla till en hel del i sommar och baka en massa. Känns bra med lite mer utrymme än i fjol då vi bakade hemma i Charlottes kök. Framför allt blir det skönt för familjen att få ha sitt kök ifred skulle jag tro. Ett bra kök är a och o när man ska producera kakor och bakverk till en strid ström av cafebesökare.
 
 
Min favorithylla i cafeet! Lakritsen är på plats igen. Här ser ni burkar från både Haupt Lakrits och från Lakritsfabriken i Ramlösa som går att köpa i cafeet.
 
 
Sen satte vi igång med att baka...
 
 
...och tog en tur i stan med omnejd för att göra lite extra reklam för vårt trädgårdscafe. Viktiga saker det där.
 
 
Passade samtidigt på att njuta av den storslagna vyn nere vid Havsslätt. Oskarshamn är en vacker stad!
 
 
Det har varit en lång dag, och jag har ägnat kvällen åt att installera mig i det gula lilla trähuset beläget på samma gata som cafeet och prata lite med barnen som befinner sig på lite olika håll. De två äldsta klarar sig bra hemma på egen hand och de yngre bor denna vecka hos sin pappa. Saknar dem lite så klart, men samtidigt är det skönt att få börja första veckan med att koncentrera sig på cafeuppdraget. Ser fram emot de kommande dagarna och känner mig laddad för att få sätta igång med det roligaste jag vet: Att baka de godaste kakor och förhoppningsvis skapa en njutbar stund för alla som kommer hit. Välkommen om du har vägarna förbi!
 
Nu ska jag sova och tanka ny energi inför en spännande morgondag. Besök av hälsomyndigheten står på schemat och vi ska ta emot vår första varuleverens.
 
Kram Cecce

När man vunnit en årsförbrukning.

 
Godmorgon!
 
För ett tag sedan var jag med i en tävling på instagram anordnad av Kanal 5 och Philadelphia, där man skulle skicka in en bild på ett kreativt, fyndigt och bra bakverk med philadelphia som ingrediens. Jag skickade in ovanstående bild på en frusen cheesecake med daim och dulche de leche ( tryck på länken så kommer ni till receptet) och fick i förgår meddelande om att jag vunnit andra pris!! Hurra! Nu har jag en bakbok (United States of Cakes) av Roy Fares och en årsförbrukning av Philadelphiaost att se fram emot! Kul, även om det känns liiite surt att ha varit så nära att ha vunnit första priset - en bakdag i Stockholm med Roy Fares. Hade inte varit så dumt om ni frågar mig. Men jag är glad för mitt andra pris, och med tanke på det stora antalet tävlingsdeltagare är jag nöjd.
 
Nu är jag redo för färd till cafe och Oskarshamn. Sitter med morgonkaffet och Lillan vid köksbordet och laddar för färden, med en fulladdad bil med bakformar, bakmaskiner, kakor och en hel del kläder. Jag har i vanlig ordning packat alldeles för mycket...ha ha. Jag vet ju att jag inte kommer ha tid att använda alla de där klädtygen när det väl kommer till kritan. Nåväl. Bättre välförberedd än nödställd.
 
Hörs i Oskarshamn!
 
Kram Cecce