Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Välkommen våren!

 
Trevlig Valborg till er alla!
 
Hoppas ni alla har en fin kväll att se fram emot, nu när vi säger adjö till vintern och välkomnar våren med glädje.
Själv kommer jag inte bege mig iväg för att beskåda någon våreld ikväll, av den enkla anledningen att barnen är lite krassliga här hemma och för att jag ska hämta hem en av barnens kusiner som kommer med tåget från Göteborg. Har dock firat tidigare idag med att baka en Schwarzvaldstårta, vilket var premiär för min del. Anledningen var inte bara att det är Valborg och konungens födelsedag utan även att vår käre kollega fyllde jämt.
Ett gott kollegialt samarbete ledde fram till denna skönhet. Nötmarängbottnar med fyllning av choklad och vispgrädde - en klassiker som står sig i alla sammanhang. Ska berätta hur jag gjorde i morgondagens inlägg.
 
 
 
Och så har jag glädjen att berätta att jag under hela maj månad kommer finnas hos Baka.se som månadens bakbloggare. En spännande och rolig utmaning och jag hälsar alla nya läsare välkomna hit med förhoppningen om att ni kommer finna recept och inspiration till bakning i massor!
 
Just nu ligger jag i startgroparna med planering och bakning inför öppnandet av C&C trädgårscafé som öppnar Kristihimmelfärdshelgen. Våren är ju den bästa bakmånaden. Snart skördar vi den första rabarbern och inte långt efter kommer jordgubbarna. Tänk så mycket gott man kan baka med dessa primörer. Äntligen!
 
Men nu säger vi skål för våren! Skål för Valborg! Skål för kungen! Skål för en annalkande sommar!
 
Kram till er alla!
Cecce

Gult är fint!

 
Gult är färgen!
 
Rapsfälten blommar för fullt och maskrosorna lyser mot grönt gräs längs vägrenarna. Bedårande vackert och jag önskar att det fanns mer tid för utomhusvistelse. Stolar och stolsdynor och kaffekoppar flyttar ut under de små kafferasterna i försök att fånga så mycket sol som det bara går i den 20-gradiga trädgården, och promenader och en och annan joggingtur längs strandpromenaden tränger undan andra göromål under eftermiddagstimmarna.
Och i morgon är det valborgsmässoafton och vintern rasar ut på riktigt och jag kan inte annat än att tycka det är skönt att äntligen vara här.
 
Annars en vanlig tisdag, sånär som på ett krånglande öga som fick mig att ta den yngsta till vårdcentralen för en undersökning vilket i sin tur resulterade i en remiss till ögonkliniken under morgondag. Ingen stor sak, men har ändå förorsakat orolig sömn och omöjliga fantasier i åttaårshjärnan. Det är inte lätt att vara liten och ha ont och vara ängslig.
Vi får se vad doktorn säger i morgon.
 
Nu är det återigen dags att stänga ner för dagen och åtnjuta lite sömn innan tisdag blir till onsdag och årets sista aprildag firas in!
 
Kram Cecce
 
 
 

När man picknickfirar!

 
 
 
 
Ja, ni ser ju! Bilderna från gårdagen vittnar om en storstilad enrté rakt in i måndag och sol och en härlig blandning av folk som mötte upp för att fira en kär kollegas födelsedag i parken mitt i stan! Och där satt vi och skålade för våren och livet och Anders. Det är ju detta vi längtat efter hela mörka vintern! Att få samlas kring mat och dryck med de man tycker om med endast himlen som tak mellan frodigt gräs och bristande knoppar. En härlig eftermiddag, sannerligen.
En överraskad Anders som i tron han skulle på möte, möttes i stället av nuvarande och tidigare kollegor med presenter och skumpa med målet picknick i parken. En något ovanlig måndagsaktivitet men nog så trevligt födelsedasgfirande!
 
Ack ja. Även trevligheter har ett slut och nu blir det tisdag för hela slanten. Kan vara behagligt det med, när solen fortsätter skina och det anas ledighet bakom kröken. Så idag jobbar vi på med lektioner och elevmöten och låter dagen komma som den kommer.  Vi får väl se hur det går.
 
Kram Cecce