Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Skratt, framtid och liv!

 
 
Denna kvinna alltså.
Hon har så mycket ideér. Bra ideér. Så bra att munnen intar formen av ett leende redan in i andra meningen och får mig att vifta med händerna som ett otåligt barn och jag måste resa mig stup i kvarten för att inte bara ramla av stolen eller något annat otillbörligt. All praktik och logistik är som bortblåst ju längre in i chokladboll och morotskaka vi kommer och den ena vyn efter den andra flimrar förbi i hjärnbalken. Mer eller mindre realistisk.
 
Denna sommar kommer bli något extra. Det känner jag på mig. Och skulle det inte bli något av ideérna denna gång kommer en sommar till. Inte nog med det. Vi haft en fasligt trevlig eftermiddag där på Ebbas Skafferi bland lunchsmörgåsar och cafékakor.
 
 
 
 
 
Och så har jag bakat petitchoubakelser med vispgrädde och blåbär och varit på banken och fixat nytt bankid så att räkenskaperna kunde göras upp under det att första avsnittet av Lets Dance rullade på tv-apparaten ingen orkade se på.
 
Fredag. En skön, skön fredag. Så mycket skratt och framtid och liv.
 
Hoppas ni också haft en bra dag!
 
Kram Cecce
 
 

Färgskalan tar över!

 
Det får bli två instagrambilder under temat vår denna arla fredagsmorgon. Vårblommorna börjar spricka fram ur en  mindre stefrusen mark och jag kunde inte låta bli att stanna och föreviga prakten häromdagen.
Färgskalan börjar ta över i allt det grågeggiga! Upplyftande.
 
 
Mer upplyftande:
 
Det är fredag och jag ska under eftermiddagen möta upp Charlotte som är på skånebesök. Det ska bli hur mysigt som helst att få inviga helgen med att slå sig ner på Ebbas Skafferi mitt i fredagsrusningen och prata kapp om det senaste och även planera det som kommer. Sommar. Tjejträffar. Caféverksanhet. Sådana saker. 
Positiva. Livsbefrämjande. Uppiggande.
 
Men nu är det dags att sätta lite fart med morgonbestyren som redan har inneburit träning med 7 minutesappen. En riktigt bra start på dagen. En riktigt bra app. 
Ladda ner. Nu.
 
Förresten har jag studsat upp med den där appen fyrtiofem morgnar under femtioen möjliga (jan-febr)
Något av en bedrift faktiskt.
 
Hej, hopp fredag!
 
Kram Cecce
 
 

Vackra kakor och en trasig dator.

 
Busy day!
 
För att pigga upp mig själv och påminna om allt det positiva i tillvaron visar jag lite bilder från helgens kakbak. Tre olika sorter. Goda. Spröda. Söta. Det vackraste jag vet.
 
Och det kan behövas efter eftermiddagens smärre utbrott, då stämman flög upp i vad som kan närma sig falsett.
När jag skulle skrida till verket för att betala mina räkningar (bara det), gick min ena Mac Book inte att få liv i. Död, helt enkelt. Gick inte att ladda batteriet. Gick inte att starta. Gick inte att lirka med eller prata snällt med.
Såsmåningom framkom att en viss liten dam hade råkat välta ner datorn från bordet ( men bara liiite).
Det var någonstans här falsettstämman ljöd som värst.
 
Nåja. Jag kan se det positivt. Det blev inga räkningar betalda denna sidan fredag. Oturligt nog har jag mitt bankid just i trasdatorn och jag har dumt nog inte gjort kopia på filen eller skaffar mobilt bankid till mitt lönekonto.
Morgondagen innebär besök på banken i jakten på ett nytt och kravställarna får vackert vänta på sina betalningar tills nästa vecka.
 
 
 
 
För övrigt:
 
Tvättider, matlagning, idogt vardagsgöra blandat med förlösande skratt under arbetstid åt minnet av mig och kollegan under en föreläsning för ett år sedan.
 
Ändå.
Behöver de där kakbilderna i kväll. Lite positivt tänkande. Det är nu jag lyfter blicken och tänker framåt. Fredag. Helg. Finbesök från Oskarshamn. Fikastunder. Ledighet.
Det finns så mycket liv att leva. Med eller utan dator.
 
Kram Cecce