Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Energiboostande!

 
 
Lördagen har nyss passerat lunch och jag stassar fortafarande fram i pyamasbyxor och yllekofta och njuter av att  dricka kaffe, plocka i pappershögar och ladda för dagens hemmafix. Adventsstjärnor och ljusstakar och andra adventsprylar ligger i förrådet och väntar på att få sin plats i fönster och karmar. Och så ska jag bege mig ut för att fylla på kyl och frys innan köttfärspajen ska tillagas inför kvällens kalasande.
Mys.
 
 
 
På tal om film visar jag bilder från gårdagskvällen som slutade på Pronto vid Lilla Torg i Malmö, där jag och kusinen avslutade vår biokväll. Har ni vägarna förbi bara måste ni testa deras cheesecake! Ujuj...så gott. Saffranspajen med äpplen var sannerligen ingen dum historia den heller.
 
Annars en trevlig kväll med kusinen. Alltifrån butiksspaning (Önskas nya butik på Caroli City) till småprat och räkmackor och skålandeLaGrappa till smågodis och biomys (Återträffen). Innan bion, i väntan på kusinen hamnade jag helt plötsligt i Body Shops sminkstol och blev sminkad på ett helt nytt sätt med en massa bra tips av butikstjejen. Tyvärr fick jag rusa i väg efter eyeliner och guldig ögonskugga annars hade det blivit både rött läppstift och glitterspray i håret. I alla fall fick jag nya produkter på julklappslistan innan jag sprang ut i regnet och kusinen.
 
En energiboostande kväll. Helt klart!
 
Nu är det dags att hoppa i jeans och anständig tröja och bege mig ut i matvaruhuset.
 
Kram Cecce
 
 
 

För ovanlighetens skull.

 
Tänk! Så blev det fredag igen! Alltid lika efterlängtad!
 
Som vanligt blir det fredagskaka (pepparkaksmuffins) och senare vidare in till Malmö för möte och fönstershopping och träff med bästa kusinen. Vi ska slå oss ner i biosalongen med var sin stoor påse godis och försvinna in i filmdimman medan stan fredagsmyllrar av folk på gator och torg varefter vi försvinner i mängden på någon restaurang svingande ett glas vin eller två.
Fredag alltså!
 
Vad gäller bilden, är det en ledtråd av vad jag håller på med så fort tillfälle ges. Inte ofta man ser mig vid pysselbordet men nu sandpappras det bokträ, lackas och målas kulor av bara farten. Har lyckats sätta hela kollegiet i rörelse i jakten på både borr och färgglans.
 
Ha en nu en riktigt skön fredag alla fina läsare!
 
Kram Cecce
 
 

Kräftan och ängeln.

 
 
En tämligen blåsig novemberdag har passerat här nere i söder. Jag har nyss fått åttaåringen i säng och sitter och väntar på samtal från en mamma till sonen som går i sjuan, vars dotter ska avlämna tretton frågor om kräftan (hängde ni med?) Sånt får man syssla med för att rädda upp uppgiften som ska vara inlämnad under morgondagen och sonen glömt det viktiga uppgiftspappret i skolan.
Så i kväll blir det att plugga på om just kräftan. Alltid lär man sig något.
 
 
 
 
 
Hittade denna bild på ängeln som stod i min bästa väns fönsterkarm. Året var 2009, exakt på dagen fyra år sedan och var i Oskarshamn med Lillan för att tillbringa helgen med vänninan. Samma dag hade hon tagit med mig till stadens sjukhus för att få vaccinationssprutan mot svininfluensan - den fruktade - kommer ni i håg den förresten?  Adventstiden låg framför och fönsterkarmarna var pyntade med änglar och ljusstakar och vi lullade runt i lägenheten och klappade katten, drack kaffe och åt frallor med osedvanligt mycket ost.
 
Fyra år sedan. 
Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och jag känner mig lite som ängeln med sitt spretigt elektriska hår men med hjärtat i behåll. 
Den är fin den här bloggen. Ger mig perspektiv på det som varit och är.
 
Kram Cecce