Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Italien!

 
Jag bryter min bloggsemester för att visa lite bilder från Italien där jag just nu befinner mig. Närmre bestämt i en by som heter Villa Santa Maria på Italiens östkust. Vi badar, solar, svettas i 40-graders värme, äter massor med god mat, ostar och italiensk glass. Ni hör ju. Kan inte bli bättre!
 
Bilderna är en blandning från staden, stranden, bad i floden, bergsvandring och vattenlandet vi besökte i går. Så. Släkt och vänner! Håll till godo!
 
Ciao!
 
 
Hörs snart igen.
 
Kram C

Glad sommar!

 
Nu tänker jag ta semester på riktigt. Jag ska suga musten ur denna sommar. Låta varenda centimeter av kroppen vara närvarande i sol, hav och i umgänge med barn, familj och vänner. Därför. Jag låter bloggen vila för resten av sommaren. Inte stänga ner. Bara vila. Samla kraft. Hämta lust.
 
Och jag har så mycket att se fram emot. Trevliga besök av bloggvänner. En hejdundrandes fest. Planerade möten och grillsammankomster. Skönt varande i Stockholms skärgård. En Italienresa. Jag ska trotsa mina rädslor i ett flygplan och sätta igång med att bygga nytt kök. Massor av saker.
 
Helt datorbefriad kommer jag dock inte vara. Ni som vill, kan följa mina förehavanden på Instagram under namnet cecceb och nu finns även ceccesblogg på facebook. Den hittar ni här.  "Gilla" sidan så blir jag glad! Där kommer ni säkert hitta ett och annat recept och bilder från min sommar. Välkomna dit! 
 
 
Slutligen: En riktigt skön sommar önskar jag alla fina läsare som kikar in här. Ses i augusti.
 
I inlägget nedan hittar ni sommarens godaste cheesecake. Baka nu!
 
Kram Cecce
 
 
 

Sommarbärcheesecake!

 


Tänkte ni skulle få receptet på denna goda cheesecake som jag hade med mig till Helen i går. En cheesecake fylld med goda sommarbär. Men hörrni. Idag upptäckte jag att jag glömt bort toppingen på gårdagens kaka. Alltså. Jag har bjudit Helen på en ofärdig cheesecake. Halva härligheten saknades. Haha! Och nu kan jag inte skylla på att jag behöver semester eller något annat påhittat. Skäms på mig.

 

Nåväl. Den var god ändå. Riktigt god. Med tanke på det måste den vara himmelsk när den dessutom toppas med marscapone, florsocker och rivet limeskal. Ni får helt enkelt prova.

 

 

Sommarbärscheesecake (Receptet har jag hämtat från Kalasgott.

 

Botten
300g Digestivekakor
125g Smör, smält

 

Fyllning
600g Färskost
2 dl Creme Fraiche
1 dl Strösocker
1 msk Maizena
3 Ägg
250g Vit choklad, smält

 

Topping
250g Mascarpone ost
1 Lime, saft och finrivet skal
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Florsocker
1 L blandade färska Sommarbär

 

Gör så här:

Mixa kakorna till ett finfint pulver. Rör i smöret i kakpulvret och blanda om. Tryck ut kexbotten i en rund bakform. Grädda botten i 180 grader i 10 minuter. Vispa färskost och socker fluffigt. Rör i creme fraiche och maizena. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt den smälta chokladen och rör smeten slät och fin. Häll ostsmeten i kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 40 minuter. Får den för mycket färg är det bara att täcka över den med lite aluminiumfolie. Låt cheesecaken svalna, gärna i kylen över natten. Vispa upp mascarponeost med lime, vaniljsocker och florsocker. Bred ut toppingen över kakan och garnera med färska sommarbär!

 

Har annars haft en ljuvlig dag med sol, bad på utomhusbad med Lillan och en god middag i trevligt sällskap hemma hos syster och svåger i Malmö. Sommaren känns här! Nu.

 

Kram C