Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Som en våg!

 
 
Denna vecka så här långt, får nog tillskrivas i raden den mest intensiva veckan under detta året. Ibland hopar allt ihop sig - från sjukdomar till görande - och lägger sig som en stor massa framför fötterna. Nåväl, det är ju så livet är. Som en våg! Det går upp och det går ner och det gäller att hänga med!
 
Bilderna är från en dag i mars - då jag och H var på konstrunda i Ystad med omnejd. Just nu känns det som om väderläget inte ändrat sig så mycket sedan dess. Ganska kallt, snö, regn och lite sol däremellan i någon slags aprilgegga. Men ändå. Med hoppfulla inslag av skir grönska som nu börjar breda ut sig ordentligt. Härligt!!
 
 
 
 
 
Havet har alltid lockat mig och jag tröttnar aldrig på att ta fotografier med vyer över havet mot horisonten. Både kraftfullt och rofyllt på samma gång. Känns som om jag skulle ha svårt för att bo någon annanstans än på havsnära avstånd.
 
 
 
Om några timmar ska jag hämta H på Lunds Centralstattion, vilket känns som ett välkommet inslag i tillvaron! Ser fram emot samtalen vid köksbordet, promenaderna vid havet och förhoppningsvis en majbrasa att värma sig framför på lördag. Vi får väl se hur helgen utvecklar sig och vilka turer som kommer tas denna gång. 

 
Kram Cecce
 

Lakritsinspiration!

 
Blev paus här inne ett tag. Det blir så ibland när det är mycket som ska komprimeras ihop i en liten måndag och tisdag, speciellt när det där vardagliga sköna bryts av mer obehagliga historier som man inte rår på. Tänkte inte orda så mycket mer om det just nu, utan raskt skicka oss tillbaka till helgens begivenheter och trevligheter. Lakritsfestivalen!! Himmelriket för en lakritsnörd som jag haha...
Detta lakritsfestivalår stötte jag på en för mig okänd kvinna -  Liv Sandberg - som bakade fanstastiska skapelser. Ja, ni ser ju!! Hennes bakverk är som små konstverk och hon är en av världens främsta tårtdesigners och sockerblomskonstnärer. Vill ni kika lite mer på det hon gör, kolla in hennes sida HÄR. Under Lakritsfestivalen visade hon upp vad man kan baka och göra med lakrits som ingrediens! Inspirerande!
 
 
 
 
 
Liv Sandberg- Cake Art.
 
 
En annan duktig kvinna och inspiratör är bloggerskan och kakboksförfattarinnan Manuela Kjelden som också fanns på plats under festivalen! Här ser ni en skymt av henne och hennes tjusiga skor!
 
 
 
 
 
Dessa praliner alltså!! Fantastiskt goda och jag är inte helt förvånad över att denna Salmiakbomb från Ett Chokladeri vann priset som Sveriges favoritlakrits 2016! Stort Grattis!!
 
 
 
Mer nytt!
 
Ni har kanske smakat  hallon/lakrits skallar tidigare? Nu tar Bubs nästa steg och lanserar en ny premiumlakrits under namnet Bubs de Luxe. Finns både som söt - och saltlakrits och smakar hur gott som helst!!
Den nya lakritsen är gelatin- samt glutenfri, Fairtrade-märkt och har inga onaturliga tillsatser. Den kommer dessutom att vara svenskproducerad och innehålla 6% lakrits.
 
Gillas!!
 
 
Det här då?
Honung med lakrits! Jajamen! Jag som egentligen inte är någon fan av honung föll pladask för denna honung smaksatt med lakrits och en burk fick följa med mig hem. Perfekt att ha som en nyttigare/naturligare sås på glass!!
 
 
 
 
 
 Smakade även dessa pastiller - whiskeypastiller med 5% äkta Mackmyra Whiskey!
Det är fem tidigare Läkerolanställda som start ett bolag - Brand of Gefle - och producerar  numera premiumpastiller med lakrits och whisky. Spännande!
 
Och mycket mer finns så klart att berätta och visa från Lakritsfestivalen och jag får säkert anledning att återkomma med mera senare.
Men nu ska jag ägna denna eftermiddag åt lite hemmavila. Kan behövas efter de senaste två dagarnas intensiva görande och händelser. I morgon kommer H hit från Stockholm för att tillbringa helgen här. Kan behövas städas en del inför det besöket...haha! Jag vill ju liksom inte skrämma bort honom med en sådan sak.
 
Så nu laddar jag för städning. Jag ska bara.....vila lite först....zzzzz
 
Kram Cecce

Från lakrits till blommor!

 
På väg upp. På väg hem. 
Tiden går fort när man har trevligt och så här på tåget någonstans mellan Hässleholm och Lund, är jag full med upplevelser och intryck. Tre mässor under en och samma dag...haha! Måste va rekord. Men trevligt hade vi och vi hann med en hel del. Alltifrån att släcka törsten med  lakritsöl och uppleva lakrits med alla våra sinnen, kyla av oss en smula med vegansk glass på Stockholmsmässan tillika inspireras av gröna och sköna balkongmiljöer på nordiska trädgårdsmässan som fick mig att tänka att det är just här - på min balkong - jag ska sitta i sommar och vicka på tårna och dricka lemonad. Vad mer behövs?
 
 
 
Trots ett digert lördagsprogram i presstjänst och dokumentärskostymer hann vi njuta av att bara vara.
Mysiga samtal, god mat och avkopplande stunder gjorde att även denna helg kvalade in i raden av minnesvärda helger - såsom brukligt är nowadays.
 
 
 
Och nu då?
Nu väntar ytterligare en ny spännande vecka att ta tag i. Men först ska jag kliva av det här tåget. Komma hem. Krama barn. Ställa om. Käka kvällsmat och ägna mig åt ett allmänt insamlande av kropp och själsliga spröt. Typ så.
 
Mer om helgens bravader lär inte vänta på sig så värst länge.
 
Kram Cecce