Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Oemotståndlig sommarbärcheesecake!


 
En helg går så fort.
 
Ann-Louise har farit hem till soliga Stockholm och kvar är jag bland cheesecakerester och champagne (det går ingen nöd på mig precis) som vittnar om en synnerligen behaglig, roande och intensiv helg.
Allt på samma gång.
Och jag gillar inte det här med avsked. Känner mig vilsen och obekväm och lite sorgsen och vill helst få det överstökat och rusa vidare. Samtidigt. Så tacksam över en härlig om än höstlik helg med upplevelser, gapskratt, terapeuptiskt prat, ja, allt som man delar med dem man håller av.
 
Så. Vi säger inte hej då, utan vi ses! I sommar, i sol, i höst eller pälsmössa. What ever. 
 
 
 
 
Recpetet på denna sommarbärscheesecake ni ser på bilderna hittar ni om ni klickar på länken. En oemotståndligt god skapelse, nästan i klass med Pronto´sLilla Torg i Malmö (där vi också smaskade cheesecake under gårdagskvällen).
 
Så spring i väg och köp marscapone- och philadelphiaost och lite bär och sätt i gång och baka.
Ni ångrar er inte!
 
Kram Cecce
 
 
 
 
 
 
 

Gula nyanser av Köpenhamn.

 
 
 
 
Gult i Köpenhamn.
 
Det fick bli temat för dagens tripp till huvudstaden på den danska sidan. 
Glömde klantigt nog min kamera hemma alltså fick jag fånga stadens gula nyanser med min iPhone 5, vilket gick ganska bra även om bildkvaliten inte blir densamma.
 
Vi har haft en synnerligen trevlig dag, jag och Ann-Louise. Regnig men trevlig. Det kan inte bli annat när man har hela dagen tillsammans flanerande på Ströget med Nyhavn, mysiga butiker och matställen framför ögonen.
Och regnet det skvalade och paraplyerna guppade mellan färgglada husfasader, men humöret var glatt och ceasarsalladen utsökt. Bara känslan av att ha en hel dag till förfogande för danska gränder och inmundigande av god mat och dryck var skön nog för att förbise allt det våta.
 
Turen slutade med stumma ben och fulla butikspåsar på Lilla Torg med Prontos utsökta cheesecake på faten innan ett glas vin på Mello fick sätta punkt för tåg-och bussresandet och en härlig lördag.
 
Kanske inte riktigt..kvällen fortsatte en bra stund på hemmaplan i soffan med panriche och ost och chokladpraliner och en massa prat mellan tuggorna långt förbi midnatt.
 
Mätta, dästa, nöjda har lördag blivit till söndag och det är dags för ännu en händelserik dag.
 
Kram Cecce
 
 
 
 
 
 

Glädjeskutt!

 
 
Så kom hon plötsligt, Ann-Louise, med planet från Stockholm och allt blandades i hop i stad och havsluft, champagne och jordgubbar, skratt och allvar och prat om sånt som är viktigt i livet.
 
Till slut, efter fika i Lund och promenad med hoppkonster vid stranden, landade vi vid köksbordet och åt grekisk potatissallad och charkuterier och cheesecake på toppen tills vi var så dästa att vi inte orkade röra oss och än mindre prata. Inte klokt vad vi har det bra. Hon och jag. Vi som mötts här, i bloggvärlden och numera titulerar oss som vänner på riktigt. I den verkliga världen.
Och ingen är gladare än jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni om de glädjeskutten?
 
I morgon (läs idag) drar vi till Köpenhamn och hoppas vi kommer tillbaks någonstans innan natt blir till dag.
Tjoho!
 
Kram Cecce