Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När lusten infinner sig.

 
Bilder, från platsen där jag bor, tagna under en av dessa vackra sommarkvällar som vi just nu får uppleva i naturen. Havet. Naturen. Försommaren - inbjuder till avstressande promenader vid havet.
Magnifikt!
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll blev det dock ingen promenad utan - hör och häpna - ett besök i lilla träningslokalen i vår bostadsrättsförening. Och det var inte igår. Jag förstår inte detta motstånd till fysisk aktivitet som kroppen just nu besitter. Har alltid sett mig själv som en fysisk, tränande varelse, men....jag får bara inte till det. Ikväll infann sig dock lusten och jag tog tillfället i akt för en dryg halvtimmes träning. Alltid något och jag känner mig ganska nöjd över tilltaget så här i efterhand. Må lusten hålla i sig. Jag behöver den så väl!
 
Annars idag. Varmt. Varmt. Åska. Regnskur. Sol. Varmt igen. Man ska verklignen inte klaga. Önskar bara att sommarlovet skyndar sig hit så jag kan ut och njuta desto mer.
 
Värme och trots av motstånd. Så kan man sammanfatta en liten tisdag. Det tackar jag för.
 
Kram Cecce

När man haft en försmak av sommar, ledighet och hängmatta.

 
 
Så har man ställt om sig till måndag med allt vad det innebär i tidig morgon, rusning till bussen med en snäll busschauför som öppnade dörren nästan i farten för att släppa in en i-sista-minuten-inspringande-cecce, undervisning och kaffepauser i solen, middagsmatsinhandling och ärenden och...tja...en strid ström av allt det där som ska liksom hinnas ifatt efter en underbar helg.  
 
Och helgen ser ni delar av i bilder: En massa mat och skönt häng i kök och trädgård i Göteborg.
 
 
 
 
 
Kusinmys i hängmattan.
 
Vädret var inte att klaga på. Vi pratade om det i bilen hem - att det hade varit lätt att fortsätta nu. Rakt in i sommaren och ledigheten och hängmattan. Men...så blev det som sagt måndag och allt det där upplevda helgsköna får ses som en försmak av det som komma skall.
 
Idag har det blåst varma vindar som inte svalkat ett dugg. Nästan tropisk värme har belägrat sig över dessa delar av skåne. Härligt men varmt och kvällens promenad med Kerstin blev en svettig historia. Skulle nästan tro att ännu ett åskoväder är på väg in över trakten med urladdande krafter. Det är vad jag tror i alla fall.
 
En varm, somrig måndag alltså i efterdyningarna av en semesterlik helg. Sämre kan man ha det.
 
Kram Cecce
 

Morsdagsfirande och två härliga anledningar till Göteborg.

 
Mina barn vet vad jag tycker om! Fin choklad, ännu finare lakrits och en trisslott. Finemang! Tack!!
 
 
 
Mors dag har firats i strålande fint sommarväder både i Göteborg och senare hemma hos min syster med familj tillsammans med mormor och morfar. Lek och stoj och finfika!
 
 
Min duktiga systerdotter hade bakat rawfood munkar med lakrits och choklad, och en keylimepaj som fick tjänstgöra som morsdagstårta. Supergoda båda två!
 
 
Det finns så mycket att berätta. Så många upplevelser att dela. En fin och mysig helg har försvunnit i sol, värme, kärlek, familj och en portion Göteborg! I fredags åkte jag och H tillsammans med två av mina barn upp till Göteborg med min syster och systerson. Målet var dels det stora trähuset med det stora köket och stora familjen - min syster, svåger och kusinerna. Dels att besöka H:s dotter som också bor i Göteborg. Två härliga anledningar att köra de trettio milen norrut för att umgås, flanera på stan, käka god veganlunch, äta grillat kött och svinga ett glas rött i familjära rum. Härligt!
 
Även trevliga heger har ett slut och till sist var det dags att efter morsdagsfirande lämna av H vid tågstationen i Lund. Alltid vemodigt att skiljas men vetskapen om att vi snart ses igen väger upp eventuella sorglighetsfaktorer. Fyra dagar? Sådant bör man klara i livets mittfåra.
Jojomen....vissa romantiska scener kan dock skådas på tågperrong två på söndagskvällarna numera...haha!
 
Så är det återigen dags att ladda för ny arbetsvecka. Det börjar närma sig läsårsavslutning och krafterna lär väl räcka två veckor till. Men sen är det stopp. Definitivt.
 
Kram Cecce