Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Njutbart inomhus. Regnsmatter och cheesecake med äpplen.

 
 
 
Naturen alltså. Just nu har den bestämt sig för att låta att låta himlen öppna sig och låta regnet vräka ner över området där jag bor. Vaknade av smatter och blixtrar och dovt mullrande. Ett ganska mysigt uppvaknande trots allt. Vi tänder ljus och bäddar in oss i filtar framför tv4:s nyhetsmorgon och kollar på när Caroline Ahlkvist (vinnare av Hela Sverige Bakar 2013) spritsar chokladrosor på den grandiosa tårta (med lakrits!!!) hon ämnar servera gästerna. Gillar denna kvinna som jag haft möjlighet att träffa personligen. En härlig, genuin och varm person som dessutom är en fantastisk bagerska.
 
Gällande väderläget ser det ut som om regnet kommer ställa till en hel del på vägarna här i sydvästskåne. Ta det försiktigt alla ni som ska ut och köra. Själv ska jag försöka hålla mig inomhus, så när på en storhandling och ett besök under eftermiddagen på Frikis Juniorpass med Lillan.
 
 
 
Och så ska vi fortsätta smaska i oss av denna cheesekake med äpplen, pecan och valnötter och kolasås som jag bakade i går. Oemotståndlig! (Receptet kommer så klart)
 
 
 
Ja, nog känns det som om hösten har börjat göra sitt intrång så smått. Ser lite framemot allt som den har att erbjuda. Tystnaden som sprider sig när folk boar in sig. Tända lampor i fönsterkarmar. Fladrande ljus. Doften av äppelpaj. Människor i arbete. Rutiner. Mjuka steg på lövfyllda stigar.
Sådana saker.
 
Nu ska jag låta min Magic Bullet köra sig varm med en uppfriskansde förmiddagssmoothie. Mycket blåbär lär det bli. Ahhh...det är gott med söndag.
 
 
Kram Cecce
 
 

Busy being busy och lite äppelgott.

 
Mer än halva lördagen har passerat och jag har inte blivit färdig med mitt lördagsinlägg förrän nu. Jag springer runt och påbörjar en massa jag föresatt mig att hinna med, bara för att bli avbruten av viljor i olika åldrar och av mina egna planlösa vändningar i Ikeakatalogen. Framför datorn. I receptkataloger och andra till synes lustfyllda stopp på vägen. Busy beeing busy. Och resultatet blir en sörjig gojja av just ingenting. 
 
Jag har så här långt in i lördagen i alla fall hunnit njuta av en god frukost bestående av äppelscones som jag bakade i morse. Ni ska få receptet senare, för de blev riktigt göda. Äpplen kan man göra så mycket gott av och just nu är tillgången på dessa härliga rödgröna frukter stor. Bara att frossa!
 
 
Och så tog jag mig i förmiddags i väg till ett gympapass på Friskis och Svettis som just nu har prova-på-vecka i Lomma inte så långt från där jag bor. Ett härligt pass som gjorde mig både glad och styrkefylld. Viktigt det där, att ta ansvar för sin kropp och hälsa. Kroppen bär oss fram i livets alla kringelikrokar och det är dumt att inte ta hand om den.
 
 
 
Sen ska själen ha sitt. Lika viktigt det. 
Fortsatte på äppeltemat och knåpade ihop en äppelcheesecake med pecan och valnötter som ska avnjutas under kvällen. Can´t wait!
 

Tror jag släpper kraven på produktivitet en stund. Skalar av. Vilar. Samlar ihop. Känns just nu som den bästa metoden till sinnesro.
 
 
 
 
 
 

Minns ni??

 
Hade inte väntat mig något paket idag, därför var det med spänning jag öppnade det ljusbruna kuvertet! Blev både överraskad och glad när det visade sig innehålla de klassiska AKO-kolorna. Tack för det Cloetta!
 
Minns ni dem? En favorit när jag var liten. Sönerna var snabba att stoppa i sig av alla sorterna men utnämnde till sist AKO-chok som favorit. 
För dem var dessa kolor en nyhet. För mig - nostalgi!
Nu lanseras dem igen, tillverkade på samma sätt som förr och kommer inom kort i butik.
 
Glömde ta foto på de två åttaåriga tjejer som jag nyss avlämnat på kvällens skoldisco. Här har fnittrats och glittrats och förväntningarna var stora. Åh, jag önskar nästan att jag fick följa med och snurra runt under discokulan en stund. Vi borde dansa mer, det är ett som är sant!
 
Istället sitter jag här i tv:soffan och inväntar en större tjej (som också glittrar), min fina Emma som kikar in för lite tacos. Inte så dumt det heller.
 
Önskar er alla en skön kväll!
 
Kram Cecce