Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Allt var inte bättre förr.

Bild hämtad här.


Hittade den här bilden
när jag surfade runt i bloggsfären. (Känner ni igen er?)
En massa gömda bilder dök upp i minnesbanken.
Tänkte på alla käftsmockor jag vaknat av, sömnlösa nätter på randen mot golvnedslaget, sparkar i maggropen,
läckande blöjor, gapande bröstsugande bebisar och på alla leksaker i ryggslutet. Ha!
En tid i livet då man varken var vaken eller sov. Livet i en seg dimma.
Kanske inte så konstigt jag gått från matbutiken utan varor, glömt var jag ställde bilen på parkeringen, gått på fel föräldramöten och sett ut som en panda på morgonen när jag entrat de kommunala korridorerna..

Det har blivit många sådana nätter för min del och många sovställningar under fasligt många år. Jag skulle gladeligen göra om det men kan inte rå för att jag nöjt lutar mig tillbaka, låter munnen inta formen av ett leende och tänker:
Allt var inte bättre förr.

Kram C

Ljusare. Ljusare.På mitt köksbord
stoltserar en rosa primula. Så vacker. Vårlig. Hoppfull. Och jag känner livet i mig på något vis när jag tittar på den. Visst blir man lite gladare?
Det är något med ljuset också. Det är starkare. Klarare. Inte bara ljusare utan...ljusare, ljusare. Vintermörkret spricker.

I detta ljusbad ligger jag och är sjuk. Hängig. Lam. Jag är hemma från superjobbet och kurera mig. Vilar och slänger blickar mot en rosa primula. Känns hoppfullt trots allt.

Kram
C

Som en björn.


Riktigt trött är jag. Fattar inte riktigt varför. Jo kanske.
Jag blir trött av iskylan som nu belägrat sig i här i söder och suger musten ur mig inifrån och ut.
Trött av sent sänggående (att jag aldrig lär mig). Trött av en liten virus som slagit rot i kroppen och verkar trivas riktigt bra. Därför ingen uppiggande träning what so ever. Men mest av allt blir jag trött av vissa saker runt omkring mig som aldrig verkar komma till ett avslut. Som gnager och frustrerar.  Det vill sig liksom inte.

Det är en sådan liten dag. Känner mig som en lufsande brunbjärn och funderar på att gå i ide. vakna lagom till sol, vitsippor och fågelkvitter.

Kram C