Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Rivsalt!

 

Rivsalt är en gastronomisk upplevelse  och
ett nytt sätt att salta på maten. det vit/rosa 
himalayasaltet rivs över anrättningen  med
ett japanskt rivjärn av högsta kvalitet.
Saltstenen  och  rivjärnet  blir  matplatsens
naturliga  mittpunkt  då  de  placeras  i  det
medföljande  bordsstället i obehandlad  ek.
 
 
 
 
 
Har via Magasin - Friend of Brands fått möjligheten att prova på en ny form av salt- rivsalt! En saltsten i en snygg ekhållare med ett litet rivjärn. Genialt!  Gott var det också!  Snygg att ha stående framme på matbordet inom räckhåll för matgästerna!
 
Jag tänkte genast på salt kolasås och choklad med en gnutta riven salt på. Men det är jag det.
Rivsalt har ju många andra användningsområden och är smakförhöljande i både matlagning, bakning och som bordssalt.
Tror jag ska inhandla några som julklappar till nära och kära. Perfekt present!
 
 
 
 
Kommer garanterat ha sin plats på mitt matbord i framtiden!
 
 
När jag skriver detta sitter jag fortfarande på tåget. Räknar med att jag inte kommer ha så mycket tid över för bloggande när jag väl är på plats i Stockholm. I kväll tar jag mig ut mot skärgården för att äta middag med min moster och morbror och i morgon möter jag upp ett gäng tjejer från Oskarshamn. Sen lär det bli date med både den här, och den här tjejen på lördag kväll!
Så mycket kul att se framemot så det spritter i hela kroppen!
 
Hoppas ni alla också får en skön helg!
 
 

Hoppet om helgen.

 
Sitter på tåget på väg mot Stockholm. En skön känsla att bara lämna vardagen och fly in i livet med vänner och de man håller av. Vi bor inte nära  men vetsskapen om att vi finns för varandra är stark och jag försöker ta de tillfällen som finns till umgänge. Loven är utmärkta sådana.
 
Barnen är i tryggt förvar hos sin pappa och tonåringarna är stora nog att klara sig själva några dagar.
Således finns det fyra dagar för eget varande. Fritt från funderingar kring middagsmat, iordningsställande och ihophållande. Kan inget annat än att njuta av stunden och lägga huvudet mot den kalla tågrutan medan träden som efter stormen är utan löv svischar förbi.
 
Jag är trött. Trött. Trött. Ögonen svider och kroppen värker men hoppet om helgen och vännerna och maten och huvudstaden gör att jag ler inombords. Ett lov. En helg. Ett liv.
Det gäller att ta vara på stunderna.
 
I will.
 
Kram Cecce
 

Svårt men kul!

 Tre kusiner!
 
 
 
Sent blogginlägg.
Det blir så när man har fullt upp med att åka till Höganäs Keramiks gamla fabrikslokal och få några timmars drejkursKeramiskt center i samma byggnad. Oj, så kul tjejerna tyckte det var. Svårt men kul.
 
Vi andra medföljande passade på att gå på rundvandring på utställningen Höganäs Retro. Keramiken  som berättar om sin tid, 50 - 60 -70 -talet och här kan man prata om igenkänning och nostalgi i allt från det konstnärligt exklusiva till det vardagsliga vackra.
 
 
 
 
Och mycket av det som Höganäs Keramiks designers och tillverkare åstadkommit går aldrig ur tiden. Det är liksom bara fint. 
 
Sen åkte vi hem till mormor och morfar och fikade på halloweencupcakes och världens godaste och  sockrigaste bullar.
 
 
 
En härlig höstlovsonsdag med andra ord som slutade med avsked och tack för denna gångGöteborgskusinerna stannade kvar hos mormor och morfar medan vi andra åkte hem.
 
Således känns det lite tomt i boet. Madrasser på golvet och ruffsiga barnrum vittnar om levande dagar och trånga nätter medan stillheten sänker sig som en mjuk filt över trötta kroppar.
 
Ska bli skönt med sömn. Så sant som det är sagt.
 
Kram Cecce