Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har Tysklandslängtan och strössel all over the place!

 
Har haft en liten hjälpreda här hemma som hjälpt mig att dekorera cakepops och göra omslagspapper till lakritskolan jag kokade i går kväll. Lillan är världsbäst på pyssel och gillar allt det där pilliga som jag själv inte är så värst bra på.
 
Å andra sidan har det stora fokuset för hennes del legat på den förestående resan till Tyskland som vi ska göra efter påsk för att hälsa på storastyster Emma. I dag var vi på Panduro för att köpa hobbyfärg i färgerna gul, svart och röd. Just det...för den uppmärksamme...Tysklands flaggfärger. Det har gjorts trolldegsfigurer i Tyskalndsfärger, målats flaggor och gjorts girlanger. Hela lägenheten är till bredden fylld med tysklandsinpirerade prylar. Suck. Börjar nästan ångra mig att jag nämnde resan...ha ha. Emma! Bered dig på presenter.
 
 
 
 
 
Men ändå. Mellan allt det tysklandsroliga har det blivit fina små rosa cakepops och vackert inslagna kolor. Och ingen är tacksammare än jag. (Även om jag fått sanera köket från strössel och sönderklippta A4-ark i dagarna två)
 
 
 
 
Bu börjar det dra i hop sig för avfärd. Har några saker kvar att fixa innan kvällen är slut, men sen tror jag att jag är redo för påskcafé. Ska bli skönt att få komma upp och sätta igång. De senaste dagarna har fokus legat på bakning, och mer lär det bli de kommande dagarna, men även en hel del roliga kvällar med vännerna i Oskarshamn väntas. Härligt!
 
Kram Cecce

När man blickar tillbaka, provar klänning och förbereder sig för påsk.

 
God morgon!
 
Visar några instagrambilder från de senaste dagarna. De första två är från i söndags när jag och Lillan var på besök hos mina föräldrar. Barndomsvyer. Den översta från vägarna som jag som förr mången gång har cyklat, gått och färdats på för att ta mig till skolan, köpa godis i kiosken-som-inte-längre-finns, åka til kyrkan för en av de många körövningar jag medverkade i under uppväxtåren men också, denna sträcka väg, där jag tyvärr också var med om en bilolycka under de tidiga ungdomsåren.
 
 
 
Här sitter Lillan i mitten med två av hennes kusiner i väntan på mormors goda gratäng som serverades till lunch i söndags. Mitt föräldrarhem - samlingspunketen - för oss syskon med familjer - alltid öppet, varmt och välkomnande. Och mormors mat är ALLTID bäst.
 
 
Och här...en klänning jag köpt (Bon Prix) för att ha som serveringsklädnad i påsk på cafeet. Min favoritklänning för ändåmålet, den gröna med vita prickar, är snart helt utsliten, och jag och Charlotte letar febrilt klänningar för sommarens cafeeverksamhet. Den här får duga i påsk. Prickigt och rött - tycker den är fin.
 
 
 
Många av er börjar säkert förbereda er för en ny arbetsdag, är på väg, eller kanske redan är på plats på  arbetsplatsen så här dags. Själv njuter jag av att kunna sitta här framför datorn med min turkosa favoritmugg signerad Höganäs Keramik med rykande varmt kaffe.Barnen sover fortfarande och jag passar på att rå om mig själv i den rådande och behagliga tystnaden. Jag förbereder mig, planerar dagens bakupplägg, skriver handlingslistor och funderar på vilken tid jag ska hinna komma iväg i morgon då jag packar bilen full för att bege mig till cafeet, Charlotte och alla vännerna i Oskarshamn.
Längtar.
Men allra först ska jag åka in till Lund med mellansonen som har ett besök inbokat hos sjukgymnasten. Att få upp en sovande tonåring är inte det lättaste. Tänker locka med en god lunch på stan och se om det håller.
 
Till sist:
 
Äntligen fick jag rätt på bloggen som legat nerlagd sedan i söndag. Ber om ursäkt för det. Hade kontakt med både Blogg.se och min bloggdesigner och Alexandra under gårdagen. Tydligen var det något strul med domänen. Svettiga timmar men som löste sig till slut. Pust. Hoppas det inte påverkat allt för mycket.
 
 
Så. Dags att sparka i gång denna tisdag.
 
Kram Cecce
 

Bland påskkärringar, påskharar och andra påskhärligheter i Blå Hallen.

 
Idag (snart i går) har jag varit på påskmarknad i Blå Hallen i Höganäs. Eftersom ändå var i krokarna passade jag, Lillan och mormor på att ta oss en tur bland alla lokala utställare. Oj, så mycket det fanns att titta på och förundras över. Charkuterier, bakverk, choklad, hantverk av olika slag, loppis och blommor. Allt på en och samma plats.
Det finns så mycket duktigt kreativt folk runt om i vårt land. Inte minst i Kullabygden där jag har mina rötter.
 
En av ovanstående påskkärringar fick följa med hem i Lillans påse. Så bra att ha mormor med vid sådana här tillfällen, som handlar allt man vill ha (ja,..nästan i alla fall)
 
 
 
Andra små söta påskkärringar....
 
 
 
Jag hamnade så klart här. Vid lakritsrötterna.
En kvinna från Naturkraft och som driver sidan handlakryddor sålde örter och kryddor i olika kryddblandningar, helt utan tillsatser. Sådant gillas. Jag köpte en kryddblandning som kallades Svartepetter innehållande flingsalt, dill,dillfrö, vitlök, chili och lakrits. Mmm...supergod!
 
 
 
 
Bröd från Röstånga Mölla Bageri.
 
 
 
 
Kullabygdens Vanilj och Choklad sålde sina handgjorda praliner, chokladägg och chokladharar. De sålde även chokladpellets i lösvikt som jag köpte med mig hem och som säkert kommer till användning vid påskens bak.
 
 
 
Och mycket mer som inte hamnade på bild. En trevlig tur i hembygdsmiljö och ett skönt avbrott i bakninghysterin. Ärendet upp till föräldragården var att hämta hem burkar med kakor som lånat plats i föräldrarnas frys, men det kändes bra att kunna förena nytta med lite nöje. Inte minst Lillan var överförtjust över att få träffa mormor och morfar och kusinerna en liten stund.
 
Är det fler än jag som inte är i fas i kväll med tiden i kväll? Hm...vänjer mig aldrig vid dessa timförskjutningar och kommer helt ur rytm. Vet inte om det är åldern eller en allmän tröghet i rutinerna. Gillar det hursomhelst inte. Men nu är det dags att krypa till sängs. Är ju ledig i morgon så jag antar att jag inte ska gnälla.
 
Kram Cecce