Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man firar med Sachertårta!

 
Ett litet snabbinlägg från mig med en önskan om en fin Valborg för er alla!
 
Idag har vi firat kollegan Anders med en önskad Sachertårta som jag bakade igår kväll. Har aldrig bakat Sachertårta förr så det var allt lite spännande att se hur den smakade. Lovar ni ska få receptet senare. Bakade en glutenfri och en "vanlig". Skillnaden var inte så stor, vare sig i smak eller konsistens. Mjuka kakor går utmärkt att göra glutenfria.
 
Tyvärr är jag ganska trött idag efter att ha varit inne på akuten med äldsta sonen sent i går kväll. Hämtade hem honom och hans pappa tidigt i morse, för vidare behandling på vårdcentralen i dag. Håller tummarna för att allt går bra.
 
Valborgskvällen tillbringar jag hemma hos Anna, om inget oförutsett inträffar. Vi ska käka kycklingfajtas och rabarberpaj och gå ner till havet för att kolla in byns majbrasa och möta våren som nu är här i full blom! 
Ser fram emot det!!
 
 
Kram Cecce

När tiden flyger iväg.

 
Ja, så kan man se ut när man blir fotad i ett obevakat ögonblick på torget i Halmstad. Fotografen, tillika kollegan Anders, upplyste mig om en kul detalj. Kolla bågarna över fönstrena i bakgrunden. I sann samklang med mina ögonbryn..ha ha!
 
I dag har tiden flugit iväg i tidig morgon, arbete och en fin lunch (åt världens godaste räkmacka) på Grand Hotel i Lund med min morbror som var nere i skåne på besök. Vi fick en trevlig pratstund innan han satte sig på täget hem till Stockholm och jag vände åter till jobb. Mätt och belåten, minst sagt.
Sedan har göromålen avlöst varandra i strid stöm. Har bland annat bakat två (lite hemliga) tårtor och gjort årets första rabarberpaj som jag ska ta med mig hem till Anna i morgon, på självaste Valborgsmässoafton.
Och I kväll kom även min syster och svåger och lille A på oplanerat men mysigt besök. Det är sådant som förgyller en vardagskväll.
 
Men nu hörrni, ska denna bloggerska hoppa i säng! En arbetsdag kvar innan det är dags för långhelg! Ska bli hur skönt som helst!
 
Kram Cecce

När man besöker Ystad och utforskar Cineteket.

 
Idag gav vi (elever och kollegor) oss i väg på en utflykt till vackra Ysad för att göra ett besök på Ystad filmmuseum - Cineteket.
 
 
Men allra först stannade vi till vid järnvägstorget och Fridolfs konditori. Blev sugen på att prova Wallanderbakelsen, som förra året såldes i sammanlagt 3307 exemplar! Wallanderfilmerna spelas som bekant in i Ystad och Kurt Wallander brukar fika på Fridolfs.
 
 
 
Men, istället köpte vi kardemummasnurror som vi mumsade på medan vi tog en snabbfika utanför museet. Gär man på museum ska man då rakt inte vara hungrig.
 
 
 
Bullarna fick sällskap av färska jordgubbar! Såå goda!
 
 
Filmmuseet är värt ett besök. Här får man följa arbetet med att göra en svensk långfilm i filmutställningen, lära sig mer om filmproduktion, gå in i filmkulisser och läsa filmmanus.  Och så finns det en unik samling Wallanderrekvisita, bestående av kulisser och kläder och annan rekvisita.

 

 
 
 
Här tågar man rakt in i Wallanders vardagsrum...
 
 
.... läskigheter...
 
 
...eller blir helt plötsligt hotad med pistol. I alla fall om man har en Lisbeth i sällskapet.
 
 
Här sitter jag på "poliskontoret" och utreder ett mord...
 
 
....och jag tror jag hittade mördaren....ha ha!
 
 
 Och så kunde man se sig själv trickfilmad med bluescreen. Några galningar ses här (längst upp till höger) i en väderlekssändning till exempel.
 
 
 
Sen begav vi oss ner till Ystad Saltsjöbad för att äta vår medhavda picknickmat - pastasallad...
 
 
 
....med egenkomponerad dressing och kryddor. Den uppmärksamma ser att vi hade italienskt rålakritspulver som piffade upp lite extra. Ja, jag vet. Kanske i modigaste laget, men lakrits är faktiskt en god ingrediens i salladsdressing.
 
En rolig, lärorik och vacker dag alltså som avslutats med familjära göromål i behagligt tempo.
Jag är nöjd.
 
Kram Cecce