Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Tävla om en kniv från Global!

 
 
 
Det var ett tag sedan jag hade någon tävling här på bloggen. Därför är jag extra glad för att idag  presentera en tävling i samarbete med Sundqvist och Önska. Inte vilken tävling som helst utan en tävling om en bröd/salladskniv från Global! 
 
Bra arbetsredskap i köket är A och O. Resultatet blir bättre och matlagningen eller bakningen blir så mycket roligare med saker som fungerar! Så passa på att vara med och tävla om en tidlös kniv från Global, vars knivar inte bara är snygga utan håller skärpan, är slitstarka, behändiga och arbetsbesparande! Att Globals knivar är kända över hela världen är inte så konstigt...!
 
Tävlingsreglerna är enkla:
 
1. Svara på frågan: Vad heter den nya Globalkniven som kom 2012? (Om du är osäker - kika in på Sundqvist sida.)
 
2. Motivera varför just du skulle vilja vinna en tandad bröd/salladskninv.
 
Dela gärna tävlingen på facebook eller din blogg, men det är inget krav.
 
Skriv ditt svar och motivering i en kommentar till detta inlägg. Glöm inte uppge namn och mailadress
Vinnaren utses av Sundqvist och tävlingen pågår fram till den 7/3 klockan 12.00
 
Lycka till!

En ljusnande framtid.

 
Solen strilade in där under eftermiddagstimmen. På nyköpta gula tulpaner och vårblommiga servetter.
Visst är det vår i luften. Ljus i ögonen. Dammigt på golven.
 
Och det är i mars det händer. Utan tvekan. Lilla almanackan börjar fyllas av roliga event och arbetsrelaterade åtaganden. Det finns så mycket kul att göra. Så lite lediga barnvakter. Det gäller att prioritera, organisera och framförallt hitta balansen mellan mammarollen. Yrkesrollen. Ceccerollen.
 
På tal om att prioritera. Jag har hittat en bra vana i att föröka få till en halvtimme fysisk aktivitet efter jobb. En stund för mig själv i områdets privata lilla gym med resultatet en något sen middagsmat. Men ungarna (läs Lillan) börjar vänja sig. Och acceptera min svettiga halvtimme i enrum.
 
 
Nu gäller det bara att hålla i!
 
Kram Cecce
 
 

Chocolate chip and sea salt brownies.

 

Klockan närmar sig ett sent halv elva och jag har inte haft tiden för mitt lilla kreativa rum här, förrän nu. Eftermiddagen har gått åt till ombesörjande av kompislek, fysisk rörelse, middagsmat, räkningar och tvätt. Tisdagsgöra med andra ord.
 
Läst idag: I dagens Sydsvenska en artilkel om vikten av fredagsfika på jobb. En klok forskare har kommit fram till denna punkt och jag applåderar febrilt! Hurra! Mitt fredagsbakande är sålunda helt rätt. Bättre personaltrivsel och allmänt välbefinnande är resultatet om man tillåter sig en fredagsfika tillsammans på sin arbetsplats. Dessutom skulle jag vilja tillägga: Det är så mycket lättare att komma tillbaka till sitt lilla jobb ocm man har lämnat fredagen med feelgoodkänsla och samhörighet.
Fredagsfika alltså. Det fortsätter vi med.
 
 
 
Detta brandtal blir en fin övergång till dagens recept: Chocolate chip and sea salt brownies! Kanske något att bjuda dina kollegor på? Du kommer att bli berömd på jobbet. Lovar!
 
 
Receptet hittade jag hos en av mina favoritbloggerskor Made by Mary, och kommer här:
 
Sätt ugnen på 175 grader ca 35 minuter.
Klä en fyrkantig form med höga kanter med bakblåtspapper och smöra bakplåtspappret.

 
Brownie:
 
235 gram rumsvarmt smör 
4 dl socker
2 dl kakao 
0,75 dl ljus sirap
1 nypa salt
4 ägg
2 dl mjöl
100 gram mörk choklad
 
Chokladfudgetopping:
 
1.5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
3 msk sirap
100 gram hackad mörk choklad
80 g smör, rumsvarmt
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form med höga kanter med bakplåtspapper, smöra bakplåtspappret med smör.
 
Vispa samman rumsvarmt smör med sockret till en vit och krämig massa. Sikta ner kakao och vänd samman detta samt sirap och salt.
 
Kläck ner ett ägg i taget, och sikta till sist ner vetemjölet i smeten. Grovhacka den mörka chokladen, och vänd ner i smeten. Vänd tills allt blandat sig väl. 
 
Fyll formen med smet och grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara dallrig i mitten när du tar ut den. 
 
Låt svalna på galler.
 
Blanda socker, sirap, grädde och den mörka chokladen i en kastrull, chokladen ska vara delad i mindre bitar. Värm på medelhög värme och rör hela tiden. Låt blandningen koka i ca 5 minuter, tills blandningen är tjock och blank.
 
Dra kastrullen från plattan och blanda ner det rumstempererade smöret.
 
Häll fudgeblandningen över kakan, tag inte bort kakan från formen. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp fram till servering.
 
Vid servering: Lyft upp kakan från formen med hjälp av bakplåtspappret. Skär upp i bitar och och strö lite havssalt på toppen på varje brownie. Servera den som den är eller med en klick vispad grädde.
 

 
Enjoy!
 
Kram Cecce