Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Nyårstårta med vit choklad och ingefärshallon.



Vit och vacker är den läckra tårtan med len mousseliknande kräm.
Den lilla tårtan är väldigt mäktig och räcker till många.
Den går bra att frysa och håller sig då ca 2 månader.
Recept hämtat från Allt om mat.

Nyårsafton firar jag i goda vänners lag i staden Helsingborg!
Min uppgift blev att fixa nyårssupens efterrätt.
Så gärna!
Tar med mej ovanstående lilla tårta som jag hoppas ska smaka.
Tänkte servera ingefärshallon till, som jag tror bryter sig fint
i smaken till det söta.



Ingredienser:
Botten:
8 st digestivekex
50 g rumsvarmt smör

Fyllning:
300 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost

Garnering:
0,3 paket vita "chokladbönor" (minutblock Fazer 150 g)
0,5 dl florsocker
ev. blommor tex en ros



Gör så här:
1. Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar,
i matberedare monterad med en kniv.
Kör ihop till en smulig blandning.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
Ställ kallt.
2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädden i en liten kastrull.
Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen
i den varma grädden under omrörning.
3. Lägg färskosten i en bunke.
Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen.
Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.
4. Garnera med chokladbönor och blommor. Pudra över florsocker.
Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.


Ingefärshallon:
Tina 1 paket frysta hallon (250 g)
Hacka 2-3 bitar syltad ingefära fint.
Blanda hallonen försiktigt med ingefäran.
Ställ i kylen.
Servera tillsammans med tårtan.



Om någon undrar hur finalresultatet blev...
Sonens lag vann!
Of course!


Önskar er alla vackra läsare ett riktigt Gott Nytt År!!

Kram C