Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I det nya!

 
Har ju lovat er att visa före och efter bilder av mitt kök. Så här kommer en kavalkad. Från det gamla till det nya. Och jag är så nöjd med min makeover i allt från färgval till lösningar. Vad gäller det senare är det inga större förändringar mer än att skåpen numera går ända upp till taket (alltså inga samla-damm-utrymme), att en kyl/frys sektion bytts ut mot förlängd bänkskiva till förmån för rymd och arbetsyta. Kökssoffan sår numera i väntan på transportering på balkongen. Ett val som inte var helt enkelt, men efter övervägande så åkte den ut. Mindre sommarstuga. Mer rymd. 

 
Gammalt och uttjänt.
 
Nytt och dugligt.
 
Valde att ha en öppen hylla ovanför diskbänken, dels för att sätta lite sprätt i allt det vita, dels av praktiska.
 
 
 Kaffekokare från Bodum.
 
 
Vad annars denna söndag?
 
Är så nöjd när jag inte tar den lätta vägen. Som i kväll då jag med slö kropp och simmig hjärna ville sjunka ner i soffan efter varm simhall men krängde på mig träningsstassen och begav mig iväg till bostadsrättsföreningens lilla gym i stället. Blir så stolt över mig själv när jag gör sådana saker.  
 
Och så har jag gått runt med svart sopsäck hängandes på armen och tömt Lillans rum på urväxta leksaker. Små mini-hello-kitty. Stora pusselbitar. Söndriga gosedjur. Osv. Osv. Också befriande.
Sen har jag varit med tonårsdottern och beställt den nya iPhone 5. Fina grejer ska hon ha numera.
 
Nu suger jag ut det sista ur helgen-som-gick-alldeles-för fort och lugnar mig med att det snart kommer en ny. 
 
Längtar redan.
 
Kram Cecce
 
 
 
 
 

När kommer dom?

Vas: Provence från Nybro glasbruk
 
 
Jodå. Jag blev klar i förberedandet  även om Hela-Sverige-bakar-feelingen var påtaglig in i det sista. Att behöva stressa med viktiga saker (läs bakning) är inget kul. Inte alls. Men tidsschemat höll och italienskt bröd, fiskgryta, aioli och tårtor fanns inom räckhåll vid när Lillans stående fråga: När kommer dom? avbröts av en plingande dörrklocka. Not bad.
 
Och festandet började och slutade och innehöll allt i från skönsång(?) och glädje över fina presenter till vattenflöde från omkullvält vas och överladdad kaffekokare. Precis som det ska va. Kalas och kras!
 
 
Och som grädde på moset gick den bortresta födelsdagssonens lag vidare i SM-spelet i handboll. En present väl värd ett missat kalas. Måste såklart som stolt moder och dagen till ära visa en bild på 16-åringen. Här i Italien när solen stod högt, solbrillor ett måste och livet var sådär lätt och ledigt.
 
 
 
Här och nu viner vinden i höstig natt och jag laddar för en skön nattsömn med tillhörande sovmorgon.
Ljuvliga helg.
 
Kram Cecce
 
 

Kalaslördag!

 
Gör en liten paus i allt kalasförberedande. En paus medan det italienska brödet står på jäsning, marängbotten till daimtårtan svalnar och medan räkorna till fiskgrytan behagar tina.
 
Och jag har pussat min 16-åriga son (om det tyckte han, sådär) som fyller år i dag (hurra, hurra) och samtidigt vinkat av honom inför Halmstadresan mot SM-spel i handboll! Lycka till!
Således firar vi andra sonens 12-årsdag i dag då kusiner och morföräldrar anländer under kvällen. 
 
 
Nu springer jag mest runt och undrar om jag kommer bli färdig med allt inför kvällen, manar barn till städning och är allmänt flaxig. Precis som vanligt när det vankas kalas. Och precis som vanligt visar jag upp det vackra  i sammanhanget. En fransk chokladtårta i höstig stass som ska intagas kring livat bord och hoppas den är god.
 
 
 
 
På tal om chokladtårta kan jag som stolt moster länka er till en tidningsintervju med min systerdotter som gått vidare till final i kladdkakstävlingen i Stockholm. Heja, heja!
Likaså är systerdotterns mamma en finurlig figur som tipsat mig om ovanstående fiffiga knep. En galge och det blir sådär lätt och smidigt att ha recepten inom synhåll. Utan en massa kladd och trams.
Så bra!!
 
Nu vänner, önskar jag er en trevlig lördag och ger mig vidare in i lördag och kalas!
 
Kram Cecce