Chiapudding med lakrits!
Har ni smakat chiapudding? Chiafröna är som bekant riktiga nyttobomber och innehåller omega-3, omega-6. antioxidanter, vitaminer och är dessutom proteinrika. Värda att stoppa i sig alltså. Och chiapudding kan man variera på en mängd olika sätt med olika tillbehör och på så sätt få i sig allt det nyttiga på ett gott vis. Jag gör min pudding på ca 1 dl mjölk (mandel-havre-nöt-eller soyamjölk går också bra) 1-2 msk chiafrön och vaniljpulver och äter jag äter till frukost eller som mellanmål. Blanda alla ingrdienserna och rör om lite då och då den närmst timmen (så puddingen klumpar sig). Låt den stå övertäckt i kyl under natten. Tag fram på morgonen och varva med blåbär, hallon eller andra bär.
Igår smaksatte jag min chiapudding med lakrits. Måttade friskt med 1,5 tsk och fick till en riktigt tydlig lakritssmak, Men det där styr man ju över själv. Hade inte så mycket bär hemma och ser därför lite skralt ut på bilden. Så blir det ibland.
Fick en fråga av Marie i Chicago (tack för ditt underbara mail!!!) om var man kan köpa lakritspulver. Numera kan man köpa rålakritspulver i de flesta välsorterade choklad - delikatss- kaffebutiker. Även en del ICA-butiker säljer lakritspulver. Annars kan man beställa hem från nätet. Här (klicka på länken) kan ni beställa. På bilden ser ni lakritspulver från Haupt Lakrits, men även Lakritsfabriken och Johan Bulow är favoriter.