Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Ett berg av räkor, magiska färger och en prickig klänning!

 
God morgon världen!
 
Är uppe tidigt, trots att jag denna morgon börjar arbetet senare än vad brukligt är, men tänker att det är lika bra att sätta rutinerna. Dessutom älskar jag dessa tidiga stunder, då duvorna kluckar, morgonljuset strilar och boet är stilla. Det är min kreativa stund. Både i tanke och i handling och ger mig en bra start på dagen som kommer. Rekommenderas! En timme liv att levas. Sova gör jag i graven. 
 
Blir lite blandade bilder från dagarna som gått. Den översta är från i går då jag och mina kollegor lyxade till tillvaron med en rejäl räkmacka på Grand Hotell i Lund. Världens godaste!! Ett berg av räkor med en gömma av len majonnäs och kokt ägg på en grov smörgås som intas i anrik miljö med gigantiska linneservetter och höghuslika kryddkvarnar i mörkt trä. Njutbart!
 
 
 
 
Vackert i sensommaren. Lycka är närheten till havet. Tar mig så ofta jag kan en promenad efter arbetsdagens slut ner mot vattnet och havet och förundras över allt det vackra. Just nu är färgerna magiska när solen står lågt och vinden börjar mojna. Fotograferar outtröttligt vyn som möter mig när vägen tar slut och stranden tar vid.
 
 
 
 
 
Och så är vi nyfrisserade hela högen barn. Själv klippte jag bort sommarslitna toppar igår och känner mig genast lite fråschare. Ingen stor förändring, men ändå. Skönt när det blir gjort. Lite omedvetet börjar jag förbereda mig för hösten, för den kommer ju, trots allt ganska snart. Köpte mig en ny klänning i höstfärgen brun. Kan inte riktigt överge det prickiga som hänger sig kvar efter att ha bott i en prickig cafeklänning hela sommaren. Vill inte riktigt släppa....
 
 
 
 
Och så kommer fredagen. Denna första arbetsfredag och den där euferikänslan av helg planeterar sig i kroppen. Ska bli hur skönt som helst! Grämer mig över att logistiken inte räcker till för att ta mig till Stockholm och Formexmässan som jag fått en inbjudan till av Haupt Lakrits. Åh, vad jag vill! Men ibland måste man inse att saker och ting bara inte går.
Får längta till oktober istället då jag reser till huvudstaden för att medverka i en kurs med Jan HedhRestaurangakademien. Jag ska lära mig allt om choklad och chokladpraliner. Det, mina vänner, ser jag fram emot.
 
Som sagt. Blir nog en bra hösttermin det här.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Vad mycket spännande du har framför dig, hoppas du tar oss med. Ha en riktigt fin fredag. Kram Anette
Kommentar postad
Alltid lika gott med räkor och alla de tillbehör. Vackra bilder! Ha en trevlig helg!
Kommentar postad
såg riktigt smarrigt ut o fina bilder
Kommentar postad
Så skönt att få bort de slitna sommartopparna eller hur! FIn du blev :)
Lisa

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben