Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man lägger bokstaven D på minnet. Eller på hyllan.

 
Mitt lakritssortiment på röda hyllan i köket har fyllts på med en ny burk med bokstaven D på framsidan. En nyhet från Johan Bulow. Black liquorice almonds dvs mandlar med ett hölje av mjölkchoklad omsluten av lakrits och salmiak. Åhhh...så god! Fick ett smakprov av ägaren av Ahlgens konfektyr och sen var jag bara såld. En burk fick följa med hem och stoltserar nu bland Haupt Lakritsburkarna som också är en favorit.
 
Lisbeth och jag slank in i Ahlgrensbutiken under en promenad i Lund i går. Regnet skvalade och ett bättre regnskydd än en choklad och lakritsbutik finns inte. Efter en stunds småpratande med ägaren och en hel del smakprovsätning sken solen när vi satte fötterna mot kullerstenen och traskade vidare. Lyckliga och lakritsbelåtna. Allt blir så mycket bättre med lakrits i magen...ha ha.
 
 
 
 
Johan Bulows burkar är beskaffade med siffror och nu bokstäver som gör det lätt att komma ihåg vilken som är ens favorit. Min favorit är nummer 2: Ren, mjuk saltlakrits och nu även bokstaven D: Black Liquorice almonds. Köp!!
 
Fick även prova en handgjord lakritskola. Mjuk och len med en söt lakritssmak omgiven av choklad och havssalt. Ja, ni hör ju!
 
 
 
Ner i påsen åkte även en påse med isländsk salmiak som ska provas så snart tillfälle ges. Islänningarna är som bekant föregångar när det gäller nordisk lakrits/choklad.
 
 
 
Det är tidig tisdagsmorgon och min sjuminuters träning är avklarad, Nu ska här väckas barn, ätas Granola (gjorde en egen igår som ni ska få receptet på) och packas terminens första gympapåse. Börjar få bra morgonrutiner efter sommarlovet och försöker undvika stress genom att vara förberedd så mycket som det bara går. Hittills har det funkat bra. Det tackar jag för.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Gillar även jag Lakrids, blir särkilt sugen på handgjorda kolan. Mums!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben